Sari direct la conținut

Avarie majoră la Termoenergetica: Jumătate din sistemul de termoficare din București nu funcționează normal / 4.500 de blocuri sunt afectate

HotNews.ro
Rețeaua Termoenergetica 10, Foto: Hotnews
Rețeaua Termoenergetica 10, Foto: Hotnews

Electrocentrale București a anunțat că a oprit în această după-amiază una din cele două centrale care funcționau pe timpul verii, respectiv CET Progresu. Aceasta, în urma unei avarii în rețeaua de termoficare, care afectează 4.500 de blocuri din toate sectoarele.

Potrivit aplicației Termoenergetica, marți după-amiază, la ora 16:30, doar 51% din sistemul de termoficare din Capitală se afla în stare de funcționare normală.

Mai exact, o treime din imobilele din Capitală nu aveau apă caldă (2.996, din totalul de 9.283 imobile), iar în cazul a 1.542 de imobile funcționarea serviciului de furnizare a apei calde era deficitară.

Potrivit hărții de pe site-ul Termoenergetica, avarii erau în toate sectoarele.

Electrocentrale București (Elcen), producătorul de agent termic din Capitală, a anunțat că a oprit forțat CET Progresu marți la ora 14:20, din cauza unei avarii survenite în jurul orei 13:00 în rețeaua de termoficare operată de Termoenergetica București.

„Avaria produsă în rețeaua de termoficare a avut repercusiuni și asupra instalațiilor din CET Progresu.

Deși echipele ELCEN au făcut toate eforturile de a menține centrala în funcțiune, Termoenergetica nu a reușit să asigure sarcina termică minimă, ceea ce a condus la oprirea forțată a CET Progresu”, au arătat reprezentanții Elcen, pe pagina de Facebook.

Potrivit acestora, CET Progresu nu poate opera din punct de vedere tehnic sub parametrii minimi de funcționare, întrucât această situație presupune un regim de funcționare anormal, extrem de periculos, ce poate conduce la avarierea gravă a echipamentelor energetice din cadrul centralei, cu risc major de indisponibilizare a acestor agregate și impact critic asupra activității ELCEN.

CET Progresu va rămâne închisă până când Termoenergetica va lua toate măsurile tehnice și organizatorice care se impun pentru a asigura sarcina termică minimă corespunzătoare unui regim de funcționare acceptabil, se mai arată în postare.

INTERVIURILE HotNews.ro