Sari direct la conținut

Comisarul european Laszlo Kovacs i-a cerut ministrului Vladescu sa modifice taxa de prima inmatriculare

HotNews.ro

Comisia Europeana isi continua presiunile in legatura cu taxa de prima inmatriculare. Comisarul european pentru taxe si uniune vamala, Laszlo Kovacs, i-a cerut marti, la Bruxelles, ministrului roman al Finantelor, Sebastian Vladescu, sa modifice cuantumul taxei.

Totusi, desi Agentia NewsIn a anuntat ca Vladescu si Kovacs ar fi convenit deja sa modifice nivelul taxei auto, purtatorul de cuvant al lui Kovacs a declarat pentru HotNews.ro ca inca nu a fost luata aceasta decizie. Vladescu a declarat dupa intalnirea cu Kovacs ca executivul de la Bucuresti va gasi o solutie.

La discutia dintre cei doi oficiali nu a fost avansata nici o cifra sau modalitate de schimbare a taxei. Reprezentantii Ministerului de Finante au precizat pentru HotNews.ro ca in eventualitatea scaderii taxei, pana la stabilirea modului in care se va calcula taxa, ar ramane in vigoare sistemul de calcul prevazut de Codul Fiscal intrat in vigoare la 1 ianuarie 2007.

In urma discutiilor dintre Sebastian Vladescu si oficialii europeni s-a stabilit ca in urmatoarele saptamani vor avea loc consultari la nivel de experti pentru a se gasi cea mai buna formula.

Ministerul Finantelor Publice si cel al Mediului sustin ca aceasta taxa are ca scop reducerea poluarii, in timp ce Comisia Europeana a amendata efectul sau anti-concurential.

Ce se va intampla cu cei care au platit taxa

Daca autoritatile romane vor ceda presiunilor Comisiei Europene in chestiunea taxei de prima inmatriculare, se pune intrebarea ce vor face cei care au platit deja aceasta taxa.

Florin Gheorghe, avocat in Baroul Bucuresti, sustine ca romanii aflati in aceasta situatie isi pot recupera o parte dintre bani dupa ce vor actiona in judecata statul roman.

„Este vorba despre diferenta dintre nivelul actual al taxei si nivelul viitor. Daca luam exemplul Poloniei, unde un astfel de proces a fost pierdut de stat, atunci acelasi lucru se va intampla si in Romania”.

ARHIVĂ COMENTARII
INTERVIURILE HotNews.ro