Sari direct la conținut

Business Report: Bancile se aliaza pentru a arunca bani in piata imobiliara; Lacramioara Isarescu, sefa peste 120 de hectare de teren din Bucuresti si Constanta; Tranzactie fulger: NEPI a cumparat mallul Iris Titan pentru 86 mil. euro

HotNews.ro
BUSINESS REPORT, Foto: Colaj foto
BUSINESS REPORT, Foto: Colaj foto

Bancile se aliaza pentru a arunca bani in piata imobiliara. Bancile si-au recapatat apetitul de finantare a proiectelor imobiliare, dar imprumuta cu greu peste 30 mil. euro. Pentru a sustine dezvoltari de anvergura, care depasesc 80 mil. euro, se formeaza consortii de cate trei banci, in vederea impartirii riscului. Cele mai mari noua credite acordate in ultimul an pentru noi dezvoltari si achizitii imobiliare depasesc valoarea de 740 mil. euro si sunt sustinute, cu precadere, de bancile austriece si cele unguresti, conform informatiilor colectate de Capital. In ciuda unui volum mai consistent decat in anii precedenti, trebuie mentionat ca primele doua credite, ca marime, au o pondere de 63% in total si doar AFI Europe a obtinut trei imprumuturi de circa 290 mil. euro. Majoritatea acestor credite au fost accesate in ultimele luni, scrieCapital.ro.

Lacramioara Isarescu, sefa peste 120 de hectare de teren din Bucuresti si Constanta. Fiica guvernatorului Bancii Nationale a Romaniei, Lacramioara Isarescu, este director independent si membru in Consiliul de Administratie al dezvoltatorului cu capital norvegian, RomReal. Compania are un portofoliu de peste 120 de hectare de teren in Constanta si Bucuresti. Lacramioara Isarescu, 39 ani, a intrat in companie in aprilie 2014, in pozitia de membru in boardul RomReal. Totodata, fiica lui Isarescu este si director pentru programe guvernamentale in cadrul IBM Romania. Lacramioara Isarescu a absolvit Academia de Stiinte Economice (ASE) in 1998, dupa care a studiat la Universitatea Harvard timp de doi ani pentru un MBA, anuntaEcnomica.net.

Retelele electrice nu sprijina piata de energie, prima bresa spre Moldova? Dupa ani de tergiversari si de declaratii de bune intentii, Guvernul Romaniei a aprobat in sedinta de ieri intelegerea incheiata pe 21 mai cu Executivul Republicii Moldova privind realizarea proiectelor necesare interconectarii retelelor de gaze naturale si energie electrica din cele doua state. Termenele asumate sunt extrem de ambitioase si nu se stie inca cine si cum va finanta respectivele proiecte. Este, totusi, un pas inainte, in conditiile in care liniile electrice de transport ale sistemului national au capacitatea nominala mult peste circulatiile actuale de puteri, informeazaEnergy-Center.ro.

Nokia 222 este telefonul Microsoft cu autonomie de o luna. Daca va e dor de anii in care telefonul mobil avea autonomie de o saptamana, achizitionati-va noul Nokia 222 care rezista o luna departe de priza. Cu totii suntem curiosi de noile varfuri de gama ale celor de la Microsoft. In ultimele saptamani au aparut tot mai multe zvonuri legate de Lumia 940 si Lumia 940, doua dispozitive ipotetice cu configuratii hardware de top. Cu toate acestea, Microsoft se pare ca are alte prioritati. Din acest motiv, tocmai a lansat doua telefoane „de vorbit”. Cu numele Nokia 222 si Nokia 222 Dual SIM, acestea au configuratii hardware identice cu exceptia faptului ca unul dintre ele poate functiona simultan pe retelele a doi operatori de telefonie. In cazul in care numele Nokia va induce in eroare, nu ar trebui sa o faca. Microsoft are dreptul sa foloseasca acest brand pentru oricare dintre dispozitivele sale noi. Ramane la latitudinea gigantului din Redmond daca asociaza sau nu acest nume cu smartphone-uri impresionante sau nu, scriePlaytech.ro.

Renault Talisman Estate – Poze si detalii oficiale. Renault a publicat primele imagini si detalii cu Talisman Estate. Astfel, noul model de clasa medie al producatorului francez ataca publicul cu doua versiuni de caroserie. Din punct de vedere estetic, Renault Talisman Estate pastreaza aceeasi parte frontala cu a sedanului din care deriva, in timp ce zona posterioara a fost inaltata pentru imbunatatirea volumului oferit de portbagaj. Si pentru ca am ajuns in dreptul dimensiunilor, trebuie sa stiti ca Talisman Estate are aceeasi marimi exterioare ca si ale berlinei din gama. In schimb, portbagajul ofera acum un volum de 572 de litri, iar prin plierea banchetei spate, acesta creste pana la 1.700 de litri. In acest caz, lungimea maxima a obiectelor care pot fi transportate este de 2.010 mm, anuntaAuto-Bild.ro.

Tranzactie fulger: NEPI a cumparat mallul Iris Titan pentru 86 mil. euro. Fondul sud-african de investitii New Europe Property Investments (NEPI), cel mai mare proprietar de spatii comerciale moderne din Romania, a cumparat cu 86 mil. euro mallul Iris Shopping Center din Titan de la fondul de investitii scotian Aberdeen. Pretul este cu 61 mil. euro sub cel platit de fostul proprietar. Pretul de 86 mil. euro a fost achitat de NEPI in numerar din resursele proprii, potrivit unui comunicat al companiei. La sfarsitul primului semestru, NEPI avea disponibili, sub forma de cash, 63,5 mil. euro si sub forma de credite „revolving” neaccesate, alte 62,5 mil. euro. Prin aceasta noua achizitie, NEPI a devenit si cel mai mare proprietar de malluri din Bucuresti, detinand inca trei centre comerciale: Mega Mall, Promenada si Vulcan Value Centre, informeazaCapital.ro.

Un medic celebru din Bucuresti cultiva cea mai mare suprafata de tutun din Romania. Nicolae Efimov, Seful Sectiei de Ortopedie-Traumatologie de la Spitalul CF2 din Bucuresti este cel mai mare cultivator de tutun din Romania, ca persoana fizica. Nicolae Efimov (63 de ani), unul dintre pionierii artroscopiei in Romania (o interventie chirurgicala ortopedica, minim invaziva cu scop explorativ), actualmente seful Sectiei de Ortopedie-Traumatologie in cadrul Spitalului CFR 2 din Bucuresti a acceptat in urma cu patru ani provocarea lansata de un prieten si s-a apucat sa cultive tutun. A inceput cu 20 de hectare in Barcanesti, judetul Ialomita si ulterior a ajuns la 40 de hectare, devenind astfel cel mai mare cultivator de tutun-persoana fizica- din Romania, potrivit unui clasament furnizatEconomica.netde catre Agentia de Plati si Interventie in Agricultura (APIA), realizat pe baza valorii subventiilor incasate de fermieri in contul anului agricol 2014.

ARHIVĂ COMENTARII
INTERVIURILE HotNews.ro