Sari direct la conținut

AUDIO Jurnalul Economic RFI – HotNews.ro: Finantele ar putea iesi pe pietele externe cu o noua emisiune de obligatiuni. Guvernul german a aprobat extinderea puterilor Fondului European de Stabilitate Financiara

HotNews.ro

Asculta Jurnalul Economic Radio France Internationale – HotNews.ro

Descarca fisierul audio in format MP3

Finantele ar putea iesi pe pietele externe cu o noua emisiune de obligatiuni

Romania intentioneaza sa se imprumute de pe pietele internationale de capital pentru a doua oara in acest an, in functie de conditiile de pe piete. Emisiunea de obligatiuni ar putea fi denominata fie in dolari, fie in euro, a declarat pentru Reuters, secretarul de stat in Ministerul Finantelor, Bogdan Dragoi. Imprumutul, care s-ar putea desfasura in ultimul trimestru al acestui an, ar urma celui din iunie, cand Romania a imprumutat 1,5 miliarde de euro, printr-o emisiune de eurobonduri pe cinci ani, sumele atrase urmand sa fie utilizate pentru consolidarea datoriei publice a Romaniei. „In functie de conditiile din piete, Ministerul Finantelor are in vedere o a doua emisiune de obligatiuni in trimestrul patru din 2011”, a spus Dragoi.

De la 1 septembrie, cine se angajeaza in asigurari trebuie sa detina un certificat de calificare profesionala

Incepand de astazi, cine se angajeaza in asigurari trebuie sa detina un certificat de calificare profesionala. Este vorba despre persoanele care nu au mai lucrat niciodata in acest domeniu, a anuntat Comisia de Supraveghere a Asigurarilor. Certificatul se poate obtine in urma unui examen organizat de Institutul de Management in Asigurari, dupa frecventarea unor cursuri de profil contra cost. Personalul din domeniul distributiei produselor de asigurare au obligatia ca, la perioade sucesive de maximum 3 ani, sa faca dovada ca au urmat un program de pregatire profesionala continua, aprobat de catre Comisia de Supraveghere a Asigurarilor. Aceste perioade se calculeaza de la data de 1 octombrie 2010.

Raport: Salariile unor directori americani sunt mai mari decat sumele platite de companiile lor ca impozit pe venit

Salariile unor directori americani sunt mai mari decat sumele platite de companiile lor ca impozit pe venit. 25 din 100 cel mai bine platiti executivi din Statele Unite au castigat anul trecut astfel de sume, se arata intr-un raport citat de Reuters. De asemenea, s-a constatat ca multe companii au cheltuit mai multi bani pe servicii de lobby decat au platit statului. Raportul, realizat de Institutul pentru Studii Politice din Washington, vine intr-un moment in care politicienii americani trebuie sa faca alegeri dificile in incercarea de a reduce datoria publica a tarii. Institutul arata ca doua treimi dintre companiile studiate au mentinut un nivel redus al impozitelor, prin utilizarea unor sucursale din paradisuri fiscale, precum Singapore sau Luxemburg. Reprezentantii institutiei spun ca actionarii raspund favorabil cand companiile in care investesc mentin un nivel redus al impozitarii prin utilizarea mijlocelor legale, ceea ce duce la maximizarea castigurilor. Printre companiile mentionate in raport se regaseste eBay, al carui director executiv a castigat anul trecut peste 12 milioane de dolari. De asemenea, Boeing i-a platit directorului executiv aproape 14 milioane de dolari, iar General Electric – 15 milioane de dolari.

Guvernul german a aprobat extinderea puterilor Fondului European de Stabilitate Financiara

Guvernul german a aprobat extinderea puterilor Fondului European de Stabilitate Financiara. Decizie a fost luata la summitul european din 21 iulie, potrivit Agentiei France Presse. „Guvernul federal a confirmat hotararea de a garanta stabilitatea monedei euro cu instrumente puternice la nivelul zonei euro”, se arata intr-un comunicat al ministrului german de finante. Potrivit deciziilor adoptate la Bruxelles, care trebuie validate de guvernele si parlamentele din zona euro, Fondul European va putea cumpara obligatiuni ale tarilor aflate in dificultate de pe piata secundara. Acesta va fi inlocuit dupa 2013 de Mecanismul European de Stabilitate, va putea acorda statelor linii de credit si va imprumuta bani acestor tari, chiar daca nu au apelat la un plan de asistenta pentru a-si recapitaliza bancile. Extinderea puterilor Fondului European de Stabilitate Financiara va trebui aprobata si de Parlament.

ARHIVĂ COMENTARII
INTERVIURILE HotNews.ro