Sari direct la conținut

AUDIO Jurnalul Economic RFI – HotNews.ro: Raport PwC: Economiile emergente sustin redresarea economiei globale. Multe economii dezvoltate continua sa dea semne de slabiciune. BNR a modificat prognoza de inflatie pentru acest an de la 7,8% la 8,2%

HotNews.ro

Asculta Jurnalul Economic Radio France Internationale – HotNews.ro

Descarca fisierul audio in format MP3

Raport PwC: Economiile emergente sustin redresarea economiei globale. Multe economii dezvoltate continua sa dea semne de slabiciune

„Romania va iesi din recesiune anul viitor, inregistrand o crestere economica de 1,6%”. Estimarea a fost facuta de Grupul de macroeconomie din cadrul PricewaterhouseCoopers. Cea mai recenta prognoza a companiei estimeaza o rata a inflatiei de 5,4% in 2011. Raportul mai arata ca economiile emergente sustin in continuare cresterea economiei globale, in vreme ce multe dintre economiile dezvoltate se confrunta cu rate ridicate ale somajului si cu scaderea cererii de consum. Potrivit raportului, economistii prognozeaza o crestere economica de 3,5% la nivel global anul acesta si de 3,1% in 2011. Se preconizeaza ca India si China isi vor continua ritmul impresionant de crestere in 2010 si 2011. Pentru China, prognoza de crestere economica este de 9,6 procente anul acesta si de 9,3% anul viitor, in vreme ce economia Indiei va inregistra o crestere de 8,6% anul acesta si de 8,5% anul viitor. In acelasi timp, economia Statelor Unite ale Americii revine incet pe un trend ascendent, in ciuda persistentei unei rate ridicate a somajului si a temerilor privitoare la un proces deflationist. Bancile centrale din SUA, Marea Britanie si Japonia au dat semnale ca sunt dispuse sa apeleze la metoda „relaxarii cantitative” (un plus de lichiditate in piata) in incercarea de a stimula redresarea economica.

BNR a modificat prognoza de inflatie pentru acest an de la 7,8% la 8,2%

Banca Nationala a Romaniei a modificat in urcare prognoza de inflatie pentru acest an de la 7,8%, cat estima in luna august, la 8,2%. Cifrele vor fi anuntate in cadrul raportului trimestrial asupra inflatiei, au declarat pentru Mediafax surse apropiate negocierilor cu Fondul Monetar International. „Banca Nationala a Romaniei anticipeaza ca va inchide acest an cu o inflatie de 8,2%, scenariu pe care il considera chiar usor optimist daca se vor manifesta anumite riscuri”, au spus sursele citate. Rata anuala a inflatiei a urcat in septembrie la un nou maxim pentru ultimii doi ani, de 7,77 de procente, depasind estimarea medie a analistilor, de 7,6 procente. Inflatia reprezinta unul dintre criteriile fixate in cadrul acordul de finantare externa semnat de Romania, in valoare de 20 de miliarde de euro, si coordonat de Fondul Monetar International. Totodata, inflatia se numara printre criteriile de convergenta pe care Romania trebuie sa le indeplineasca pentru aderarea la zona euro.

Google isi deschide birou de afaceri in Romania, in luna noiembrie 2010

Google va avea din aceasta luna prezenta oficiala si in Romania, unde isi deschide un birou de afaceri. Echipa locala va fi condusa de Dan Bulucea si va fi responsabila pentru dezvoltarea afacerilor si implementarea strategiei Google in Romania, stabilirea unor relatii de afaceri cu partenerii romani, comunicarea catre companiile locale a beneficiilor prezentei online si vanzarile directe de publicitate. „Scopul Google este de a oferi utilizatorilor romani, care sunt foarte activi online, si mai multe instrumente in limba locala, precum si de a ajuta companiile romanesti sa aiba o prezenta online si sa isi dezvolte afacerile prin intermediul internetului. Romania este o tara foarte interesanta pentru Google”, a declarat noul Country Manager pentru Romania, Dan Bulucea. Compania a fost pana acum prezenta in tara cu produse localizate pentru utilizatorii romani, in primul rand motorul de cautare Google.ro, precum si Google Maps, Google Places, Google Apps sau Google Translate.

SUA: Rata proprietarilor de locuinte se afla la cel mai jos nivel din ultimii 10 ani

Rata nationala a proprietarilor de locuinte din Statele Unite ale Americii se afla la cel mai scazut nivel din ultimii 10 ani. Informatia vine in contextul in care a crescut numarul cazurilor de prescrieri de ipoteci si a scazut cererea pentru cumpararea de case. Procentajul familiilor care detin imobilul in care locuiesc este aproape 67% in perioada iulie-septembrie, valoare similara celei inregistrate in perioada aprilie-iunie. Cifre mai scazute decat acestea au fost inregistrate in 1999. Criza a dus insa la scaderea graduala a ratei. Aproximativ 19 milioane de locuinte, sau peste 14% din case si apartamente, sunt vacante, potrivit unei statistici guvernamentale.

ARHIVĂ COMENTARII
INTERVIURILE HotNews.ro