Sari direct la conținut

Bucuresti: Mars de protest pentru pastrarea identitatii cartierului Floreasca

HotNews.ro
Proiect Hala Ford, Foto: Hotnews
Proiect Hala Ford, Foto: Hotnews

Aproximativ 200 de persoane au participat, sambata, la un mars de protest organizat de Grupul de Initiativa Civica Floreasca pentru sensibilizarea autoritatilor publice cu privire la „dezvoltarea urbana haotica”, relateaza Agerpres.

Pe parcursul evenimentului, desfasurat pe traseul Parcul Verdi – Str. Chopin – Str. Garibaldi – Str. Bizet – Str. Ghita Padureanu – Calea Floreasca – Lacul Floreasca – Halele Ford /Automatica, participantii la mars au scandat lozinci in care au solicitat stoparea PUZ-ului care prevede ridicarea unor cladiri de birouri, pledand pentru pastrarea spatiilor verzi din zona.

Ei au purtat pancarte pe care scria: „Nu va lasam sa ne distrugeti cartierul!”, „Traficul in Floreasca este blocat. Daca faceti patru turnuri sigur il deblocati!”, „Dorim transformarea Halei Ford in centru cultural de cartier!”, „DNA de ce nu vezi? Te rugam sa-i anchetezi!”.

De asemenea, cu aceasta ocazie s-au strans semnaturi pentru cele doua petitii initiate de Grupul de Initiativa Civica Floreasca, „Verde de Verdi”, respectiv „Salvati Halele Ford”.

„Am manifestat pentru ca PUZ-ul pentru aceasta ‘catastrofa urbanistica’ sa nu se mai prelungeasca. Toata zona Floreasca este gandita cu blocuri cu parter si maximum trei-patru etaje, plus vile, case linistite. Pe o anumita arie este permis un anumit numar de locuitori. In momentul in care incepi s-o supraincarci, calitatea vietii scade, creste poluarea, practic traiul devine de nesuportat”, a declarat Sever Cartianu, unul dintre organizatorii marsului.

El a reclamat faptul ca „Parcul Verdi e ciopartit” si a pledat pentru transformarea Halei Ford in centru cultural de cartier. „Sa fie ceva util pentru comunitate, care sa creasca calitatea zonei si a vietii locuitorilor”, a spus Cartianu.

Potrivit unui comunicat al Grupului de Initiativa Floreasca, „in ultimii cinci ani, zona din nordul cartierului Floreasca a cunoscut o dezvoltare exploziva”, fapt care „a generat probleme majore de trafic si de mediu in cartier si in zona”.

„Odata cu realizarea constructiilor propuse in Calea Floreasca nr.159-165 (4 blocuri turn de 105 m si 75 m in imediata vecinatate a Halelor Ford – monument istoric de clasa A), precum si a altor blocuri in Parcul Verdi si in zona Lacului Floreasca, traficul (cu o medie de 1.500 masini pe zi la ora actuala), va creste in continuare, punand in pericol inclusiv accesul rapid catre cel mai mare centru de urgente medicale din Romania, Spitalul Floreasca. La fel si impactul negativ asupra mediului, asupra infrastructurii deja insuficiente si in final a calitatii vietii locuitorilor, actuali proprietari, dar si chiriasi, din cartierul Floreasca si zonele invecinate”, se mai precizeaza in comunicatul citat.

ARHIVĂ COMENTARII
INTERVIURILE HotNews.ro