Sari direct la conținut

Banii nostri prin Ascent AG

A inceput anul nou, a-nceput si goana noastra dupa Schnäppchen.

Toate firmele anunta chilipiruri de sfarsit de sezon sub formula magica ECONOMISITI ! Cat poti economisi scotand banul din buzunarul tot mai subtiat de scumpete? Si totusi, cu argumente, o firma specializata in strategia fondurilor de investitii promite urcus (engl.ascent) si ingrosarea in timp a economiilor noastre, ca un bulgare rostogolit in zapada. Tentant, nu?

Pensii de mizerie

Ceea ce in Germania schioapata din ce in ce mai tare, sunt cuantumurile de pensie garantate

prin asigurarile obligatorii de stat, chiar cu aplicarea recenta a modelului Riester. Cu contributii idividuale relativ mici -monitorizate colectiv de o insitutie bancara pe baza de

acord scris cu angajatorul- si acesta din urma, si angajatul, au usoare avantaje fiscale…ultimul scotand ceva mai multi bani din buzunar. Asigurari suplimentare de viata si pensie isi pot permite doar cei cu stare. Insa fiecare vrea sa se stie in siguranta, azi, ca si la batranete. Si, alaturi de el, intreaga familie.

In Germania, dar si in Romania, dezvoltarea capitalului individual prin actiuni de bursa si fonduri de investitii pe termen lung este la cheremul bancilor „de casa”, care propun clientelei un spectru foarte limitat de fonduri, mai precis acelea din care isi trag si ele comisionul, ca intermediare de tranzactie financiara.

Spre deosebire de SUA sau Marea Britanie, in Germania -din protectionism fata de colosii sai bancari si de asigurari- si supraprudenta, paguboasa si in alte domenii ale economiei, fata de initiative internationale independente, nu este suficient constientizat la nivel de populatie, faptul clar, ca un depozit de bani in fonduri de investitii, pe termen lung si pe baza de actiuni de bursa, ofera sansa celor mai mari rendite.

Consilierii firmei ascent AG din Karlsruhe incearca si reusesc -din anul 1990 si cu nebanuit

succes- sa clarifice acest lucru in randul doritorilor de solutii pentru siguranta familiei

si a banutului pus deoparte pentru batranete si zile negre. In acest sens, se organizeaza

seminarii pe tot teritoriul Germaniei, unde fiecare poate analiza oferta si se poate decide,

comparativ, daca asigurarea, carnetul de economii sau finantarea de imobil pe care o are in prezent, este solutia optima, sau toate merg din inertie. Cati dintre noi n-au incheiat la banca de casa un contract de finantare de imobil cu completare de capital printr-o asigurare de viata?

Colosul de asigurari Allianz e doar una dintra ofertante in acest sens, si nici ei nu mai garanteaza decat procente din suma anticipata la semnarea contractului. In final, asigurarile ajung sa verse in acoperirea ipotecii, doar cu ceva mai mult decat incasarea efectiva de la client. E un scenariu negativ, insa pana acum slab contrazis de fapte si cifrele anuale remise de asigurari.

Ascent AG ofera solutii lucrative si cu dobanzi sub cele normal practicate in finantarile de imobile, precum si o consultanta gratuita a „starii de fapt” a fiecaruia in problema finantelor personale.

Pionierii merg inainte

Dupa cum puncta un expert la Seminarul ascent AG de la Ludwigsburg, la finele anului trecut, „basmul unei pensii sigure” a murit. Cine isi ingroapa banii odata cu el, fara a cauta noi solutii, este singur de vina. Nici calitatea superioara a vietii de zi cu zi nu mai e la indemana oricui.

Dandu-se exemplul renumitului fond Pioneer -care a inregistrat o crestere medie a dobanzii de 12,57 % pe an, de la fondarea sa in 1928- ascent AG propune, in rezolvarea ambelor probleme, un concept de fonduri-umbrela, cu „spitzele” ancorate in multe sectoare ale economiei si astfel tinand in balans investitia financiara si expunand-o unui risc minimal.

Unul dintre aceste fonduri se numeste MultiLeadersFund si, dupa cum o sugereaza expertul, dar chiar si numele, e un depozit „ de boshi”, de lideri ai banului investit cu chibzuiala. Acesta nu e un fond de investitii national, nici de bransa, ci un fond mondial, care garanteaza un curs stabil si rezistent la oscilatiile de bursa.

El intruneste sub acelasi acoperis fonduri de investitii Fidelity, ADIG, PIONEER, Franklin Templeton sau Threadneedle, oferta facandu-se fiecarui solicitant pe baza unui calcul personal de rentabilitate si raportat la propriile finante.

Ofertei de model financiar pentru depunatori sau investitori i se adauga si cea de locuri de munca in bransa finantelor. Ascent AG a anuntat, incepand cu luna august 2005, o ofensiva de joburi -norma intreaga sau ca ocupatie complementara- in functie de pregatirea si disponibilitatea solicitantului (Karlsruher Wochenblatt, 06. Juli 2005).

Momentan, reteaua internationala de achizitori ai firmei ascent AG se ridica la 2.000, volumul de tranzactii financiare intermediate ridicandu-se, in anul 1991, la 30,6 milioane euro, in 1998 la 649,2 milioane euro, pentru ca, in 2004, sa atinga 3,6 miliarde euro. Pentru solicitantii cu experienta in domeniul bancar si de asigurari, calea e 100% deschisa.

Pentru novicii cu initiativa si spirit mercantil, participarea la un seminar de initiere e primul pas, al doilea si urmatorii putand fi

clarificati prin evaluarea solicitantului de catre compartimentul de resurse umane ascent AG.

Sut si…goool!

La al 6-lea Congres de Investitii de la Karlsruhe din 20 noiembrie, ascent AG a aniversat nu doar 15 ani de existenta, ci a primit locul I la categoria „intermediarilor liberi de fonduri de investitii” (Boulevard Baden, 20.11.2005). Firma se afla si in topul „vanzatorilor de finante” (Finanzvertriebe) realizat in 2005 de revista de specialitate Cash-das Kapitalanleger-Magazin.

Ca un corolar al succesului sau de bransa, ascent AG a initiat, asa cum ii sta bine oricarui „boss cu bani”, actiuni de sponsorizare in lumea sportului, mai precis in tenisul si fotbalul din Karlsruhe.

Si, fiindca vorbeam mai deunazi de angajatii internationali ai firmei, intre consilierii ascent AG se afla si un roman din Brasov, care locuieste demult in Ludwigsburg. Numele lui e Ciprian Jacob (tel: 0163 3306911) si va sta la dispozitie cu detalii de specialitate, dar si „pe romaneste” despre sansa pe care o au banii dv.

sa se inmulteasca si cum sa va simtiti mai siguri in Tara Suruburilor. E luna chilipirurilor, s-ar putea ca un telefon sa va fie chiar chilipirul lunii. Sau, chiar al vietii !

ARHIVĂ COMENTARII
INTERVIURILE HotNews.ro