Ce se va întâmpla cu cei 3,4 milioane de clienți ai E.ON din România, odată cu preluarea de către MVM
Compania maghiară MVM a anunțat luni că a ajuns la un acord pentru preluarea E.ON Energie România, unul dintre cei mai mari furnizori de energie electrică și gaze de pe piața locală, cu 3,4 milioane de clienți casnici și de business. Pentru ei, însă, tranzacția nu va marca nicio schimbare. Clienții nu trebuie să facă nimic, ei vor fi preluați de către noua companie fără să fie afectați în vreun fel, au precizat, pentru HotNews.ro, reprezentanții E.ON Energie.
„Toate contractele rămân în vigoare, iar E.ON rămâne acționar principal până la obținerea tuturor avizelor și finalizarea tranzacției”, au afirmat aceștia.
După schimbarea acționariatului, denumirea companiei va fi, cel mai probabil, schimbată în timp.
De altfel, în România avem precedentul creat de plecarea Enel și CEZ. Clienții acestor furnizori au fost preluați de noile companii, PPC, respectiv Premier Energy, iar clienții practic nu au simțit nicio schimbare cu excepția rebranduirii.
Tranzacția dintre MVM și E.ON s-ar putea finaliza în prima parte a anului viitor
Compania MVM din Ungaria a ajuns la un acord cu nemții de la E.ON privind preluarea diviziei de furnizare a E.ON România, potrivit unui comunicat semnat de cele două companii transmis luni.
Tranzacția este așteptată să se încheie în prima jumătate a anului 2025.
Ministerul Energiei susține că tranzacția va fi atent analizată, iar aspectele legate de securitatea energetică a țării sunt prioritare. Se vor analiza structura complexă a relațiilor comerciale și sursele de capitalizare ale MVM, inclusiv fluxurile de capital ale companiei maghiare, mai ales cele din afara Uniunii Europene.
Potrivit unor surse din sector, valoarea tranzacției este de circa 200 de milioane de euro.