Ciolacu anunță scopul întâlnirii cu fondatorul UiPath: Transformarea Fiscului într-o unitate digitală capabilă să descopere orice sumă de bani nelegitimă
Premierul Marcel Ciolacu a anunțat joi că întâlnirea recentă cu fondatorul UiPath, Daniel Dineș, a avut un singur scop: transformarea Fiscului într-o unitate digitală eficientă și capabilă să descopere orice sumă de bani nelegitimă. „Vom folosi cea mai modernă tehnologie pentru a identifica pe cei care nu-și plătesc taxele și fraudează bugetul cu sume imense.”, a spus Ciolacu.
Premierul Marcel Ciolacu a reluat joi la Guvern tema combaterii evaziunii fiscale din România și a venit cu detalii legate de întâlnirea avută marți la Palatul Victoria cu fondatorul UiPath, Daniel Dineș.
- „În egală măsură însă vreau să eliminăm toate portițele prin care se face evaziune fiscală în România. Fără bani nu putem avea un sistem de pensii, de sănătate puternic si de invatamant performant si autostrăzi așa cum ne dorim.
- De aceea vom folosi cea mai modernă tehnologie pentru a identifica pe cei care nu-și plătesc taxele și fraudează bugetul cu sume imense.
- De aceea eu m-am întâlnit zilele trecute, și recomand și conducerii Ministerului de Finanțe, să aibă întâlnire cu conducerea unei companii românești devenită lider mondial în automatizarea software, iar scopul acestei intâlniri a fost unul singur: transformarea Fiscului într-o unitate digitală eficientă și capabilă să descopere orice sumă de bani nelegitimă.”, a declarat joi Marcel Ciolacu.
Reamintim că UiPath, companie IT româno-americană fondată la București, este considerat, la ora actuală, liderul mondial în producția de tehnologie RPA (robotic process automation), care ajută firmele și alte organziații să-și automatizeze procesele, preluând astfel anumite sarcini repetitive pe care le au salariații.
UiPath are aproximativ 4.000 de angajați la nivel internațional, dintre care un sfert sunt în România.
Toate limitele actuale de cash vor fi menținute, cu două excepții
Premierul a anunțat joi că Guvernul va revizui ordonanța privind operațiunile de încasări și plăți în numerar.
- „Așa cum am promis, astăzi revizuim și Ordonanța de urgență privind operațiunile de încasări și plăți în numerar. Toate limitele actuale de cash vor fi menținute atât la persoanele fizice cât și la cele juridice, cu două excepții – plafonul de casă pentru firme va fi de maximum 50.000 de lei, iar avansul spre decontare va fi de 1000 de lei pe zi.
- Chiar dacă principiile enunțate erau corecte, în viața reală se produceau situații greu de rezolvat. Am vorbit cu reprezentanții sistemului bancar cât și cu micii comercianți din piețe, cu marii antreprenori, dar și cu familiile care au microîntreprinderi.
- Concluzia unanimă este că economia noastră nu este încă pregătită să funcționeze cu mai puțin numerar, în special în mediul rural unde bancomatele sunt rare și lumea folosește mai mult numerar”, a spus premierul.