Sari direct la conținut

Business report: Scadere record a pretului caselor din Marea Britanie; casele s-au ieftinit în tot Bucureştiul cu zeci de mii de euro; o multinationala cheltuie aproximativ 30.000 de euro pe luna cu un expat; diviziile de print ale Washington Post anunta pierderi, iar cele online au profit

HotNews.ro

Scadere record a pretului caselor din Marea Britanie. In Regatul unit, pretul caselor si-a continuat si in luna iulie trendul de scadere din lunile trecute, numai ca de aceasta data a pierdut 1,7%, comparativ cu 0,8% in luna iunie. Recordul vine din faptul ca, anualizat, acest indicator a suferit o pierdere de 8,1%, in timp ce luna trecuta a fost la cota 6,3%. Recordul este calculat din 1991 pana in prezent, scrie Capital.

Pascariu: Piata imobiliara, blocata de asteptarea cresterii preturilor . Intr-un interviu acordat „Romaniei libere” bancherul Dan Pascariu, presedintele Consiliului de Administratie al Unicredit Tiriac Bank, considera ca intentia bancii centrale de a impune noi restrictii creditarii are logica ei, dar este excesiv de birocratica, observa o blocare temporara a pietei imobiliare si le recomanda actionarilor minoritari sa aiba rabdare deoarece valoarea detinerilor lor creste in urma dezvoltarii bancii.

Casele s-au ieftinit in tot Bucurestiul cu zeci de mii de euro. Apartamentele din Capitala sunt mai ieftine cu 15-20% fata de inceputul anului. Scaderile vor fi mai vizibile din toamna. Spre exemplu, un apartament cu patru camere din zona Vitan-Zepter s-a vandut in aceasta perioada cu 210.000 de euro, in timp ce pentru un apartament similar in luna ianuarie a acestui an se cereau nu mai putin de 255.000 de euro, scrie Cotidianul.

O multinationala cheltuie aproximativ 30.000 de euro pe luna cu un expatriat care ocupa o pozitie de CEO sau general manager, adica 360.000 de euro pe an, salariul net reprezentand doar jumatate din aceasta suma. Diferentele cele mai semnificative intre executivii straini si cei romani nu apar la nivel salarial ci in ceea ce priveste structura pachetului, care este mult mai complexa in cazul unui manager strain, scrie Ziarul Financiar.

Declaratiile de avere ale alesilor: consilier bogat, consilier sarac.„Financiarul“ publica, incepand cu acest numar, un material in doua parti cu averile consilierilor municipali. Cei din mandatul 2004-2008. Cum era de asteptat, nu toti s-au facut consilieri pusi pe capatuiala. Sunt cazuri care au terminat mandatul la fel de bogati/saraci cum l-au inceput. Dar sunt si exemple de alesi care si-au sporit averea in mod considerabil pe durata mandatului.

Anii „de miere” pentru multinationalele din Romania se apropie de final. Multinationalele vor beneficia de profiturile record facute in Romania cel mult 5-6 ani de acum incolo, maturizarea economiei romanesti si adoptarea monedei euro urmand sa coboare marjele de castig la media europeana, estimeaza specialistii in economie pentru DailyBusiness.ro.

Primele imagini cu Kia Sportage facelift 2009. ISUV-ul Kia Sportage este un compact construit pe aceeasi platforma cu Hyundai Tucson, ambele modele incercand sa muste serios din piata deja clasicelor Toyota RAV4 sau Mitsubishi Outlander, scrie StiriAuto.

Povestea primului antreprenoriat radio. O decizie luata in 24 de ore, doi parteneri, o investitie initiala de circa 100.000 de euro si circa zece angajati, acestea sunt coordonatele primului antreprenoriat din radioul comercial online romanesc, Radio Lynx. In noiembrie 2005, Alexandru Ciochia si Catalin Popescu, fosti colegi de liceu si, in prezent, parteneri in business-ul RadioLynx.ro, se reintalneau pentru prima data dupa 16 ani, scrie Business Standard.

Diviziile de print ale Washington Post anunta pierderi, iar cele online au profit. Compania ce detine Washington Post a anuntat, pentru prima data in 37 de ani, pierderi financiare. Desi corporatia a inregistrat un plus de 6% la incasari, nu a fost destul pentru a contracara cele 87,4 milioane de dolari oferite angajatilor pentru a se pensiona inaiante de termen. Ca si toate ziarele americane, Washintgon Post pierde abonati vechi si contracte de publicitate in print, iar profitul din online nu este suficient pentru a acoperi aceste pierderi, scrie Capital.

Presa scrisa continua sa piarda cititori. Potrivit ultimelor date furnizate de SNA, realizat BRAT in perioada aprilie 2007 – aprilie 2008, numarul de cititori pentru presa scrisa, la nivel urban, a fost, per ansamblu, in scadere. Cresterile au fost rare, doar cateva publicatii inscriindu-se pe un trend crescator doar ziarul Cotidianul (+11,2%) si cateva reviste de nisa. Libertatea isi mentine pozitia de lider, cu o medie de cititori pe editie de 1,3 milioane (-2,1%), scrie Ziarul Financiar.

Ce cauta Pepsi si Rompetrol pe pista. Cel mai important circuit auto stradal din Romania – Bucharest City Challenge – atrage anul acesta ca sponsori nume precum Pepsi, Rompetrol sau Bosch. Ce ii atrage pe sponsori la curse? Hartmut Beyer, directorul executiv al Bucharest Ring, declara ca incasarile de la aceasta editie ar putea fi de aproximativ 1,2 milioane de euro daca se vor vinde toate cele 120.000 de bilete. Nu e de mirare deci ca sponsorii competitiei se asteapta la o expunere buna a brandurilor lor cu aceasta ocazie, scrie Business Magazin.

Salariile si preturile din Bucuresti, putin mai aproape de cele din New York. La sfarsitul lui 2006, inflatia din SUA se situa la nivelul de 2,5%, aceasta crescand la 4,1% in 2007 si la 5,5% la jumatatea anului curent. Cu toate acestea, preturile din Bucuresti reprezinta, in prezent, fara a lua in calcul chiriile, 64% din cele de la New York, fata de 51,6% in 2006, scrie Saptamana Financiara.

Seful British Airways: „Multe companii aeriene vor da faliment in 2008”. Willie Walsh, CEO al renumitei companii British Airways a declarat ca preturile din ce in ce mai ridicate ale combustibililor pentru avioane vor avea un efect devastator in piata, urmand ca o mare parte dintre companii sa dea faliment chiar in acest an, scrie Capital.

Notari vs avocati in tranzactiile imobiliare. Saptamana trecuta, mai multe publicatii au relatat despre cazul avocatului Cristian Mosuti, care a reusit sa castige in instanta un proces in urma caruia Oficiul de Cadastru si Publicitate Imobiliara Iasi a fost obligat sa inscrie in cartea funciara un contract de vanzare-cumparare a unui apartament, incheiat in fata avocatului. Notarii s-au simtit amenintati de acest precedent si au reactionat imediat printr-un comunicat, improscandu-l pe avocat si amenintand publicul ca ar face cea mai mare prostie sa se lase pe mana avocatilor. Adevarul este insa pe la jumatate, scrie Financiarul.

Alegeri 2024: Vezi aici prezența și rezultatele LIVE pe hartă și grafice interactive.
Sondaje, Comparații, Informații de la celelalte alegeri. Toate datele esențiale pe alegeri.hotnews.ro.
ARHIVĂ COMENTARII
INTERVIURILE HotNews.ro