Sari direct la conținut

Business report: Mai multe taxe pentru PFA-uri; Cristian Bucur, directorul tehnic al RAR, despre masurile luate in scandalul Volkswagen: Dupa 7 octombrie vor fi rechemari de masini in service; Prima Casa devine "A Doua Casa". Vezi toate modificarile aduse programului

HotNews.ro
Business report, Foto: Colaj foto
Business report, Foto: Colaj foto

Mai multe taxe pentru PFA-uri. Mii de PFA-uri sunt in pericol sa dispara din cauza unei noi prevederi din Codul Fiscal, spun consultantii fiscali. De anul viitor, o parte din cei peste 650.000 de consultanti, avocati, fotografi si agenti imobiliari vor achita contributie de pensie suplimentara de 10,5%, chiar daca sunt deja salariati. Mai mult, PFA-urile vor putea obtine autorizare pentru maximum 3 tipuri de activitati. Daca in anii de criza, mii de firme s-au inchis, numarul PFA-urilor a ramas relativ constant. O parte din cei 650.000 de intreprinzatori este reprezentata de cei care au inceput o mica afacere dupa orele de munca. Sunt insa si persoane care au ales varianta unui PFA care sa plateasca taxe mai mici statului. De anul viitor, diferentele nu vor mai fi atat de mari, noteaza digi24.ro.

Cristian Bucur, directorul tehnic al RAR, despre masurile luate in scandalul Volkswagen: Dupa 7 octombrie vor fi rechemari de masini in service. Masurile luate de statul roman in cazul Volkswagen au fost detaliate de catre Cristian Bucur, la Adevarul Live. Oficialul a explicat care este diferenta intre testele care sunt efectuate la omologare si cele de la ITP. Iata principalele declaratii are oficialului RAR: ** Masinile afectate sunt: Golf din familia „6”, Passat din familia „7” si Tiguan prima generatie. Motorizari: 1.2, 1.6 si 2.0 ** Spre sfarsitul lunii octombrie vom afla ce vor face reprezentantii din Romania ai Volkswagen, 7 octombrie fiind un termen la care Ministerul Transporturilor din Germania va comunica masurile pe care le va adopta ** Eventualele interventii tehnice – modificarea softului sau a unor elemente de hardware – se vor face exclusiv pe cheltuiala producatorului ** Detinatorii de astfel de vehicule nu vor avea nicio problema, nu-i va opri nimeni pe strada, chiar ITP-ul se va face fara probleme ** Vom face un „tur de masa” si ii vom intreba si pe alti producatori daca au astfel de probleme

Compania care va construi gazoductul Giurgiu-Ruse ar putea fi selectata in decembrie. Bulgaria se asteapta ca un nou contractor pentru realizarea gazoductului Giurgiu-Ruse fie selectat la inceputul lunii decembrie, in urma unei licitatii publice, a declarat, vineri, ministrul bulgar al Energiei, Temenuzka Petkova, transmite BTA. Dupa ce compania selectata anterior s-a retras din contract, la mijlocul lunii trecute compania Bulgartransgaz a invitat firmele interesate sa construiasca acest interconector sa depuna oferte pana la data de 16 octombrie. Temenuzka Petkova a estimat ca, daca ofertele depuse vor indeplini cerintele si nu vor fi contestatii depuse impotriva candidatului selectat, este posibil ca un nou contractor sa fie selectat la inceputul lunii decembrie 2015, informeaza Capital.ro.

Prima Casa devine „A Doua Casa”. Vezi toate modificarile aduse programului. Incepand de ieri, romanii care si-au achizitionat imobile prin Prima Casa vor putea sa isi cumpere o alta mai mare sau mai valoroasa, cu conditia sa o vanda pe prima si sa fi achitat intrega contravaloare a primului apartament sau casa. Beneficiarii programului guvernamental Prima Casa vor avea posibilitatea achizitionarii unei noi locuinte in cadrul Programului, cu suprafata utila mai mare sau cu o valoare mai mare decat locuinta achizitionata /construita initial prin program, cu conditia ca locuinta achizitionata sau construita initial sa fie instrainata prin vanzare-cumparare cel mai tarziu pana la data incheierii contractului de vanzare -cumparare a noii locuinte. De asemenea, creditul acordat initial in cadrul Programului trebuie sa fie lichidat pana la data incheierii contractului de vanzare-cumparare a noii locuinte, informeaza un comunicat al Fondul National de Garantare a Creditelor pentru Intreprinderile Mici si Mijlocii. Si noua locuinta astfel achizitionata va beneficia de garantii din partea statului, prin Fondul de Garantare, scrie economica.net.

