Sari direct la conținut

Cererea de intrare in insolventa a Complexului Energetic Hunedoara, anulata si rejudecata

HotNews.ro
Complexul Energetic Hunedoara, Foto: AGERPRES
Complexul Energetic Hunedoara, Foto: AGERPRES

Curtea de Apel (CA) Alba Iulia a admis marti apelul formulat de Sindicatul „Noroc Bun” Petrosani impotriva sentintei date de un judecator sindic de la Tribunalul Hunedoara, care a admis, in 7 ianuarie, cererea de intrare in insolventa a Complexului Energetic Hunedoara (CEH), aceasta fiind anulata si cauza trimisa spre rejudecare la instanta de fond.

„Instanta a admis apelul declarat de Sindicatul „Noroc Bun” Petrosani si a anulat sentinta atacata, dosarul fiind trimis spre rejudecare la Tribunalul Hunedoara”, a declarat, pentru Agerpres, purtatorul de cuvant al CA Alba Iulia, Cosmin Muntean.

Practic, prin decizia CA Alba Iulia, intrarea in insolventa a CEH a fost anulata, cererea de deschidere a procedurii insolventei urmand sa fie reanalizata.

„Respinge exceptia inadmisibilitatii apelului declarat de Sindicatul „Noroc Bun” Petrosani. Admite apelul declarat de Sindicatul „Noroc Bun” Petrosani impotriva Sentintei nr.1/F/CC/2016 pronuntata de judecatorul sindic in dosar nr.5194/97/2015. Anuleaza sentinta atacata si trimite cauza spre rejudecare aceleiasi instante”, se precizeaza in minuta.

Potrivit acestei surse, instanta a respins exceptia privind lipsa calitatii de reprezentant a directorului general al CEH in formularea apelului.

De asemenea, a fost respinsa exceptia lipsei calitatii procesuale si a inadmisibilitatii apelurilor declarate de creditorii SC Constantin Grup SRL Bucuresti, SC Hidroconstructia SA Bucuresti, SC Deloitte Consultanta SRL Bucuresti, SCArmor Security SRL Criscior – in insolventa.

CA Alba Iulia a mai respins ca ramase fara obiect apelurile declarate de creditorii SC Constantin Grup SRL Bucuresti, SC Hidroconstructia SA Bucuresti, SC Deloitte Consultanta SRL Bucuresti, SC Armor Security SRL Criscior – in insolventa, precum si apelul debitoarei CEH declarat impotriva aceleiasi sentinte.

Decizia este definitiva.

Pe rolul CA Alba Iulia s-a aflat procesul in care CEH a contestat hotararea Tribunalului Hunedoara in dosarul declansarii insolventei la acest agent economic, conducerea complexului fiind nemultumita de firma desemnata de judecatorul sindic ca administrator judiciar provizoriu in derularea procedurii de insolventa.

CEH a contestat desemnarea administratorului judiciar provizoriu, altul decat cel cerut de societate.

Tribunalul Hunedoara a admis, in 7 ianuarie, cererea de intrare in insolventa a CEH, urmand ca, potrivit acestei instante, de punerea in practica a acesteia sa se ocupe Casa de insolventa GMC SPRL Craiova.

In cadrul CEH lucreaza circa 6.300 de angajati la termocentralele Mintia si Paroseni, precum si la minele de carbune Lonea, Livezeni, Lupeni si Vulcan din Valea Jiului.

CEH are datorii totale de 1,5 miliarde de lei, din care 1,2 miliarde de lei catre Ministerul Finantelor Publice.

ARHIVĂ COMENTARII
INTERVIURILE HotNews.ro