Business Report: Mai putin de 100.000 de euro pentru o casa in paradis; Primii 10 producatori auto din lume; Topul celor mai costisitoare masini din Statele Unite; Asiguratorii au de plata doar 10 mil. euro despagubiri pentru inundatii si Top 10 companii aeriene first-class
Mai putin de 100.000 de euro pentru o casa in paradis. In insulele grecesti mai putin promovate ca destinatii turistice se pot cumpara case de vacanta la preturi mici. Preturile proprietatilor sunt decente, comparabile cu cele din Romania. O casa veche, care trebuie restaurata, se poate cumpara cu preturi cuprinse intre 35.000 si 50.000 de euro, scrie Cotidianul.
Insiderii au luat actiuni SIF Transilvania de 1,1 mil. euro. Insiderii SIF Transilvania (SIF3) au achizitionat de la inceputul lunii trecute peste 3,7 mil. de titluri de pe Bursa pe care au platit in total 3,9 mil. lei (circa 1,1 mil. euro). Managerii si membrii din conducerea SIF Transilvania au fost raportati in ultima perioada aproape zilnic cu tranzactii de cumparare pe aceste titluri, scrie Ziarul Financiar.
Topul celor mai costisitoare masini din Statele Unite. Cea mai costisitoare masina din Statele Unite este considerata a fi un Mercedes-Benz S65 AMG, un sedan de lux care costa nu mai putin de 194.000 de dolari. Posesorul unei astfel de masini o va asigura pentru 30.000 de dolari si va da aproximativ 27.000 de dolari pe benzina. Costurile totale se ridica la 252.209 de dolari, scrie Capital.
Ce se intampla cu apartamentele noi? Reprezentantii companiei Adama, unul din cei mai mari dezvoltatori rezidentiali prezenti pe plan local, considera ca incetinirea pietei rezidentiale este doar de natura psihologica si ca preturile vor continua sa creasca, in principal din cauza cresterii costurilor de constructie, scrie Business Magazin.
Asiguratorii au de plata doar 10 mil. euro despagubiri pentru inundatii. Companiile de asigurari au inceput sa evalueze daunele produse de precipitatiile abundente din nordul tarii si de revarsarea raurilor. Asiguratorii din top 10, care acopera peste 80% din piata, sunt in perioada de monitorizare a zonelor afectate. Din situatiile lor preliminare rezulta daune de aproape zece milioane de euro. Peste jumatate din daune revin persoanelor juridice, scrie Financiarul.
KPMG: Angajatii cu 3 ani vechime, cel mai usor de „furat” de catre concurenta. Pastrarea angajatilor care se apropie de trei ani vechime in aceeasi companie este una dintre cele mai dificile misiuni ale firmelor de pe piata locala, acestia fiind cel mai vulnerabili la ofertele concurentei, se arata intr-o analiza a firmei de consultanta si audit KPMG Romania, scrie Business Standard.
De ce va rata in continuare Fondul Proprietatea listarea la Bursa. Listarea la Bursa va continua sa fie amanata, titlurile Fondului urmand sa ramana pe piata libera atata timp cat interesele speculative nu vor fi satisfacute, iar bursa va inregistra rezultate negative, declara, pentru DailyBusiness.ro, jucatorii din aceasta piata.
Lukoil: Romanul incepe sa fie atent la pretul benzinei. Consumatorul roman de carburanti se dovedeste a fi extrem de sensibil la variatiile pretului la pompa in functie de cotatiile internationale ale barilului de petrol. Astfel, in perioada mai-iunie in care au avut loc cresteri succesive ale pretului la pompa, consumul a scazut cu 10%, in timp ce micsorarile succesive de luna trecuta au dus la o revigorare a consumului, acesta inregistrand un procentaj de crestere de aproximativ 7% fata de aceeasi perioada a anului trecut, potrivit directorului general al Lukoil Romania, Constantin Tampiza, citat de Ziarul Financiar.
Primii 10 producatori auto din lume. AutoNews prezinta topul celor mai mari producatori auto din lume, in functie de volumul vanzarilor din 2007, conform statisticilor studiului “Global Market”, realizat de reputata publicatie de specialitate Automotive News: 1. Toyota Motor Corp. 9.366.000 unitati 2. General Motors 8.902.252 unitati 3. Volkswagen AG 6.191.618 unitati.
Top 10 companii aeriene first-class. Pe primul loc in topul primelor 10 companii aeriene care ofera servicii de lux la prima clasa este Swiss International Air Lines. Aceasta ofera posibilitatea calatorilor sai sa vada, pe un monitor individual, detalii privind zborul: viteza, distanta parcursa, distanta ramasa, inaltimea. De asemenea, pasagerii pot vedea si imaginea pe care o vede pilotul prin intermediul unor camere video aplicate in partea frontala a avionului. Pe locul al doilea se claseaza Singapore Airlines care ofera o experienta deosebita. Scaunele au lungime de peste 2 m si o latime de peste 80 cm si sunt invelite in piele Connolly, scrie Capital.
Bancile americane isi vand diviziile profitabile pe bani putini. In incercarea de a depasi criza acuta de lichiditati, bancile americane au depasit faza initiala a majorarilor de capital. In prezent, institutiile americane de servicii financiare au inceput sa isi ofere spre vanzare ultimele active de valoare pe care le mai au in portofoliu, scrie Financiarul.
Topul creditelor ipotecare. Cele mai „vandute“ credite ipotecare in acest moment sunt cele in euro si in franci elvetieni in ciuda cresterilor de dobanda din ultima vreme si a avertizarilor BNR, arata un studiu al Credit Zone, citat de Cotidianul.