Sari direct la conținut

Business Report: Banca de Export Import a Ungariei finanteaza constructia unui mall in Timisoara; Cati bani face RATB din publicitatea pe autobuze; Care sunt condiitiile pentru accesarea fondurilor europene in perioada 2014-2020

HotNews.ro
BUSINESS REPORT, Foto: Colaj foto
BUSINESS REPORT, Foto: Colaj foto

​Banca de Export Import a Ungariei finanteaza constructia unui mall in Timisoara. Dezvoltatorul imobiliar cu capital israelian Plaza Centers, aflat in proces de restructurare a afacerilor din Romania, a obtinut finantare din partea Bancii de Export Import a Ungariei pentru circa 65% din costul de dezvoltare a mallului Timisoara Plaza. Compania a obtinut autorizatia de construire necesara si apreciaza ca lucrarile vor incepe in aceasta toamna, cu termen de finalizare prima jumatate a anului 2017. Timisoara Plaza este dezvoltat pe un teren de 3,2 hectare amplasat in zona centrala a orasului si va avea o suprafata inchiriabila de circa 37.000 mp. Mallul va avea in componenta 120 de magazine, inclusiv un hipermarket intins pe un intreg etaj. Acesta ar fi primul mall construit de Plaza Centers in Romania, dupa incercarile esuate de la Miercurea Ciuc si Casa Radio din Bucuresti. „Timisoara este al treilea cel mai populat oras din Romania, are cea mai mica rata a somajului din tara si este al doilea cel mai mare contribuitor la PIB-ul Romaniei. Dupa o perioada plina de tranzactii, am vandut o serie de active „non-core” si reutilizam capitalul disponibil in proiecte care vor sustine cresterea veniturilor”, a declarat Ran Shtarkman, presedintele si CEO-ul Plaza Centers, scrieCapital.ro.

Cati bani face RATB din publicitatea pe autobuze. Le vedem in fiecare zi imbracate in culori tipatoare si ne atrag atentia chiar si atunci cand nu le asteptam in statie. Desi calatorii sunt nevoiti sa suporte caldura din masinile fara sistem de climatizare, reclamele de pe autobuzele si tramvaiele Regiei Autonome de Transport Bucuresti (RATB) aduc anual un venit suplimentar de peste un milion de euro. Regia a incheiat anul 2014 cu afaceri in crestere cu 13,5% fata de 2013, de 166 milioane de euro. RATB a trecut de la o pierdere de 10,6 milioane de euro in 2013, la un profit de 10,5 milioane de euro. Iar din inchirierea spatiilor exterioare a vehiculelor pentru reclame a incasat peste un milion de euro din 296 de contracte, se arata in raportul de activitate al Regiei. Companiile care si-au facut reclama au preferat autobuzele. Astfel, 767 de autobuze au circulat anul trecut cu reclama, si doar cinci troleibuze si opt tramvaie au adus venituri Regiei. E de inteles de ce nu se inghesuie companiile sa-si faca reclama pe tramvaie: tariful este de 5.000 de euro pe luna pentru un tramvai cu trei vagoane, anuntaEconomica.net.

10 analize si 1 adevar: Cand dezbaterea de dinaintea adoptarii Codului Fiscal are loc dupa respingerea lui. Nu, limbajul nu e dublu si nici in fata unui paradox nu suntem : cea mai mare parte a mediului de afaceri sustine noul Cod Fiscal si, in acelasi timp, cea mai mare parte a mediului de afaceri se teme de consecintele macroeconomice ale aplicarii Codurilor. Daca am incerca sa schitam o explicatie, aceasta ar putea suna cam asa: Mediul de afaceri asteapta de mai bine de 10 ani rescrierea Codului, care sa ofere Romaniei o fiscalitate cu un dublu caracter: prietenoasa si predictibila. Acest nou Cod Fiscal avea sansa sa fie marele pas inainte asteptat de toata lumea. Din nefericire, premisele gresite de la care administratia a plecat la lansarea acestui Cod, precum si caracterul profund electoral al masurilor concrete de relaxare fiscala au politizat niste „cifre” care ar fi trebuit sa ramana in sfera expertizei, informeazaCursdeguvernare.ro.

