Sari direct la conținut

Business report: Vacantele exotice incep sa prinda tot mai mult la romani; Stratfor: "Instabilitatea din Republica Moldova ar putea fi o oportunitate pentru Romania"; Cum incearca Twitter sa produca venituri

HotNews.ro
Business report, Foto: Colaj foto
Business report, Foto: Colaj foto

Vacantele exotice incep sa prinda tot mai mult la romani. Cat sunt dispusi romanii sa plateasca pentru o vacanta exotica? „De la cateva sute pana la zeci de mii de euro”. Asa arata datele agentiilor de turism Pune la punct ultimele detalii cu un client mai vechi si impartaseste cateva aspecte din activitatea sa zilnica. De la birou, evident. Pentru ca nu trece zi care sa nu il gaseasca printre proprii angajati, negociind, calculand si oferind bonusuri pentru vacantele cumparate. Sorin Stoica, presedinte si coproprietar al agentiei de turism Eturia, si-a facut planuri mari pentru urmatorii cinci ani: vrea sa duca businessul la 10 milioane de euro, aproape dublu fata de anul trecut. Si nu este o tinta aleasa la intamplare: omul de afaceri a facut calcule exacte, a analizat piata, a trecut-o prin filtrul unor „ochi exigenti” si a tras linie, noteaza Capital.

BCE anunta scaderea numarului de bancnote euro contrafacute. Banca Centrala Europeana (BCE) a anuntat vineri ca in prima jumatate a acestui an au fost retrase din circulatie 454.000 de bancnote euro contrafacute, in scadere cu 10,5% comparativ cu cea de a doua jumatate a anului trecut, informeaza un comunicat de presa, potrivit Agerpres. Bancnotele de 20 euro si de 50 euro au continuat sa inregistreze cel mai mare numar de contrafaceri. Comparativ cu cifrele raportate pentru semestrul al doilea din 2014, proportia de bancnote de 20 euro contrafacute a scazut usor, in timp ce cea de bancnote de 50 euro a crescut. Cumulate, ponderile acestora au reprezentat 86% din numarul total al bancnotelor contrafacute, informeaza economica.net.

Stratfor: „Instabilitatea din Republica Moldova ar putea fi o oportunitate pentru Romania”. Instabilitatea politica si economica din Republica Moldova ar putea fi o oportunitate pentru Romania de a scoate aceasta tara din sfera de influenta a Rusiei, pentru a aprofunda relatiile in cadrul sistemului Uniunii Europene, potrivit agentiei americane de analize Stratfor. „Incepand din anul 2009, Administratia de la Chisinau s-a orientat spre integrarea europeana a Republicii Moldova. Cu toate acestea, clivajul politic – in principal intre formatiunile proeuropene (Partidul Democrat si Partidul Liberal-Democrat) si cele proruse (Partidul Comunist si Partidul Socialist) – au generat un impas politic semnificativ la Chisinau”, explica Stratfor, un institut cu sediul in orasul american Austin, scrie Bursa.ro.

Cum incearca Twitter sa produca venituri. Compania ce opereaza platforma de micro-blogging Twitter a inceput nu demult testarea uni sistem de achizitii online prin care posesorii de conturi vor putea plati direct lucrurile scoase la vanzare de alti utilizatori. Initiativa face parte din incercarea Twitter de a produce venituri, dincolo de cele generate din traficul platformei. Utilizatorii Twitter vor primi posibilitatea de a vinde si cumpara anumite produse, ce nu pot fi gasite altfel, cu ajutorul aplicatiilor pentru Android sau iOS. In viziunea celor ce opereaza platforma, noua functionalitate va oferi companiilor posibilitatea de a-si transforma followerii in clienti, informeaza EVZ.ro.

Masinile fara sofer de la Google, accidentate de soferii neatenti. Google testeaza masinile fara sofer pe strazile din SUA de sase ani. In tot acest timp, tehnologia automobilelor autonome a fost implicata in destul de multe accidente, dar nu din vina Google. Multi dintre gigantii din industria auto lucreaza deja la masinile fara sofer. Avantajele sunt evidente: poluare mai putina, trafic mai degajat, calatorii mai putin obositoare si, speram, reducerea numarului de accidente. Totusi, se pare ca de ultima parte vom putea vorbi abia dupa ce toate masinile vor fi autonome, relateaza playtech.ro.

Fondul National de Garantare a Creditelor pentru IMM-uri a acordat peste 15.600 de garantii in cadrul programului Prima Casa. Fondul National de Garantare a Creditelor pentru Intreprinderile Mici si Mijlocii (FNGCIMM) a acordat cu 40% mai multe garantii in primele sase luni ale anului pentru programul Prima Casa, acestea ajungand la 1,3 miliarde de lei. In primele sase luni, FNGCIMM a acordat peste 15.600 de garantii, fata de 11.100 in primele luni din 2014. Valoarea totala a garantiilor la sase luni in 2014 a fost de 890 de milioane de lei. In topul pe judete, in functie de numarul garantiilor acordate, conduce in continuare municipiul Bucuresti, cu 27,01% din total, urmat de judetul Ilfov cu 14,83%, Cluj, cu 6,47%, si Timis cu 6,28 %. Judetele Brasov, Iasi, Constanta si Sibiu au inregistrat procente cuprinse intre 3 si 5% fiecare. La polul opus se afla Covasna (0,23%) si Harghita (0,16%), scrie Adevarul.ro.

Prima imagine cu noul Porsche 911, dupa ce un prototip a fost surprins in Praga. Un Porsche 911 restilizat a fost surprins pe strazile din Praga, semn ca producatorul german se pregateste de lansare. Prezentat la finele anului 2011, lui Porsche 911 i-a cam venit vremea sa treaca printr-un facelift, iar aceasta imagina surprinza pe strazile din Praga confirma asteptarile. Din cauza calitatii slabe a fotografiei nu se poate distinge daca exemplarul vopsit intr-o nuanta bluemarin purta sau nu vreun camuflaj in zona blocurilor optice – cum se intampla de cele mai multe ori in cazul prototipurilor testate pe drumurile publice, informeaza Auto-Bild.ro.

ARHIVĂ COMENTARII
INTERVIURILE HotNews.ro