Sari direct la conținut

Business Report: Ministrul de Finante: Din iunie, persoanele fizice vor putea plati taxele si impozitele cu cardul bancar; Fondatorii NEPI au lansat fondul Prime Kapital; Brussels Airlines: Inchiderea aeroportului Zaventem costa 5 milioane de euro pe zi

HotNews.ro
Business report, Foto: Colaj foto
Business report, Foto: Colaj foto

Ministrul de Finante: Din iunie, persoanele fizice vor putea plati taxele si impozitele cu cardul bancar.Persoanele fizice vor putea achita taxele si impozitele cu ajutorul cardului bancar incepand din luna iunie a acestui an, una din variante fiind inrolarea Agentiei Nationale de Administrare Fiscala (ANAF) in platforma ghiseul.ro, a declarat, marti, ministrul Finantelor Publice, Anca Dragu, in plenul Camerei Deputatilor, potrivit Agerpres, citat deEconomica.net.

Atentie la inflatie si la economisire.Dobanda minima pentru un depozit constituit pe 12 luni ar urma sa creasca de la ceva mai mult de 0% in acest moment la 2% dupa jumatatea acestui an si spre 3,5% la inceputul anului viitor. Este concluzia care se desprinde pentru a nu pierde in termeni reali din banii depusi la banca (atentie, fara a tine cont de comisioane !) daca se vor adeveri estimarile inflatiei viitoare, prezentate in Raportul BNR din luna februarie 2016, citat deCurs de Guvernare.

Fondatorii NEPI au lansat fondul Prime Kapital.Fondatorii NEPI, cel mai mare proprietar de mall-uri din Romania, au lansat Prime Kapital, un nou fond de investitii si dezvoltare imobiliara, prin care au atras deja 260 de milioane de euro.”In ultimii 9 ani, am reusit sa construim cu succes o afacere de investitii si dezvoltare imobiliara de proportii, axata in special pe segmentul de retail. Exista insa oportunitati vaste pe intregul spectru al dezvoltarilor si investitiilor imobiliare, astfel ca am hotarat impreuna cu Victor sa le dam curs intr-o noua structura: o companie cu actionariat privat gestionata de o echipa puternica de parteneri”, a declarat in comunicat Martin Slabbert, potrivitEconomica.net.

Brussels Airlines: Inchiderea aeroportului Zaventem costa 5 milioane de euro pe zi.Bruxelles-Zaventem, cel mai mare aeroport din Belgia, pe unde trec peste 23 de milioane de pasageri anual, ramane inchis pana la noi dispozitii, fortand companiile aeriene sa modifice rutele spre alte aeroporturi regionale sau spre tarile vecine, mai ales Olanda si Germania. Redirectionarea traficului de pasageri si pierderea veniturilor afecteaza Brussels Airlines, detinut in proportie de 45% de operatorul aerian german Lufthansa. Aeroporturile regionale din Liege si Antwerp ofera o alternativa limitata numai pentru zborurile pe distanta scurta, a declarat un purtator de cuvant al operatorului belgian, relateazaCapital.ro.

Romania indeplineste 8 din 9 criterii pentru a promova la statutul de piata emergenta.Romania indeplineste opt dintre cele noua criterii impuse pentru a promova la statutul de piata Emergenta (FTSE-Secondary Emerging), iar singurul criteriu care mai trebuie realizat este cel al lichiditatii, arata o analiza elaborata de FTSE Rusell in luna martie a acestui an, care subliniaza indeplinirea unei noi cerinte, privind costurile de tranzactionare, se arata intr-un comunicat al Bursei de Valori Bucuresti remis, marti, redactiei. „In mod similar, ceea ce este insa necesar este un Program de stat pentru privatizarea economiei prin intermediul pietei de capital. Acest demers are un rol important, inclusiv pentru atingerea obiectivelor legate de calitatea guvernantei corporative din companiile cu capital de stat si la cresterea productivitatii lor – subiecte fierbinti astazi in Romania, scrieBursa.ro.

Fondul mutual unic de creditare pentru agricultura va functiona din octombrie.Actul legislativ pentru crearea unui Fond mutual unic va fi definitivat in aceste zile, iar pana in octombrie vom avea si Fondul de creditare pentru agricultura, a declarat, marti, ministrul Agriculturii, Achim Irimescu, la un eveniment de profil. „Sper ca pana in luna octombrie sa cream un Fond de creditare al agriculturii care sa vizeze trei componente, respectiv creditele pentru beneficiarii PNDR, microcredite si credite pentru capitalul de lucru, relateazaCapital.ro.

A treia generatie Skoda Octavia a atins borna 1 milion.Exemplarele sunt asamblate pe liniile uzinelor din Mlada Boleslav, Rusia, Kazakhstan si China. In 2015, Skoda a livrat 432.300 de unitati Octavia, in crestere cu 11 procente comparativ cu 2014. In primele doua luni ale acestui an, 70.500 de persoane au cumparat modelul ceh care se afla pe linia de asamblare din 2013, scrieAuto-Bild.ro.

ARHIVĂ COMENTARII
INTERVIURILE HotNews.ro