Sari direct la conținut

Business Report: Peste 62% din averea Casei Regale i-ar reveni Printului Paul; Ce salarii se anunta pentru 2012 in IT, Retail si Banci; Dupa ce au demisionat au inceput sa faca milioane; "Doamna de fier" care ar putea deveni cel mai bogat om din lume

HotNews.ro
Report, Foto: Colaj foto
Report, Foto: Colaj foto

Peste 62% din averea Casei Regale ii revine Printului Paul. Printului Paul ii revine 62,5% din averea pe care Casa Regala o are in Romania – estimata la 180 milioane euro, in 2010 -, la fel cum i-a revenit aceeasi proportie din averea detinuta de Casa Regala in alte tari in momentul in care Printul Carol Mircea a primit aceasta recunoastere in statele respective. Din cei 62,5% care-i revin Printului Paul din averea Casei Regale, o proportie de 37,5% a mostenit-o de la tatal sau, Printul Carol Mircea, si 25% de la mama sa vitrega, Elena Lupescu, scrie Bursa.

Dupa ce au demisionat au inceput sa faca milioane. Multa lume viseaza sa demisioneze si sa isi urmeze visul. In timp ce realitatea sta in calea a atatea persoane, sunt si cativa care risca si isi canalizeaza toate economiile spre transformarea ideii lor de afaceri in realitate. Rod Johnstone avea 38 de ani si era agent de vanzari pentru o publicatie de ambarcatiuni cand s-a decis sa isi proiecteze barca visurilor sale – una de care familia sa sa se poata bucura, dar care sa fie totusi destul de rapida pentru curse. De atunci, J/Boats a construit peste 13.000 de ambarcatiuni, de la barci mici pana la yahturi, care i-au adus venituri de milioane de dolari, scrie Capital.

Ce salarii se anunta pentru 2012 in IT, Retail si Banci. Anul 2012 se anunta unul cel putin la fel de dificil din punct de vedere economic ca si 2011. Toata lumea isi propune in primul rand ca sa supravietuiasca, insa sunt si sectoare de activitate care au cunoscut cresteri in 2011 si vor continua ascensiunea si in 2012. IT Programator PHP 600 – 1 500 euro; Web designer 700 euro – 2 000 euro; Programator Java, C++ 900 euro – 1 300 euro; Business Analyst 1 000 – 1 200 euro; Software Developer 1 100 – 1 500 euro; Programator SAP 1 400 – 2 000 euro, scrie cariereonine.ro.

„Doamna de fier” care ar putea deveni cel mai bogat om din lume. Profitand de boom-ul mineritului din ultimii ani, australianca Georgiana Rinehart ii va concura anul acesta la bogatie pe Carlos Slim si Bill Gates si, foarte probabil, ii va depasi, devenind omul de afaceri cel mai bogat din lume. Anul 2012 a inceput bine pentru ea si datorita unei simple semnaturi pe un contract si-a dublat averea. La inceputul acestei luni, grupul siderurgic sud-coreean Posco a cumparat de la Georgiana Rinehart 15% din actiunile unei exploatari miniere de fier pe care o detine in nordul Australiei, ceea ce i-a adus un castig de 1,2 miliarde de dolari, restul de 85% din exploatare avand o valoare de 7 miliarde de euro, scrie Finantistii.

Evolutia locurilor de munca in 2011. Bestjobs.ro a realizat recent o analiza privind evolutia pe piata locurilor de munca pentru anul 2011 comparativ cu 2010. Cele mai importante aspecte. A crescut numarul anunturilor publicate, +18% in 2011 fata de anul anterior, cea mai ridicata rata de crestere inregistrandu-se in luna mai (+44%). A crescut numarul joburilor in provincie, mai puternic fata de 2010. Alba Iulia (+44%), Sibiu (+43%), Deva (+42%), Brasov (+40%) si Targu Mures (+35%) sunt orasele fruntase in topul cresterii numarului de anunturi disponibile in 2011. A crescut numarul de locuri de munca pentru strainatate (+15%), vizati fiind specialistii din Inginerie, Sanatate si Software, scrie Romania libera.

China vrea sa ajute Europa, dar nu prezinta nimic concret. Premierul chinez Wen Jiabao a declarat, ieri, ca tara sa este gata sa-si sporeasca participarea la eforturile de rezolvare a crizei datoriilor din Europa, dorind sa vada ca cel mai mare partener comercial al sau „isi mentine stabilitatea si prosperitatea”. Ca si in interventiile anterioare, premierul Chinei nu a venit nici de aceasta data cu o propunere concreta privind modalitatile prin care ar putea sprijini Europa, scrie Bursa.

Cum vad analistii cursul leu-euro in perioada urmatoare. Parerile in ceea ce priveste cursul mediu sunt impartite si in tabara analistilor privati. ING Bank vede un curs de 4,3 lei, in timp ce Societe Generale anticipeaza un nivel de 4,18 lei. Pentru sfarsitul anului, Raiffeisen Bank si UniCredit indica un curs de 4,3 lei, iar cei de la Danske Bank sunt mai pesimisti, cu un nivel de 4,45 lei pe euro. Una peste alta, cursul va fi stabil, iar in absenta unor presiuni extreme, interne sau externe, leul va ramane intr-un tunel de variatie de 4,1 – 4,4 lei pe euro, scrie Capital.

Comisia Europeana: Un numar de 12 tari UE prezinta vulnerabilitati care submineaza cresterea economica. Un numar de 12 state UE, intre care Marea Britanie, Italia si Franta, prezinta vulnerabilitati puternice care submineaza cresterea economica si trebuie remediate, potrivit unui raport publicat marti de Comisia Europeana (CE). „Este vorba de abordarea unor dezechilibre macroeconomice. Procedura poate parea complicata, dar acesta este de fapt un proces simplu de analiza”, a spus Olli Rehn, cel mai important oficial european pe probleme economice, la publicarea raportului, scrie Money.ro

Alegeri 2024: Vezi aici prezența și rezultatele LIVE pe hartă și grafice interactive.
Sondaje, Comparații, Informații de la celelalte alegeri. Toate datele esențiale pe alegeri.hotnews.ro.
ARHIVĂ COMENTARII
INTERVIURILE HotNews.ro