Sari direct la conținut

Business report: Topul bancilor din Romania care au angajat si al celor care au renuntat la cei mai multi oameni in 2014; Rusia loveste in industria alimentara romaneasca; OPEC castiga razboiul petrolului!

HotNews.ro
Business, Foto: Colaj foto
Business, Foto: Colaj foto

Topul bancilor din Romania care au angajat si al celor care au renuntat la cei mai multi oameni in 2014. Bancile prezente pe piata locala aveau cumulat 57.880 de salariati cu contracte individuale de munca la 1 ianuarie 2015, cu 12 mai putin decat la inceputul anului 2014, potrivit informatiilor care ne-au fost comunicate de Inspectia Muncii. Banca Transilvania, BRD Group Societe Generale si BCR au angajat cei mai multi oameni in cursul anului trecut, in vreme ce Bancpost, CEC Bank si Credit Europe Bank Romania au concediat cei mai multi oameni in 2014. In contrapartida, bancile care au renuntat la cei mai multi oameni in 2014 sunt: Bancpost (378 salariati), CEC Bank (146 angajati), Credit Europe Bank Romania (98 oameni), Raiffeisen Bank (92 de salariati), potrivit Economica.net.

Cum a blocat Parlamentul, in mod ilegal, postul de la Curtea de Conturi pentru Ilie Sarbu. Senatorul Ilie Sarbu a primit miercuri incuvintarea Parlamentului sa ocupe pozitia de vicepresedinte al Curtii de Conturi. Este efectul unor jocuri de culise in urma carora legislativul a amanat, aproape un an de zile, sa puna in aplicare o hotarare „definitiva si general obligatorie” emisa de Curtea Constitutionala pe data de 8 octombrie 2014. Problema fundamentala pe care o ridica votul de miercuri din Parlament nu este nici calitatea celui sustinut de PSD sa ajunga la Curtea de Conturi si nici calitatea actului legislativ din Parlament, ci faptul ca in Romania anului 2015 exista decizii ale instantelor de judecata care in mod intentionat nu sunt puse in aplicare chiar de cel mai inalt for din stat, scrie cursdeguvernare.ro.

Rusia loveste in industria alimentara romaneasca. Decizia Rusiei de a interzice alimentele din UE i-a afectat pe producatorii romani care sunt concurati de importuri cu 20% mai mari. Prin urmare, tot mai multi au pierderi.Lactatele, fructele, legumele si carnea sunt cele mai afectate de restrictiile impuse de rusi. Asadar, din toamna anului 2014, Romania a inceput sa fie invadata de produse agroalimentare din import, care sunt mult mai ieftine decat cele produse local. Analistii din domeniu afirma ca importurilor de produse agroalimentare din sectoarele cele mai afectate au crescut cu 20%, in ultimul an. In acest context, producatorii au fost nevoiti sa micsoreze preturile, scrie Capital.ro.

Vor veni mai putini bani in Romania si leul se va deprecia, daca FED creste azi dobanda la dolari. Romania va suferi, ca toate pietele emergente, dar mai putin decat cele mai multe dintre acestea, ca urmare a unei eventuale decizii a bancii centrale a SUA (Federal Reserve) de crestere a dobanzii cheie la dolar. Asteptata azi, decizia ar marca „sfarsitul epocii banilor ieftini” si reintrarea intr-un ciclu de normalizare a pietei banilor in SUA, potrivit analistilor consultati de Economica.net. Bursele ar urma sa scada, din cauza scumpirii banilor disponibili pentru investitii. „Pentru Romania, reactia pe termen scurt va fi in mod normal in aceeasi directie, insa cu o amplitudine mai mica decat in SUA”, spune Alin Brendea.

OPEC castiga razboiul petrolului! Pietele petrolului nu se pot echilibra pana la sfarsitul anului 2016, dar aprovizionarea merge intr-un mare fel. La inceputul saptamanii trecute Agentia Internationala pentru Energie a confirmat ca productia de petrol din SUA a scazut brusc de la punctul maxim atins in aprilie, la 9,6 milioane de barili pe zi, scrie portalul de stiri Business Insider. Agentia estimeaza ca productia SUA a scazut cu 140.000 de barili pe zi in luna august, o scadere abrupta fata de lunile anterioare. In ultimul sa estimare saptamanala, productia de petrol din SUA este acum de doar 9.1 milioane de barili pe zi, scrie Capital.ro.

Ford Focus RS – 350 CP si 440 Nm. La Salonul Auto de la Frankfurt, Ford a publicat datele exacte pentru performantele noului Focus RS. Astfel, hot-hatchul celor de la Ford va accelera de la 0-100 km/h in doar 4,7 secunde, o cifra extrem de competitiva in acest segment. In plus, viteza maxima nu este limitata la 250 km/h, astfel incat Focus RS poate atinge 266 km/h, scrie auto-bild.ro.

Alegeri 2024: Vezi aici prezența și rezultatele LIVE pe hartă și grafice interactive.
Sondaje, Comparații, Informații de la celelalte alegeri. Toate datele esențiale pe alegeri.hotnews.ro.
ARHIVĂ COMENTARII
INTERVIURILE HotNews.ro