Sari direct la conținut

AUDIO Jurnalul Economic RFI – HotNews.ro: Fosta guvernare comunista din Moldova a cerut in secret bani de la UE pentru a scoate tara din faliment. Guvernele europene s-au pus de acord sa ajute Grecia

HotNews.ro

Asculta Jurnalul Economic Radio France Internationale – HotNews.ro

Descarca fisierul audio in format MP3

Garantiile guvernamentale acordate prin „Prima Casa” ar putea creste la 70.000-75.000 euro pentru locuintele construite de la zero

Garantiile guvernamentale acordate prin programul „Prima Casa” ar putea creste la 75.000 de euro, pentru locuintele construite de la zero. Premierul Emil Boc a anuntat ca vor fi adoptate in urmatoarea sedinta a Guvernului modificarile la acest program. „In 2010, programul Prima Casa va fi orientat cu prioritate pentru constructia de locuinte noi. Vom realiza acest lucru prin doua mecanisme pe care le vom impune in cadrul actului normativ”, a anuntat seful Executivului. Plafonul garantiilor guvernamentale pentru case care sunt gata finalizate pana la 1 ianuarie 2010 va fi mai mic decat anul trecut, in timp ce este suplimentat plafonul de garantii pentru cei care construiesc locuinte de la zero. Premierul a precizat ca plafonul de garantii guvernamentale pentru locuintele noi va fi cel putin dublu fata de cel in cazul locuintelor deja existente. Liderul de la Palatul Victoria a mai spus ca limita garantiilor guvernamentale stabilita prin programul „Prima Casa” va fi mentinuta la 60.000 euro pentru locuintele deja finalizate, dar va fi majorata la 70.000-75.000 euro pentru case care urmeaza sa fie construite.

Fosta guvernare comunista din Moldova a cerut in secret bani de la UE pentru a scoate tara din faliment

Fosta guvernare comunista de la Chisinau a cerut in secret de la Uniunea Europeana 300 de milioane de euro, pentru a scoate tara din pragul falimentului. Potrivit presei din Republica Moldova, informatia este confirmata de un document secret trimis de fostul presedinte Vladimir Voronin catre premierul de atunci, Zinaida Greceanii. Voronin ii cerea acesteia sa solicite ajutor din partea Comunitatii Europene, fapt realizat de sefa cabinetului de ministri. „Trebuie de transmis urgent aceasta scrisoare catre Uniunea Europeana”, se mentioneaza in „ordinul” lui Vladimir Voronin catre Zinaida Greceanii. Documentului ii era atasata scrisoarea formulata de ministrul de atunci al Finantelor din Republica Moldova. Documentele, publicate de presa de la Chisinau, au fost desecretizate de actualul Guvern.

Guvernele europene s-au pus de acord sa ajute Grecia

Guvernele europene au cazut de acord sa ofere ajutor Greciei. Este prima initiativa de salvare economica a unui stat din zona euro, au declarat pentru Reuters surse guvernamentale din Germania. Pana acum au fost puse in discutie mai multe optiuni, insa nu s-a luat nicio decizie finala. Cu toate acestea, este foarte probabil sa se recurga la un „ajutor bilateral”. Pentru moment, aceste comentarii reprezinta cel mai puternic semnal din partea Germaniei, in ceea ce priveste o eventuala interventie. Scopul acordarii de ajutor este evitarea unei crize a increderii in tarile din zona euro. Grecia se confrunta cu un deficit bugetar urias, ceea ce alimenteaza temerile ca Atena va gasi finantare cu dificultate. Cu toate acestea, exista din ce in ce mai multe semne ca statele europene vor gasi pana la urma un mecanism de sprijin pentru Grecia.

Google a lansat reteaua de socializare Buzz integrata in Gmail

Google vrea sa concureze in mod serios cu Facebook si lanseaza reteaua de socializare numita Buzz. Este vorba despre o retea implementata in Gmail, care le permite utilizatorilor sa faca in timp real schimb de mesaje, fotografii sau clipuri video. Google spune ca printre avantajele Buzz se numara faptul ca are la baza Gmail, e usor de folosit si are si versiune pentru telefonul mobil cu diverse servicii atasate. Utilizatorii pot sa-si actualizeze statusul fie in mod public, fie privat si pot pune la comun continut de pe site-uri precum Twitter, Flickr sau YouTube. Mesajele sunt scoase in evidenta cu simbolul Buzz atasat si apar direct in Inbox-ul de Gmail al utilizatorului. Update-urile pe care utilizatorul alege sa le faca publice se vor gasi si la rezultatele motorului de cautare. Serviciul va dispune si de o varianta pentru telefoanele mobile cu sistemul de operare Android al Google, iar pe unele dintre ele utilizatorii vor putea dicta mesajele prin care isi actualizeaza statusul. Deocamdata, butonul de Buzz este prezent pe cateva procente din cele 175 de milioane de conturi Gmail, dar intr-o saptamana toti utilizatorii ar putea beneficia de acest buton.

ARHIVĂ COMENTARII
INTERVIURILE HotNews.ro