Sari direct la conținut

Business Report: Rata de activitate si rata de inlocuire in Romania. Contextul european si explicatiile; Directorul Medicover: Piata locala de servicii medicale private se afla in continuare intr-un proces de maturizare si consolidare; Cum se schimba achizitiile publice

HotNews.ro
Business report, Foto: Colaj foto
Business report, Foto: Colaj foto

Rata de activitate si rata de inlocuire in Romania. Contextul european si explicatiile.Romania a ocupat anul trecut penultimul loc intre statele UE in ceea ce priveste rata de activitate a celor cu varsta cuprinsa intre 20 si 64 de ani. Ne individualizeaza faptul ca situatia este cam la fel de proasta si pe segmentul 25 – 54 de ani si pe cel de 55 – 64 de ani. Acesta din urma ne-a mai salvat pana la intrarea in UE dar a fost afectat de cresterea ratei de inlocuire a salariului cu pensia spre cote de top la nivelul UE. In context, trebuie semnalat ca ne se situam pe podiumul european al ratei de inlocuire a pensiilor fata de salarii si am avut din 2007 incoace cea mai mare crestere a acestei rate, relateazaCurs de Guvernare.

Directorul Medicover: Piata locala de servicii medicale private se afla in continuare intr-un proces de maturizare si consolidare.Piata locala de servicii medicale private se afla in continuare intr-un plin proces de maturizare si consolidare, rata anuala de crestere fiind de aproximativ 12%, potrivit directorului general al Medicover Romania, Adrian Peake. „Pe masura ce piata isi continua dezvoltarea accelerata, publicul din Romania se familiarizeaza cu serviciile disponibile. Aceasta cerere in crestere va duce, in timp, la facilitarea accesului la servicii medicale specializate pentru un numar din ce in ce mai mare de persoane. Pe de alta parte, este important de mentionat ca intensificarea investitiilor straine in sistemul privat de sanatate, fie ca vorbim despre compania noastra, fie ca vorbim despre investitorii straini din Statele Unite ale Americii sau din Europa de Vest, a dus la o crestere vizibila a standardului de calitate in industria sanatatii”, a spus Adrian Peake, citat deCapital.

Cum se schimba achizitiile publice.Guvernul a discutat doua proiecte de hotarare privind aprobarea normelor metodologice de aplicare a noilor legi care reglementeaza achizitiile publice, adoptate anul acesta. Cum se va schimba aceasta zona care pana acum a fost generatoare de coruptie si prejudicitii in bugetul de stat ne-a explicat avocatul Vlad Cercel, specializat in achizitii publice. Acum, cand are loc o licitatie pentru o achizitie publica, se alege acel contractant care ofera pretul cel mai mic, informeazaRomania Libera.

Ministrul Energiei: Gazoductul care va lega Romania de Bulgaria pe sub Dunare va fi gata pana la finele acestui an.Gazoductul care va lega Romania de Bulgaria pe sub Dunare va fi gata pana la finele acestui an, ceea ce va duce la cresterea securitatii energetice in cele doua tari, a declarat, duminica, ministrul Energiei, Vlad Grigorescu, prezent la ceremonia de deschidere a Forumului Energetic Regional FOREN 2016. „La sfarsitul acestui an vom finaliza interconectorul Romania-Bulgaria. Dupa mai multi ani de poticneli, in sfarsit acest proiect va fi dus la capat. Si noi, si bulgarii, vom beneficia prin cresterea securitatii energetice”, a spus ministrul Energiei. El a subliniat, in discursul sau, faptul ca Romania are unul dintre cele mai importante sisteme energetice din regiune, relateazaEconomica.

Curtea de Justitie a Uniunii Europene: Si timbrul de mediu este neconform cu legislatia UE. Statul trebuie sa returneze 1,45 miliarde de euro.Statul este obligat sa restituie cel putin 1,45 miliarde de euro pentru timbrul de mediu incasat nelegal, potrivit unei decizii Curtii de Justitie a Uniunii Europene (CJUE). Aceasta este urmarea deciziei prin care CJUE a declarat timbrul de mediu, a patra forma pe care a luat-o taxa de prima inmatriculare a autovehiculelor de mana a doua aduse din strainatate, neconform cu legsilatia Uniunii. Prin hotararea respectiva, pronuntata joi, 9 iunie, CJUE a reamintit cum trebuie interpretat articolul 110 din TFUE: Art. 110 din TFUE (Tratatul de Functionare a UE) „nu se opune ca un stat membru sa instituie o taxa pe autovehicule care se aplica autovehiculelor rulate importate cu ocazia primei lor inmatriculari in acest stat membru si autovehiculelor deja inmatriculate in statul membru respectiv cu ocazia primei transcrieri in acelasi stat a dreptului de proprietate asupra acestora din urma”, a spus din nou CJUE, anuntaCurs de Guvernare.

Iti poti imagina cum suna un Ferrari F40 cu evacuare directa? Pregateste-ti dopurile de urechi.Cunoscutul blogger britanic Shmee150 a avut ocazia sa urce intr-un Ferrari F40 unicat, vopsit intr-o nuanta superba de albastru (in conditiile in care toate aceste modele au fost rosii la momentul productiei) si dotat cu o evacuare directa, pe stilul „teava cap-coada”. Dotat cu un motor V8 biturbo de 487 CP, Ferrari F40 a fost „cea mai rapida masina de serie” la momentul debutului din 1987, scrieAuto-Bild.ro.

Iranul a semnat contracte cu Lukoil, Eni, Repsol si Total.Teheranul a semnat contracte cu principalele companii energetice europene privind vanzarea de titei, la cinci luni dupa implementarea acordului referitor la programul sau nuclear, a anuntat sambata Mohsen Qamsari, director pentru afaceri internationale la Compania Nationala Iraniana de Petrol (NIOC), transmit MNA, PressTV si IRNA. Dupa mai mult de un deceniu de negocieri, Iranul si statele din grupul ‘5 plus 1’ (SUA, Rusia, China, Marea Britanie, Franta si Germania) au ajuns la un acord cuprinzator care pune capat preocuparilor occidentale privind programul nuclear controversat al Teheranului, declaraEconomica.

ARHIVĂ COMENTARII
INTERVIURILE HotNews.ro