Business report: Recesiunea globală este iminentă: Şase ţări sunt în pericol. Care este situaţia României; Statul semnează cu Beretta: Investiție inițială de peste 5 milioane euro; Creșterea economică de 5%, integral pe consum
Statul semnează cu Beretta: Investiție inițială de peste 5 milioane euro – surse. Uzina Mecanică Plopeni, filială a Romarm, va semna luni, la sediul Ministerului Economiei, un memorandum de înțelegere cu producătorul italian de armament Beretta Holding. Surse din Ministerul Economiei au declarat totodată pentru Profit.ro că o parte din UM Plopeni va fi modernizată și va începe un transfer de tehnologie care va ajunge la o proporție de 100%, personalul urmând să fie pregătit după standardele internaționale.
Mda..: Creșterea economică de 5%, integral pe consum. Industria nu mai e locomotiva – contribuţia ei la PIB e la jumătate faţă de cea contabilizată de sectorul bugetar. Din perspectiva contribuției categoriilor de resurse la creșterea economică, se poate remarca reculul major al industriei, de la 1 punct procentual la doar 0,2 pp. Adică din poziţia de locomotivă din aceeaşi perioadă a anului trecut, la egalitate cu tranzacţiile imobiliare şi sub influenţa dată de spectacole, reparații uz casnic şi alte servicii (0,3pp). Deşi a păstrat aceeaşi pondere de 20% în formarea PIB, comerţul (împreună cu activităţile din transport, reparații auto, hoteluri etc.) a avansat semnificativ ca influenţă în creşterea PIB, de la 0,8 pp la 1,3pp., scrie cursdeguvernare.ro.
Toţi românii ar putea plăti în factura de electricitate o “taxă” de cărbune, temporar. Altfel, iarna se stinge becul. Cel puţin până în 2030 nu se poate renunţa la cărbune. Este pusă în pericol siguranţa sistemului. Trebuie să definim până când păstrăm cărbunele, la ce putere îl păstrăm, corelat cu noi capacităţi pe gaz şi regenerabile”, a declarat secretarul de stat în Ministerul Energiei, Doru Vişan, care a mai spus că se vor negocia unele lucruri cu Bruxeless-ul, potrivit Economica.net.
Recesiunea globală este iminentă: Şase ţări sunt în pericol. Care este situaţia României. Creşterea economică anuală globală a atins punctul culminant în perioada 2017-2018 şi prognozăm o aterizare uşoară a economiei mondiale în anii 2019 şi 2020. În acest context, am studiat principalele rute de încetinire globală a economiilor individuale şi am identificat ţările cele mai vulnerabile pe trei canale: finanţare externă, comerţ şi preţ mărfuri, se arată într-un studiu realizat de Euler Hermes, citat de Adevărul.
Comisia Europeană aprobă 110 milioane de euro pentru un proiect de infrastructură în Cluj. Comisarul european pentru politică regională Corina Crețu aprobă fonduri de 110 milioane de euro pentru dezvoltarea sistemului de apă și canalizare în regiunea Turda – Câmpia-Turzii. Proiectul ar urma să asigure acces la servicii de apă și canalizare pentru clujenii din sudul județului și este parte a Programului Operațional Infrastructură Mare (POIM) și va beneficia de un sprijin financiar din partea UE de peste 110 milioane de euro, prin Fondul de coeziune. Proiectul va fi implementat în 13 localități din județul Cluj, potrivit Actual de Cluj.
Insolvența unuia dintre cei mai mari constructori, cumpărat în vară de firma imobiliară a primăriei lui Robert Negoiță cu doar 1 leu argumentată prin lipsa de lucrări. Insolvența Delta ACM 93, anunțată în premieră de Profit.ro săptămâna trecută, o companie controlată până în vara anului trecut de Florea Diaconu și preluată atunci cu doar 1 leu de Societatea Administrare Active sector 3 SRL, prin care Consiliul Local al sectorului 3 din Capitală, unde primar este Robert Negoiță, derulează în principal proiecte imobiliare, este argumentată acum prin întârzierea începerii unor contracte de lucrări și efecte rezultate din declanșarea executărilor silite de către furnizori, potrivit Profit.ro.