Sari direct la conținut

Arheologii au făcut o descoperire macabră într-un cimitir din nordul Poloniei

HotNews.ro
Anul trecut arheologii au descoperit la Pien si scheletul unei femei banuite ca a fost strigoi, Foto: Andrzej Romanski-Cover Images / INSTAR Images / Profimedia
Anul trecut arheologii au descoperit la Pien si scheletul unei femei banuite ca a fost strigoi, Foto: Andrzej Romanski-Cover Images / INSTAR Images / Profimedia

Arheologii din Polonia au descoperit rămășițele unui copil din secolul al XVII-lea care a fost legat cu lacăt în sicriul său pentru a-l împiedica să se ridice din morți ca un strigoi, relatează Reuters.

Oasele copilului în vârstă de 6-7 ani în momentul morții sunt cea mai recentă descoperire făcută într-un cimitir din Pien, un sat din nordul Poloniei, dintr-o perioadă în care strigoii, fantomele și alte creaturi supranaturale erau considerate reale, nu doar opțiuni pentru un costum de Halloween.

„Acesta este un cimitir pentru oameni respinși, care au stârnit cu siguranță frică după moarte, și poate chiar și în timpul vieții (…) fiind suspectați că au contacte cu forțe necurate, oameni care s-au comportat diferit în vreun fel”, afirmă Dariusz Polinski, un expert în practici funerare medievale de la Universitatea Nicolaus Copernic din Torun.

Copilul a fost îngropat cu fața în jos cu un lacăt triunghiular de fier sub piciorul său, probabil un efort de a-l împiedica să se ridice în picioare și să iasă din mormânt pentru a-i teroriza pe cei vii, potrivit cercetătorului.

„Dacă a fost făcut intenționat, aceștia erau oamenii temuți pe motiv că ar putea mușca și bea sânge”, adaugă Polinski.

Mormântul copilului a fost profanat la un moment dat după înhumarea sa, toate oasele fiind înlăturate, cu excepția celor ale picioarelor.

Arheologii polonezi au descoperit de-a lungul anilor și alte metode bizare de a opri presupușii strigoi din a se ridica din mormânt.

„A existat un număr mare de morminte cu pietre (…) care trebuiau de asemenea să apere împotriva celor decedați, ele fiind plasate în diferite locuri ca de exemplu pe cot, laringe sau pe gât”, mai spune Polinski.

ARHIVĂ COMENTARII
INTERVIURILE HotNews.ro