Sari direct la conținut

Business report: Un miliardar rus trage un semnal de alarma; Instalatie pentru o partie de schi, in valoare de 50.000 de euro, lasata sa rugineasca; Cele mai profitabile banci din Romania

HotNews.ro
Business report, Foto: Colaj foto
Business report, Foto: Colaj foto

Un miliardar rus trage un semnal de alarma. Cat timp dobanzile bancare nu vor cadea la nivelul de 5% pe an, nu e cazul sa se vorbeasca despre un punct de cotitura in economia rusa. Miliardarul rus Oleg Deripaska atrage atentia si asupra faptului ca, de aceasta data, devalorizarea rublei nu a stimuleaza cresterea. „Efectul devalorizarii este foarte ciudat. Noi traim a cincea criza, iar in acest an vedem o reactie foarte ciudata a pietei: nu avem crestere generata de devalorizare”, spune el. Presedintele „Rusal” a atras atentia asupra faptului ca recesiunea actuala a economiei umbreste problema investitiilor, noteaza Evz.ro.

Cele mai profitabile banci din Romania. Dupa curatenia din banci, se reaseaza si profitabilitatea. Iar vechii campioni revin la varf. BCR si BRD, cele mai mari banci, au ajuns si cele mai profitabile la jumatatea anului. Avem o refacere a clasamentului, dar jocurile nu sunt total facute pentru ca restructurarea nu s-a terminat iar cifrele se pot schimba cu viteza ametitoare. Daca in 2014 batalia pentru profiturile din sistemul bancar a fost castigata de Raiffeisen Bank, acum pe locul I urca BCR. A adunat pe primele sase luni ale anului profituri de peste 600 de milioane de lei. Asta dupa ce in anul anterior adunase o pierdere uriasa de 2,6 miliarde de lei. Integral in digi24.ro.

Microsoft tocmai a inventat viitorul – dar ce a creat ar putea fi un dezastru. Microsoft HoloLens este viitorul. Anuntat in premiera in luna ianuarie, Microsoft HoloLens este un computer portabil care proiecteaza holograme interactive in campul vizual. L-am incercat si este exact la fel de cool precum suna. Insa nu ar fi prima data cand Microsoft inventeaza viitorul – pe care ulterior il pierde in totalitate, scrie portalul de stiri Business Insider. Microsoft Kinect, anuntat in 2009, a venit intr-un val similar de hype. Permitandu-ti transformarea corpului intr-un video-game controller, Kinect a fost vazut ca primul pas spre interfetele science-fiction ale viitorului. A fost un pariu mare pentru Microsoft. Dar lucrurile nu au mers cu se astepta gigantul american. Dupa vanzarea de aproximativ 29 milioane de senzori, Microsoft a renuntat la Kinect, si asa au facut si dezvoltatorii. Noile jocuri Xbox care sprijina semnificativ Kinect sunt in numar foarte mic, scrie Capital.ro.

e-commerce: Vanzari anuale de produse de lux de 14 miliarde dolari. Vor creste de cinci ori in cinci – zece ani. Vanzarile online de produse de lux au crescut pana la mai mult de 14 miliarde de dolari. Cresterea comertului online de acest tip va continua pana la 70 miliarde de dolari in urmatorii cinci pana la 10 ani, potrivit unui studiu McKinsey si Altagamma Foundation. Vanzarile online de produse de lux, de peste 14 miliarde de dolari, acopera, in prezent 6% din piata mondiala a luxului si proportia este in crestere, potrivit concluziilor unui studiu McKinsey si Altagamma Foundation. Vanzarile e-commerce de produse de lux au crescut pana la 14 miliarde de dolari, cu 50% in 2014 fata de 2013, iar studiul citat avanseaza tinta de 17 miliarde de dolari, pe care vanzarile anuale ar putea sa o atinga in urmatorii cinci pana la 10 ani, noteaza economica.net.

Masina de jucarie Cozy Coupe devine acum una potrivita pentru drumurile publice. Va mai amintiti de modelul Cozy Coupe, acea masinuta de mici dimensiuni, colorata in galben si rosu? Dupa succesul avut de versiunile pentru copii, acum facem cunostinta si cu varianta pentru adulti. Din peisaj au disparut cei doi ochi de dimensiuni mari, farurile sunt acum functionale, iar sub capota se afla un motor pe benzina. Fratii John si Geoff Bitmead sunt cei care au pus la cale proiectul. Finalizat in noiembrie 2013, Cozy Coupe in versiunea pentru oameni mari ajunge abia acum pe eBay. Pretul cerut de cei doi este de 21.500 de lire sterline. Pentru fabricarea acestei masini, cei doi au muncit mai bine de 1.000 de ore si au cheltuit peste 4.000 de lire, informeaza Auto-Bild.ro.

Instalatie pentru o partie de schi, in valoare de 50.000 de euro, lasata sa rugineasca. O investitie de 50.000 de euro din bugetul unei primarii din judetul Valcea s-ar putea dovedi inutila. Autoritatile locale din Perisani au cumparat din Austria, in urma cu trei ani, o instalatie pentru partia de schi, insa nu au mai avut bani pentru montare si pentru cumpararea tunurilor de zapada artificiala. Acum instalatia a fost abandonata in aer liber, langa primarie si a inceput sa rugineasca. In 2012, Primaria din Perisani a cumparat instalatia de schi de la o firma din Austria. Edilul nu s-a gandit atunci ca ii mai trebuie bani pentru montarea partiei, dar si pentru doua tunuri de zapada artificiala si un utilaj pentru tasarea omatului. Totul ajunge la 200 de mii de euro, noteaza digi24.ro.

Vanzarile Volkswagen la nivel global au scazut in septembrie cu 1,5%. Procurorii germani ancheteaza mai putin de zece suspecti in cazul VW Vanzarile grupului Volkswagen pe plan global au coborat in septembrie cu 1,5%, la 885.300 de vehicule, pe fondul performantelor mai slabe din China si Brazilia, transmite AFP, conform Agerpres. Scandalul motoarelor trucate, cel mai grav din istoria Volkswagen, a izbucnit in 18 septembrie, astfel ca a influentat destul de putin cifrele de vanzari ale grupului german pe luna trecuta. In China, cea mai mare piata a VW, livrarile au inregistrat un declin de 0,8% in septembrie, si de 5,2% in perioada ianuarie-septembrie 2015. In Brazilia si Rusia, luna trecuta scaderea a fost de 44% si, respectiv, 22%, scrie Bursa.ro.

ARHIVĂ COMENTARII
INTERVIURILE HotNews.ro