Sari direct la conținut

Concert Nicolae Voiculet : "Maria Tanase 100 – Sunet pentru suflet"

HotNews.ro
'Maria Tanase 100' si Nicolae Voiculet, Foto: Afis
'Maria Tanase 100' si Nicolae Voiculet, Foto: Afis

Joi, 26 septembrie, naistul Nicolae Voiculeţ va susţine concertul „Sunet pentru suflet”, eveniment ce face parte din cadrul proiectului cultural “Maria Tănase 100″ iniţiat de artist în acest an. Spectacolul va avea loc la Grand Cinema Digiplex, sala Epika, începand cu ora 20.00.

Concertul „Sunet pentru suflet”continuă seria evenimentelor ce marchează împlinirea unui centenar de la naşterea Mariei Tănase (25 septembrie) şi va include în repertoriu diferite genuri muzicale precum: folclorul, muzica sacră şi jazz-ul.

Nicolae Voiculeţ va interpretata melodii din repertoriul Mariei Tănase, fiind acompaniat de orchestra sa. Muzicianul va cânta în duet cu celebra artistă melodia “Dodă, dodă” şi va susţine recitaluri alături de invitaţii săi speciali: Raul Kusak Quartet Featuring Luiza Zan, Nicole Cherry şi Mirel Manea (trompetă).

Evenimentul va avea loc joi, 26 septembrie 2013, la Cinema Digiplex din Bucureşti (Băneasa Shopping City), la Sala Epika, de la ora 20. Bitelete sunt disponibile spre vânzare la casele de bilete ale cinematografului şi pe www.grandcinemadigiplex.ro.

Preţul unui bilet este de 100 de lei.

Despre proiectul ‘Maria Tanase 100’

Proiectul „Maria Tănase 100” aduce un omagiu indrăgitei interprete de muzică pupulară prin organizarea unei serii de concerte și evenimente, cu prilejul împlinirii a 100 de ani de la nașterea artistei. Proiectul, iniţiat de Nicolae Voiculeţ, readuce în atenţia publicului personalitatea şi muzica Mariei Tănase, într-un dialog sacru cu naiul.

Artistul şi-au propus să reînvie spiritul Mariei Tănase prin interpretarea celor mai cunoscute creații muzicale pe care marea cântăreață le-a binecuvântat cu glasul ei inconfundabil. Repertoiul cuprinde cântece orchestrate pentru nai şi taraf având ca inspiraţie proiectul scenariu-recital scris de însăşi Maria Tănase în anul 1959 şi care nu s-a putut realiza până în prezent. Concertele omagiale se desfăşoară pe tot parcursul acetui an, atât în ţară cât şi în străinătate, în locuri în care Maria Tănase a concertat în perioada 1937-1940, precum New York, Paris şi Istanbul.

În spiritul tradiţiei iniţiate de artistă, care participa în timpul celui de-al doilea război mondial la evenimente caritabile, muzicianul Nicolae Voiculeţ va susţine şi o serie de concerte de binefacere. Primul concert caritabil a avut loc pe data de 3 iunie 2013, la Biserica Adormirea Maicii Domnului din Braşov, urmat de un recital susţinut de artist la spitalul Fundeni din Bucureşti, unde s-a stins din viaţă cunoscuta interpretă de muzică populară.

Totodată, în semn de omagiu pentru aportul adus folclorului românesc, iniţiatorii proiectului şi-au propus să indeplinească ultimele dorinţe din testamentul marii artiste: construirea unei fântâni, în Bucureşti, în cartierul Cărămidarilor (Parcul Tineretului), locul naşterii solistei,şi realizarea unui produs dicografic care să cuprindă cele mai variate genuri de cântece populare româneşti.

Patrimoniul filatelic al României va păstra vie memoria artistei Maria Tănase, prin lansarea pe 25 septembrie 2013, a emisiunii filatelice „Maria Tanase 100”, promovâd astfel creaţia şi spiritul umanitar al acestei personalităţi în lumea întreagă.

Nicolae Voiculeţ – artist al naiului

Nicolae Voiculeţ este artistul român care de peste 20 de ani reprezintă şi promovează România în întreaga lume, evidenţiind puterea incredibilă a sunetului şi a autenticităţii româneşti, prin nai.

Interpret, dirijor şi compozitor, Nicolae Voiculeţ şi-a dezvoltat un stil propriu repertoriul său incluzând diferite genuri muzicale începând cu folclor, muzică clasică, muzică sacră, jazz, new age, muzică contemporană şi muzică pop.

Artistul a concertat în faţa a peste 65 de lideri de state şi a cucerit prin sunet multe alte personalităţi ale lumii, din partea cărora a primit numeroase distincţii şi invitaţii. A cântat pentru cuplul princiar al Japoniei, prinţesa Kiko şi prinţul Akishino, a concertat în Basilica di Santa Maria Sopra Minerva (Roma), în memoria Maici Theresa din Calcutta sau a fost invitat să concerteze în cadrul festivităţii de încheiere a Olimpiadei din Beijing.

Nicolae Voiculeţ a colaborat cu numeroşi artişti şi a susţinut concerte în toată lumea: Viena, Praga, Paris, Londra, Berlin, Roma, Madrid, Statele Unite ale Americii, America de Sud, China, Singapore, Tailanda, Japonia şi chiar şi în lumea arabă.

Decorat de către Preşedintele României cu „Meritul cultural al României în grad de cavaler”, artistul este un iniţiator al campaniilor de binefacere atât din ţară cât şi din străinatate.

ARHIVĂ COMENTARII
INTERVIURILE HotNews.ro