Cat de grava este situatia bancilor grecesti. Banca Nationala a Greciei si-a publicat astazi bilantul lunar pentru iunie 2015 datat cu 30 iunie, adica la o zi dupa ce guvernul Tsipras a impus controlul capitalului. Doar pentru ca usile bancilor s-au redeschis, luni, dupa o vacanta bancara de 3 saptamani, aceasta nu inseamna ca economia Greciei se indreapta spre insanatosire. Jocul de sah dintre guvernul Greciei si creditorii sai ce a tinut sapte luni de zile era pe punctul de a se transforma intr-o panica bancara in toata regula daca weekendul trecut cele doua parti nu ajungeau la un consens. Atunci cand Tsipras a decis organizarea unui referendum pentru ca populatia sa aleaga intre austeritate si iesirea din zona euro, guvernul de la Atena a luat si decizia de a inchide bancile. Cozile lungi formate la ATM-uri cu cateva zile inainte de anuntul inchiderii bancilor pe fondul indoielii ca Grecia ar mai ramane in zona euro a insemnat epuizarea depozitelor acestor banci. Noile date emise de Banca Nationala a Greciei demonstreaza ca valoarea totala a bancnotelor ajunse in circulatie, in Grecia, ajunsese la un nivel record de 50.5 miliarde de euro! Numai in luna iunie aceasta valoare a crescut cu 5 miliarde de euro, scrieEuropolitics.ro.

Cine si cat castiga dupa cuplarea pietelor de energie electrica? Daca toata lumea se pricepe zilele acestea la Codul fiscal, noi incercam sa deslusim mecanismele pietei de energie dupa cuplarea pietelor (market coupling) si sa intelegem mai bine ce a castigat consumatorul roman din asta, respectiv producatorii de energie. Memorandumul de cuplare a pietei din Romania cu cele din Ungaria, Cehis si Slovacia (Polonia face opinie separata inca) a fost semnat in 2013, dar procesul efectiv s-a realizat anul trecut. Ar fi timpul ca ANRE sa nu incerce sa ne explice cat de bine s-au dezvoltat schimburile transfrontaliere din asta si mai ales cu ce ne-am ales, anuntaEnergy-Center.ro.

Indiferent de Windows-ul folosit, faceti acest update. Microsoft tocmai a lansat un update de securitate foarte important pentru toate versiunile de Windows care sunt inca suportate de gigant. Desi cei de la Microsoft au un program foarte bine stabilit pentru lansarea de noi actualizari pentru sistemele de operare ale companiei, in cazuri extraordinare, fac si exceptii. O astfel de exceptie s-a petrecut zilele trecute. Din acest motiv, ar fi bine sa va grabiti sa va actualizati sistemul de operare daca nu vreti sa fiti expusi la o vulnerabilitate ce permite unui atacator sa va controleze sistemul de la distanta. Singurul gest pe care trebuie sa-l faceti pentru a pune in pericol securitate datelor voastre private este sa deschideti un document sau o pagina web ce foloseste fonturi din familia OpenType. Gravitatea acestei probleme este foarte mare deoarece orice sistem de operare creat vreodata de Microsoft, inclusiv Windows 10 Technical Preview, este vulnerabil. Ca urmare, nu conteaza daca rulati Windows Vista, Windows 7 sau vreo versiune de Windows 8, sunteti in pericol, informeazaPlaytech.ro.

Porsche 911 facelift – Imagini si detalii cu sportivul german. Porsche a publicat primele imagini si detalii cu faceliftul operat pe iconicul 911. Modelul va fi expus in premiera internationala in cadrul Salonului Auto de la Frankfurt, eveniment care isi va deschide portile pe 17 septembrie. Imaginile oferite de nemti ilustreaza un prototip de test care aduna kilometri si informatii in Africa de Sud. La exterior, Porsche 911 facelift integreaza spoilere modificate, prize de aer mai generoase, lumini de zi LED usor imbunatatite si blocuri optice cu un design interior revizuit. In plus, observam semnalizatoarele cu LED pozitionate in oglinzi si stopuri cu design nou, scrieAuto-Bild.ro.

Care sunt condiitiile pentru accesarea fondurilor europene in perioada 2014-2020. In urma experientei din perioada 2007-2013, autoritatile romane promit ca procedurile din urmatoarea sesiune ,dedicata proiectelor dezvoltare cu ajutorul fondurilor europene, vor fi mult mai simple decat in sesiunea anterioara. Bogdan Hossu, director general al companiei de consultanta, Wise Finance Solutions, spune ca romanii pot accesa cu usurinta fonduri europene daca se informeaza corect. Intr-un interviu acordat pentru Capital, Bogdan Hossu a explicat cum pot reusi romanii sa acceseze mai usor banii europeni pentru proiectele lor, anuntaCapital.ro.

ARHIVĂ COMENTARII
INTERVIURILE HotNews.ro