Sari direct la conținut

Bosch extinde la Sibiu divizia sa de inginerie și cercetare

HotNews.ro
Fabrica Bosch de la Cluj, Foto: Bosch
Fabrica Bosch de la Cluj, Foto: Bosch

​Bosch spune că va extinde și la Sibiu divizia de cercetare și inginerie care efectuează la Cluj și teste cu mașini autonome și utilizează și tehnologii din domeniul AI. Bosch, care deține mai multe fabrici în România, are aproximativ 10.000 de angajați, numărul acestora crescând cu 12% anul trecut. Compania continuă angajările și în 2023.

Oficialii Bosch au spus, la conferința anuală a companiei, că va fi deschis un birou la Sibiu, unde se vor desfășura activități hardware și software. Întrebați dacă au ales Sibiul fiindcă nu ar mai găsi ingineri la Cluj, oficialii companiei au spus că nu acesta a fost motivul, ci faptul că se găsesc oameni calificați și la Sibiu, și voiau să profite de acest lucru.

În 2022, Bosch a investit aproximativ 410 milioane de lei (aproximativ 83 de milioane de euro) în România, în principal în dezvoltarea unităților de producție din sectorul de activitate Soluții de mobilitate din Cluj și Blaj, precum și în domeniul cercetării și dezvoltării, în cadrul Centrului de Inginerie din Cluj.

Centru de Inginerie are 1.400 de angajați la Cluj, iar în acest an se va finaliza construcția unei clădiri de zece etaje unde lucrările au început în 2021. Centrul activează în domenii precum inginerie software, hardware și mecanică, ingineria fiabilității și validarea calității, dar și în sectorul mobilității.

Fabrica din Jucu, judeţul Cluj, a înregistrat o creștere în 2022, producând, față de anul trecut, cu 12 procente mai multe unități de control electronice pentru airbag-uri, sisteme multi-cameră și pentru asistență la condus. La fabrica de la Blaj a fost construită o clădire nouă.

Bosch România a încheiat anul fiscal 2022 cu vânzări consolidate în valoare de 2,5 miliarde de lei (512 milioane de euro), înregistrând astfel o creștere de aproximativ patru procente față de anul trecut.

Vânzările totale nete au fost de 10,6 miliarde de lei (2,1 miliarde de euro), în România, incluzând aici și vânzările companiilor neconsolidate și livrările interne către companii afiliate. Acestea au crescut cu 29% față de anul anterior.

Bosch are 430.000 de angajați în lume, iar vânzările au crescut de la 77 miliarde euro, la 87 miliarde euro.

Bosch cumpărase în 2018 un teren de 44 ha la Simeria, pentru a investi 110 milioane euro într-o fabrică de mașini de spălat. Un an mai târziu, compania anunța că nu va mai face fabrica, deoarece nu mai era cerere așa de mare în piață pentru aceste aparate.

Întrebați acum despre planurile de la Simeria, cei de la Bosch au spus că dețin terenul, dar NU s-a luat vreo decizie legat de investiție.

ARHIVĂ COMENTARII
INTERVIURILE HotNews.ro