Sari direct la conținut

Ce s-a schimbat în mod fundamental în funcționarea statului român după 10 august 2018? Deputat USR PLUS: Nimic / Ieșirea de la guvernare să fie o opțiune

HotNews.ro
Dan Barna, Mihai Politeanu si Dacian Ciolos in Piata Universitatii, Foto: Facebook / Dan Barna
Dan Barna, Mihai Politeanu si Dacian Ciolos in Piata Universitatii, Foto: Facebook / Dan Barna

Deputatul USR PLUS Mihai Polițeanu spune că ieșirea de la guvernare nu trebuie să mai fie un motiv de paralizie în acțiunea politică, ci o opțiune, chiar dacă ultima, în promovarea și susținerea de reforme curajoase. El constată că, la 3 ani de la momentul 10 august, nu s-a schimbat nimic, deși, între timp, el și colegi de ai săi din societatea civilă au ajuns în Parlament, în consiliile locale și județene sau în ministere: „Nicio reformă fundamentală pentru care am fost atunci în stradă, dar și în toți anii de după Colectiv și OUG 13, nu a fost dusă la capăt”

  • „Ce s-a schimbat în mod fundamental în funcționarea statului român după 10 august 2018? NIMIC.
  • Nicio reformă fundamentală pentru care am fost atunci în stradă, dar și în toți anii de după Colectiv și OUG 13, nu a fost dusă la capăt. Mai mult, reprimarea violentă a demonstrației nu a fost investigată, iar vinovații nu au fost pedepsiți. Statul român a arătat încă o dată că poate încălca drepturile fundamentale ale românilor și se poate întoarce împotriva propriilor cetățeni cu impunitate.
  • Între timp, eu și alți colegi din societatea civilă am ajuns în Parlament, în consiliile locale și județene sau în ministere. Și nimic din ce ne dorim nu a devenit realitate: reforma legilor Justiției, desființarea Secției speciale, repornirea luptei anticorupție, reforma legilor electorale, reforma legii adunărilor publice, depolitizarea educației, eliminarea pensiilor speciale etc”, a scris pe Facebook deputatul USR PLUS.

El mai spune că oamenii încep să reproșeze toate aceste lucruri, și pe bună dreptate.

  • „Da, există și explicații: aproape toate aceste proiecte majore de reformă au fost blocate de refuzul UDMR și/sau PNL de a le accepta. În aceeași măsura, cred că există și o lipsă de fermitate a noastră, a USR PLUS, în relația cu partenerii de guvernare, generată, poate, de frica de a nu pierde locul la masa guvernării.
  • Or românii nu ne-au trimis doar să ocupăm un scaun la Guvern, ci să reformăm România. Ieșirea de la guvernare nu trebuie să mai fie un motiv de paralizie în acțiunea noastră politică, ci o opțiune, chiar dacă ultima, în promovarea și susținerea de reforme curajoase”, adaugă deputatul USR PLUS, care postează și imagini de la intervenția brutală a jandarmilor la mitingul din 10 august 2018.

Reamintim că desființarea Secției speciale și legile justiției, asumate drept priorități de către actuala coaliție de guvernare, sunt blocate în Parlament.

ARHIVĂ COMENTARII
INTERVIURILE HotNews.ro