Sari direct la conținut

Business report: Cati bani face RATB din publicitatea pe autobuze; Cine scapa de datorii datorita "amnistiei fiscale"?; Yahoo lanseaza Livetext si ar putea fi sfarsitul Messenger

HotNews.ro
Business, Foto: Colaj foto
Business, Foto: Colaj foto

Cati bani face RATB din publicitatea pe autobuze. Autobuzele si tramvaiele Regiei Autonome de Transport Bucuresti (RATB) aduc anual un venit suplimentar de peste un milion de euro. Regia a incheiat anul 2014 cu afaceri in crestere cu 13,5% fata de 2013, de 166 milioane de euro. RATB a trecut de la o pierdere de 10,6 milioane de euro in 203, la un profit de 10,5 milioane de euro. Iar din inchirierea spatiilor exterioare a vehiculelor pentru reclame a incasat peste un milion de euro din 296 de contracte, se arata in raportul de activitate al Regiei. Companiile care si-au facut reclama au preferat autobuzele. Astfel, 767 de autobuze au circulat anul trecut cu reclama, si doar cinci troleibuze si opt tramvaie au adus venituri Regiei, explica Economica.net.

Cine scapa de datorii datorita „amnistiei fiscale”? Legea privind amnistia fiscala vizeaza: persoanele cu activitati independente (PFA, PFI, cu drepturi de autor) carora le-au fost reconsiderate veniturile ca salariate, in urma unui control, persoanele carora le-au fost reconsiderate diurnele ca venituri salariale, tot in urma unui control, si persoanele obligate la plata contributiei de sanatate in functie de salariul minim, de regula din oficiu, desi veniturile lor au fost inferioare acestui nivel. Legea pentru anularea unor obligatii fiscale a fost promulgata, urmand sa se publice in Monitorul Oficial. Categoriile de venituri vizate de „amnistia fiscala” sunt: Veniturile PFA, PFI, din drepturi de autor, reincadrate de fisc ca salarii Legea anuleaza diferentele de impozite si taxe, precum si accesoriile aferente acestora, stabilite ca urmare a reincadrarii de catre organul fiscal a unor operatiuni/activitati/tranzactii, scrie Capital.ro.

Cum mai scoate ANAF niste bani din palarie. In urma inspectiilor efectuate in primul semestru, inspectorii au descoperit ca preturile de transfer derulate pentru bunuri sau servicii de companii din cadrul aceluiasi grup ar fi generat pierderi fiscale de 47 mil. euro Obligatiile de plata suplimentare stabilite au insumat aproximativ 31 mil. euro, baza impozabila stabilita suplimentar fiind de aproximativ 138 mil. euro Astfel de performante au fost posibile in urma instruirii temeinice a personalului in cadrul unor seminarii cu Banca Mondiala si a schimbului de experienta din UK, scrie Curierul National.

Directoarea Fiscului din Ungaria, plasata pe lista neagra a SUA, a demisionat. Directoarea Fiscului ungar Ildiko Vida, plasata pe lista neagra a SUA in toamna din cauza unor acuzatii de coruptie pe care le-a respins constant, a demisionat din functie, a anuntat luni Ministerul Economiei, citat de AFP, potrivit Agerpres. Ildiko Vida, in varsta de 52 de ani, a recunoscut in noiembrie ca numele ei se afla pe o lista de sase personalitati ungare vizate de o interdictie de intrare in SUA, din cauza suspiciunilor de ‘coruptie’, pe fondul degradarii relatiilor intre cele doua tari, citeaza Economica.net.

Yahoo lanseaza Livetext si ar putea fi sfarsitul Messenger. Inca de cand a venit Marissa Mayer la Yahoo, in urma cu aproape trei ani, compania a migrat spre a crea aplicatii mai bune, mai competitive. Cumva in aceasta schema Yahoo! Messenger nu se mai potriveste si se prea poate ca inlocuitorul sa fie Livetext, o aplicatie lansata fara prea multa valva. Intre Facebook Messenger, WhatsApp, Snapchat si aplicatiile de mesagerie din Asia, Yahoo Messenger a pierdut din popularitate si nici n-a mai fost imbunatatit de companie. Desi a avut unele dinte cele mai bune functionalitati inca dinainte ca Facebook sa se gandeasca la chat si pe cand fondatorul Snapchat era abia la gimnaziu, Messenger nu mai poate atrage utilizatori noi, scrie Playtech.ro.

Cat costa si in ce tari se achita vigneta. Daca te gandesti sa-ti faci concediul peste hotare si vrei sa pleci la volanul autoturismului tau atunci incearca sa nu uiti de taxele care sunt obligatorii in afara. Astazi vom discuta despre vigneta si tarile care inca utilizeaza aceasta taxa. Vigneta Austria Anul acesta, Austria a decis sa majoreze pretul pentru taxa de drum. Autoturismele vor plati 8,7 euro pentru 10 zile, cu 0,2 euro mai mult fata de anul trecut. Cei care vor sa plece cu motocicleta vor avea de achitat 5 euro. Vigneta Bulgaria In Bulgaria, pretul pentru taxa de drum a ramas la acelasi nivel ca in 2014. Astfel, autoturismele vor plati 5 euro pentru sapte zile sau 13 euro pe 30 de zile, scrie auto-bild.ro

Avertisment de la Shell: Pretul petrolului nu va reveni mai repede de cinci ani. Nivelurile coborate ale preturilor combustibililor fosili vor persista si ar urma sa afecteze statele exportatoare si exploatarea zacamintelor de sist, spune seful Royal Dutch Shell. Cotatia internationala a titeiului nu-si va reveni prea curand dupa prabusirea de la cumpana anilor 2014-2015, avertizeaza Ben van Beurden, seful executiv al Royal Dutch Shell. Combinatia intre taierea productiei de catre o parte din companii si o cerere globala in declin sunt argumentele sale pentru care preturile nu se vor desprinde mult de reperul de 50 dolari pe baril consemnat in ultimele luni. „Preturile scazute vor avea implicatii mari pentru tarile exportatoare precum Iran, Rusia si Venezuela”, a declarat acesta intr-un interviu pentru revista Oil & Gas Technology si citat de Capital.ro.

ARHIVĂ COMENTARII
INTERVIURILE HotNews.ro