Sari direct la conținut

Business report: O firmă de recrutare vrea să umple Ardealul cu angajați din Venezuela; Un turoperator din România a suspendat timp de o lună vânzarea de pachete turistice către Italia; Banii fug de coronavirus: Europa s-a înroșit. Jucătorii financiari se pregătesc de o pandemie

HotNews.ro
Business report, Foto: Colaj foto
Business report, Foto: Colaj foto

O firmă de recrutare vrea să umple Ardealul cu angajați din Venezuela. „Spre deosebire de asiatici, nu fug de la locul de muncă, le place mâncarea românească și vor să se stabilească aici.” Ciprian Voinescu, proprietarul unei firme de recrutări, s-a specializat în a aduce în țară forță de muncă doar din Venezuela și are deja contracte cu hoteluri, restaurante, firme de construcții și companii de transport din Ardeal. El spune că venezuelenii se adaptează în România mult mai ușor decât asiaticii, nu fug de la locul de muncă, le place mâncarea autohtonă, învață limba repede și vor să se stabilească în țară pentru totdeauna, notează Profit.ro.

La jocuri de noroc trebuie mers ca la teatru: cheltuiești bani pe divertisment, nu mergi să faci bani! De ce merg românii în sălile de jocuri de noroc? Majoritatea merg să se distreze dar și “să facă bani”, alții vor să arate că au un statut social, câțiva pensionari merg pentru că nu mai au cu cine să vorbească, iar alții merg pentru a-și da frâu unor dependențe. Este ceva rușinos să mergi la o sală de jocuri sau ar trebui să vedem acest lucru precum oricare altă ieșire seara cu prietenii în oraș? Despre aceste subiecte dar și despre ‘roțile’ care se învârt în spatele industriei de gambling am vorbit cu Andrei Frimescu, directorul de marketing Game World, scrie Wall-Street.ro.

Banii fug de coronavirus: Europa s-a înroșit. Jucătorii financiari se pregătesc de o pandemie. Amplificarea veștilor despre cazurile de îmbolnăviri cu coronavirus în Italia a creat panică printre investitori, care se pregătesc de o pandemie cel puțin la nivel european. Marile burse europene au intrat pe roșu începând de la primele ore ale dimineții de luni și au continuat să piardă până la închidere. Turismul și transporturile au scăzut masiv. Pieţele bursiere europene au suferit luni cel mai semnificativ declin de la mijlocul lui 2016, pe fondul extinderii numărului de persoane infectate cu coronavirus în Italia, Coreea de Sud şi Iran, arată Economica.net.

Comisia Europeană autorizează împrumutul temporar de 251 de milioane de euro pe care statul îl face Complexului Energetic Oltenia. Comisia Europeană a aprobat, luni, planul României de a acorda un împrumut temporar în valoare de 251 milioane de euro producătorului de electricitate pe bază de lignit Complexul Energetic Oltenia. Complexul Energetic Oltenia are o capacitate de 3,2 Gigawaţi şi generează aproximativ 25% din producţia de electricitate a României. În temeiul Orientărilor Comisiei privind ajutoarele de stat pentru salvarea şi restructurarea întreprinderilor, statele membre pot să sprijine întreprinderile aflate în dificultate, cu condiţia, în special, ca măsurile de sprijin public să fie limitate în timp şi ca amploare şi să contribuie la realizarea unui obiectiv de interes comun, notează inCont.ro.

Europa şi-a prezentat marea strategie pentru Inteligenţa Artificială. Unde stă România la capitolul investiţii în AI Atât SUA, cât și China concurează pentru a profita de avantajele inteligenței artificiale, iar Uniunea Europeană nu vrea să fie lăsată în urmă. Așadar, a prezentat săptămâna această o nouă abordare a economiei digitale a blocului comunitar cu o nouă „strategie pentru modelarea viitorului digital al Europei”. În spatele acestei descrieri vagi, obiectivele noii strategii sunt specifice: stabilirea unor reguli privind datele și AI, care sunt în mod esențial europene – reglementare care „pune oamenii pe primul loc” și încurajează „tehnologia de încredere”, potrivit Economica.net.

Teama de coronavirus duce la scăderea euro. Investitorii mizează pe dolari. Moneda euro a înregistrat o scădere în raport cu dolarul american, iar cotația dolarului australian a atins cel mai scăzut nivel din ultimii 11 ani. Răspândirea rapidă a coronavirusului Covid-19 în afara Chinei și apariția unor focare în Europa i-a determinat pe investitori să mizeze pe dolarul SUA. Motivul: economia americană este considerată a fi cel mai puțin afectată, dacă vor exista efecte la nivel global, din cauza coronavirusului. Dolarul Australian a scăzut cu 0,5%, deoarece exportatorii australieni depind foarte mult de cererea din China. Dolarul neo-zeelandez a scăzut și mai mult – 0,6%, arată Digi24.

Un turoperator din România a suspendat timp de o lună vânzarea de pachete turistice către Italia. Situația din Italia privind infecțiile cu noul coronavirus a determinat agenția de voiaj IRI Travel să suspende timp de o lună vânzarea de pachete turistice către Peninsulă. În prezent, IRI Travel are oferte către nordul Italiei, pachete către cele mai cunoscute destinații de schi, dar și către Austria, țară care tocmai a anunțat că oprește anumite operațiuni de transport dinspre Italia. Ofertele către Italia vor fi eliminate de pe site-ul companiei până la ora 14.00. Oficialii agenției de voiaj au mai spus că, dacă situația o va impune, vor lua aceeași decizie și cu privire la destinațiile învecinate Italiei, scrie Libertatea.

Gigantul canadian Celestica, unul dintre cei mai mari furnizori IT la nivel global, declanșează un val de concedieri în România. Grupul canadian Celestica International, furnizor de componente aferente echipamentelor electronice pentru giganți precum Alcatel, HP, Honeywell sau NEC, declanșează un val de concedieri în România, conform informațiilor Profit.ro. Anterior, compania a extins capacitatea de producție și zona de birouri ale fabricii din Borș, județul Bihor, și a transferat periodic milioane de dolari către filiala din România. Grupul canadian este una dintre cele mai mari companii de profil la nivel global, cu afaceri anuale de peste 6 miliarde dolari, 40 de fabrici în 20 de țări și circa 43.000 de angajați, producând echipamente pentru alte companii la fel de mari, precum Alcatel Lucent, HP, Honeywell și NEC, informează Profit.ro.

ARHIVĂ COMENTARII
INTERVIURILE HotNews.ro