Dieselgate: Cum poti verifica daca masina ta are softul-problema. Scandalul Dieselgate ar putea atrage de la sine o scadere a pietei auto second hand, spun expertii romani. Pretul autoturismelor din grupul Volkswagen ar putea scadea chiar si cu 10 la suta. Peste 100 de mii de masini marca Audi, Volkswagen, Seat si Skoda vor fi chemate in service urile din Romania, dupa ce au fost identificate ca au instalate softuri care pacalesc testele de poluare. Toti clientii Volkswagen, inclusiv romanii, pot verifica pe internet daca masina lor este din lotul cu probleme. O simpla accesare a site-ului Volkswagen ii poate lamuri pe romani daca detin sau nu una din masinile care au softul ce triseaza testul de poluare. Intr-un chenar creat special in urma scandalului este introdusa seria de sasiu. Rezultatul este afisat pe loc. Daca autoturismul are probleme, proprietarul este sfatuit sa mearga intr-o reprezentanta Volkswagen. In caz contrar, posesorul masinii este anuntat ca autovehiculul sau nu este vizat de nicio masura, informeaza digi24.ro.

Director Skanska: Bucurestiul, steaua in ascensiune a imobiliarelor din regiune. Lichiditatea segmentului de birouri al pietei imobiliare din Bucuresti, calculata ca pondere a volumului investit in cladiri in valoarea capitalizata a stocului modern de birouri din oras, este de circa 4%, aproape de nivelul de 6% specific pietei germane, conform unui studiu realizat in colaborare de Colliers International, JLL si Skanska. Compania suedeza a vandut in aceasta vara prima cladire dezvoltata in Romania. Globalworth, compania de investitii imobiliare a omului de afaceri grec Ioannis Papalekas, a platit 42 mil. euro pentru imobilul din Bucuresti si se pregateste sa achizitioneze si urmatoarele doua cladiri construite de Skanska in cadrul aceluiasi proiect. In 2014, Skanska a vandut noua cladiri de birouri in valoare de 330 mil. euro, adica 10% din volumul de tranzactii cu cladiri de birouri din regiunea noastra, scrie Capital.ro.

Test Dacia Logan Electric – Aparente inselatoare – 1,5 euro pentru 100 de kilometri. Vazandu-l prin trafic, nu ai zice ca acest Logan din 2005 are ceva special. Si cu toate astea, sub caroseria alba, banala, se gaseste o masina 100% electrica, realizata de un pasionat. Iata povestea primului Logan EV. Ceasul trecuse de ora 15:00 cand am intrat in Pitesti, intarziat de lucrarile de pe ultima portiune din A1. Din fericire, adresa pe care o cautam era in zona industriala a orasului, aproape de autostrada. Traversez cateva intersectii si, intr-un final, navigatia imi da confirmarea mult asteptata: „Ati ajuns la destinatie!”. Intre portile unei vechi hale, remarc posteriorul unui Logan alb, aparent banal. Chiar unul destul de prapadit, pentru ca pe sub spoilerul posterior nu se vedea nicio terminatie a evacuarii semn ca si-a pierdut toba la un moment dat iar pragurile erau patate de rugina. Integral in Auto-Bild.ro.

Alegeri 2024: Vezi aici prezența și rezultatele LIVE pe hartă și grafice interactive.
Sondaje, Comparații, Informații de la celelalte alegeri. Toate datele esențiale pe alegeri.hotnews.ro.
ARHIVĂ COMENTARII
INTERVIURILE HotNews.ro