Sari direct la conținut

Business Report: Guvernul irlandez trebuie sa gaseasca 6 mld. euro pentru a mentine nivelul actual al serviciilor; Proiect OUG de debirocratizare: Formatul electronic inlocuieste hartia, dispare copia legalizata, institutii obligate la comunicare electronica; Unde poti castiga, in Romania, un salariu de peste 1.000 de euro pe luna

HotNews.ro
Business report, Foto: Colaj foto
Business report, Foto: Colaj foto

Guvernul irlandez trebuie sa gaseasca 6 mld. euro pentru a mentine nivelul actual al serviciilor.Guvernul irlandez trebuie sa gaseasca un plus de 6 miliarde euro pentru a mentine, in urmatorii cinci ani, nivelul actual al serviciilor publice, conform unei evaluari a Consiliului Fiscal Consultativ Irlandez (IFAC), potrivit datelor transmise Ministerului Economiei de Biroul de Promovare Comerciala Economica (BPCE) din Dublin. Conform celei mai recente evaluari a Consiliului Fiscal Consultativ Irlandez (IFAC), guvernul trebuie sa gaseasca un plus de 6 miliarde euro doar pentru a mentine, in urmatorii cinci ani, nivelul actual al serviciilor publice. Estimarea sa reflecta presiunile probabile asupra cheltuielilor generate de inflatie, de schimbarile de salarii din sectorul public si de o populatie imbatranita, potrivitCapital.

Proiect OUG de debirocratizare: Formatul electronic inlocuieste hartia, dispare copia legalizata, institutii obligate la comunicare electronica.Guvernul urmeaza sa decida prin Ordonanta de Urgenta, in perioada vacantei parlamentare, noi masuri de simplificare administrativa care incep sa elimine circuitul birocratic al hartiilor. Potrivit proiectului de ordonanta, in primul rand, toate institutiile publice si organele de specialitate ale administratiei publice centrale vor avea obligatia sa publice, din oficiu, informatii si modele de formulare sau cereri aferente tuturor serviciilor publice furnizate, intr-un format tehnic care sa permita descarcarea si editarea lor in scopul completarii pe calculator de catre beneficiar, scrieCurs de Guvernare.

Unde poti castiga, in Romania, un salariu de peste 1.000 de euro pe luna.Serviciile IT, asigurarile, industria grea, extractia petrolului brut si a gazelor naturale, sectorul bancar si serviciile anexe extractiei sunt cele sase domenii in care angajatii au salarii de peste doua ori mai mari decat un angajat platit la nivelul mediu pe economie. In industriile in care salariile medii sunt cele mai mari din economie, nu exista muncitori necalificati si nici muncitori partial calificati (cum sunt, de exemplu, in domeniul retail, angajatii cu pozitii de casier sau de incarcator de marfa), este de parere Oana Botolan Datki, SEE managing partner in cadrul companiei cu activitati in sectorul resurselor umane Consulteam. „In domeniile cu salarii medii de peste 1.000 de euro net pe luna lucreaza numai personal calificat, cu facultate sau cu foarte multi ani de experienta intr-un anumit domeniu, precum si foarte multi specialisti seniori, manageri, team leaderi sau ingineri ale caror salarii au tras media salariala in sus”, anuntaRomania Libera.

Cererea de inmatriculare a unei firme este procesata in 16 ore, in Romania. In Slovenia sau Turcia dureaza o ora.Procesarea cererii de inmatriculare a unei firme sau a unei cereri de mentiuni dureaza, in medie, 16 ore in Romania, in timp ce in Belgia, Danemarca, Slovenia si Turcia durata este de o ora, se arata in ‘The International Business Registers Report 2016’, citat de Oficiul National al Registrului Comertului (ONRC), scrie Agerpres. ‘Tarile europene unde este inregistrata cea mai mica medie a timpului pentru procesarea unei inmatriculari sau mentiuni, respectiv o ora, sunt Belgia, Danemarca, Slovenia si Turcia. In Romania, pentru procesarea unei cereri de inmatriculare sau a unei cereri de mentiuni sunt necesare, in medie, 16 ore, spre deosebire de anul trecut, cand procesarea unei mentiuni se realiza in 32 de ore’, informeaza ONRC, citat deEconomica.

România – cele mai ieftine produse alimentare din UE după Polonia. Comparații pe categorii.România a ocupat în anul 2015 locul al doilea din Uniunea Europeană în clasamentul celor mai ieftine produse alimentare și băuturi răcoritoare după Polonia, cu un nivel de 64% din media europeană. Ea a fost urmată de Bulgaria (70%), Lithuania (78%), Cehia și Ungaria (ambele cu 79%). Conform datelor prezentate de eurostat, cele mai scumpe alimente au fost comercializate în Danemarca (145% din medie UE). La mare distanță s-au situat Suedia (124%), Austria (120%), Irlanda și Finlanda ( fiecare cu câte 119%). Cercetarea întreprinsă de organismul de statistică al UE a acoperit o gamă de 440 de produse în termeni comparabili de la o țară la alta, anuntaCurs de Guvernare.

Asta da promovare! Un Land Rover Discovery Sport a tractat un tren de peste 100 de tone.Pentru a demonstra cât este mașina de puternică, britanicii de la Land Rover au pus la muncă un model Discovery Sport. Mașina Land Rover Discovery Sport a reuşit performanţa de a tracta un tren de pasageri mai greu de 100 de tone pe un pod din Elveţia. E drept, pentru a realiza performanța și a avea stabilitate, automobilul a fost echipat cu roţi speciale pentru calea ferată. Și atât. Land Rover Discovery Sport de 180 de CP s-a descurcat de minune și a tras garnitura de tren pe o distanţă de 10 kilometri. Ba mai mult, mașina a reușit să atingă viteza de 13 km/h în timp ce trăgea trenul care cântărește de 60 de ori mai mult decât ea. Automobilul nu a avut nicio problemă pe durata experimentului, relateazaAuto-Bild.ro.

Consumul de energie hidroelectrică al României a scăzut anul trecut cu 11,9%, la 3,7 milioane tep.Consumul de energie hidroelectrică al României a scăzut anul trecut cu 11,9%, la 3,7 milioane tone echivalent petrol (tep), şi a reprezentat 0,4% din consumul mondial, conform datelor centralizate de British Petroleum. În ultimii zece ani, cel mai ridicat consum de hidroenergie a fost înregistrat în 2005 şi 2010, şi anume 4,6 milioane tep, respectiv 4,5 tep, scrieCapital.

Alegeri 2024: Vezi aici prezența și rezultatele LIVE pe hartă și grafice interactive.
Sondaje, Comparații, Informații de la celelalte alegeri. Toate datele esențiale pe alegeri.hotnews.ro.
ARHIVĂ COMENTARII
INTERVIURILE HotNews.ro