Sari direct la conținut

Business report: Galaxy Note 8 si alternativele pe care le mai poti astepta in 2017; Nu a fost o gluma: Guvernul injumatateste contributiile la Pilonul II de pensii; Arabii au inceput sa investeasca masiv in proprietati romanesti.

HotNews.ro
Business, Foto: Colaj foto
Business, Foto: Colaj foto

Galaxy Note 8 si alternativele pe care le mai poti astepta in 2017. Poti incepe de la cei 6GB de memorie RAM, un procesor de generatie noua si camera foto de cel putin 12 megapixeli. Ecranul, nu mai e o surpriza de peste sapte ani, va fi incantator. Da, va avea si senzor de amprenta, si scanner de iris, iar designul va fi doar un pic mai patratos decat cel de pe Galaxy S8. Odata cu Galaxy Note 8, Samsung va merge si mai mult in directia transformarii unui telefon intr-un computer, iar sistemul DeX e cea mai vizibila componenta. Dupa Samsung Galaxy Note 8 vor mai fi lansate cateva telefoane. Primul este iPhone 8. E telefonul aniversar, 10 ani de la primul model, asa ca nu va duce lipsa de noutati, potrivit Playtech.ro.

Profituri mari „legate in serie” la companiile din energie. Transelectrica, operatorul national de transport a energiei electrice, a inregistrat in prima jumatate a anului un profit net de 98 milioane lei, in scadere de aproape 31% fata de aceeasi perioada din 2016. Scaderea a fost determinata de scaderea veniturilor din serviciul de transport, chiar daca cantitatea totala de energie tarifata, de 27,4 TWh, a fost cu 4% mai mare decat anul trecut. Evolutia a venit ca urmare a scaderii tarifelor de transport cu 10%. Nuclearelectrica a consemnat un profit de 133,7 milioane lei, in crestere de aproximativ 76 de ori fata de rezultatul din primul semestru din 2016, potrivit Capital.ro.

A3, cea mai ghinionista autostrada: dupa 13 ani, din 600 km se circula doar pe 110, sunt in lucru 60 si se cauta constructori pentru alti 160. Autostrada Bucuresti – Brasov – Bors poate fi considerata cea mai ghinionista din Romania. Dupa mai bine de 13 ani de la pornirea proiectului, din cei 600 km ai A3 se circula pe aproape 110 km iar alti 60 km se afla in executie. Pentru inca 160 km se cauta constructori, dar pentru restul de 270 de kilometri situatia este incerta. „Avem contracte reziliate (Maltauro, Corsan, Lemacons, Pizzarotti, Bechtel), amanari de semnare contracte (Alpenside la Rasnov – Cristian, Tirrena Scavi la Nodul Gilau), lipsa Acord de Mediu/Autorizatie de Construire pe 55% din contractele active de pe Campia Turzii – Targu Mures”, spun reprezentantii Asociatiei Pro Infrastructura, potrivit Economica.net.

Nu a fost o gluma: Guvernul injumatateste contributiile la Pilonul II de pensii. MFP a confirmat intentia de reducere a contributiilor pentru Pilonul II. La randul sau Autoritatea de Supraveghere Financiara (ASF) a confirmat ca a participat la discutii cu reprezentantii MFP, „dar si cu ai altor institutii, inclusiv cu entitatile reglementate, pentru evaluari periodice ale modului in care functioneaza pietele supravegheate”. In joc sunt circa 3,5 miliarde de lei anual care vor intra la bugetul statului, in loc sa fie inmultite prin investitii de fondurile de pensii, pentru contribuabili. Numarul participantilor la Pilonul II se apropie de sapte milioane de persoane. Rata medie de rentabilitate a fondurilor de pensii Pilon II a fost de aproape 4,74% in ultimele 24 de luni, potrivit ASF, scrie cursdeguvernare.ro.

PSD si ALDE acapareaza Oil Terminal. Ce CV-uri au politrucii numiti in conducerea acestei companii strategice. Actionar majoritar la Oil Terminal, societate strategica a statului, Ministerul Energiei face numiri politice pe banda rulanta. Dupa ce a pus in fruntea Consiliului de Administratie un expert in deseuri, acum vrea sa numeasca in CA doi apropiati ai lui Nicusor Constantinescu, fostul presedinte al Consiliului Judetean Constanta, condamnat la inchisoare in mai multe dosare de coruptie. Astfel, Ministerul Energiei a convocat AGA pentru a aproba numirea lui Mihail Catalin Caracostea si a lui Cristinel Dragomir ca membri provizorii in CA. Acesta din urma va primi postul de director general al Oil Terminal, la sustinerea PSD, dezvaluie Romania libera.

Arabii au inceput sa investeasca masiv in proprietati romanesti. Investitorii de origine libaneza, siriana, palestiniana si iordaniana si-au intetit activitatea investitionala de pe piata imobiliara romaneasca in ultimul an prin achizitii totale ce depasesc 70 mil. euro, potrivit calculelor revistei Capital. Achizitiile si investitiilor lor au fost directionate catre terenuri pentru constructia de locuinte, hoteluri si centre comerciale inchise sau cu pierderi majore. Valoric, plasamentele acestor antreprenori sunt mici comparativ cu banii care se ruleaza pe piata la nivelul marilor investitori specializati in imobiliare, potrivit Capital.ro.

Alegeri 2024: Vezi aici prezența și rezultatele LIVE pe hartă și grafice interactive.
Sondaje, Comparații, Informații de la celelalte alegeri. Toate datele esențiale pe alegeri.hotnews.ro.
ARHIVĂ COMENTARII
INTERVIURILE HotNews.ro