Sari direct la conținut

"Alzheimer se declanseaza cu zeci de ani inainte de primele manifestari clinice." Afla care sunt simptomele ce ne pot orienta catre suspiciunea de dementa

MedLive.ro
Conferinta Nationala Alzheimer 2011, Foto: Hotnews
Conferinta Nationala Alzheimer 2011, Foto: Hotnews

„Pe pacientii diagnosticati cu Alzheimer in Romania nu ii ajuta nimeni. Urmeaza doar sa fie primiti in camine sau in spitale abia in momentul in care ajung intr-o faza terminala a bolii”, sustine presedintele Societatii Romane Alzheimer, conf. Dr. Catalina Tudose. Reformarea serviciilor de sanatate mintala se impiedica de lipsa de intelegere a gravitatii problemei dementei, ca si de lipsa unor standarde de ingrijire – sunt cateva concluzii ale Conferintei Nationale Alzheimer 2011, cu tema „Actualitati in domeniul dementelor”.

​Vezi care sunt factorii de risc in aparitia bolii Alzheimer, alaturi de simptomele care ne pot orienta catre suspiciunea de dementa. Comenteaza pe Medlive.ro.

Desi tratarea bolii Alzheimer presupune un demers extrem de indelungat, prof. dr. Ovidiu Bajenaru, Presedintele Societatii de Neurologie din Romania, a declarat ca „in acest moment se pot imagina solutii terapeutice care sa previna sau care sa intarzie dezvoltarea sindromului demential”. Acesta a mai adaugat ca Alzheimer este o boala care se declanseaza cu zeci de ani inainte de primele manifestari clinice. Datele stiintifice recente arata ca in momentul de fata au aparut posibilitati sa ducem preocuparea noastra pentru acest domeniu undeva inaintea acestei boli, in stadiul precoce al acesteia, inaintea sindromului demential. Sindromul demential insoteste, de fapt, ultima faza a bolii. Astazi incep sa existe posibilitati pentru ca aceste semne sa fie detectate”.

Comenteaza acest subiect pe Forumul MedLive.

ARHIVĂ COMENTARII
INTERVIURILE HotNews.ro