Sari direct la conținut

Alesii au amanat pana in toamna taierea propriilor pensii speciale

HotNews.ro

Conducerea Parlamentului a decis luni prelungirea termenului de depunere a raportului privind proiectul de eliminare a pensiilor speciale pana pe 15 septembrie. Senatorii si deputatii reuniti in sedinta comuna a Birourilor Permanente au decis sa amane pana in toamna dezbaterea referitoare la eliminarea propriilor pensii speciale. De altfel, surse parlamentare au declarat, pentru Hotnews.ro, ca acest proiect de lege, depus de PD-L, nu are nicio sansa sa fie adoptat, pentru ca niciun parlamentar nu-l doreste.

Comisia privind statutul deputatilor si senatorilor a solicitat Conducerii Parlamentului, pentru a treia oara, prelungirea termenului de depunere a raportului la proiectul de lege care prevede eliminarea pensiilor parlamentarilor. Cu majoritate de voturi, forul de conducere a decis amanarea dezbaterii pana la 15 septembrie.

Sursele Hotnews.ro sustin ca initiativa legislativa va fi ingropata in Parlament pentru ca nici unul din alesii neamului nu doreste adoptarea acesteia. „Este o prostie proiectul, pentru ca ar trebui eliminate toate pensiile speciale, nu numai ale parlamentarilor. Si ma refer aici si la pensiile speciale ale magistratilor, ale politistilor”, au declarat sursele citate.

Proiectul de lege a fost depus la Camera Deputatilor la inceputul sesiunii iar dezbaterea la comisia de specialitate a fost taraganata inclusiv de cei care au semnat initiativa legislativa, deputatii democrat-liberali. Proiectul trebuia dezbatut in comisiile de specialitate pana la sfarsitul lui martie, insa parlamentarii au chiulit in masa de la sedinte, fapt care a determinat Biroul Permanent sa decida prelungirea termenului de prezentare a rapoartelor pe proiectul de lege pana in aprilie.

Iar pe 10 aprilie, Biroul permanent a acordat o a doua amanare, pana pe 30 aprilie.

Initiativa legislativa ar suspenda Legea 96/2006 care stabileste cuantumul pensiei la nivelul de 80% din indemnizatie, in cazul celor care au detinut cel putin trei mandate. Totodata, actuala lege prevede ca, in situatia in care alesii au obtinut doar unul sau doua mandate, cuantumul pensiei scade cu 40%, respectiv 20%, iar in cazul mandatelor incomplete suma se diminueaza sau se majoreaza proportional.

ARHIVĂ COMENTARII
INTERVIURILE HotNews.ro