Sari direct la conținut

Consiliul General a aprobat Comisia Tehnică de Urbanism propusă de Nicușor Dan

HotNews.ro
Nicușor Dan , Foto: PMB
Nicușor Dan , Foto: PMB

Consiliul General al Municipiului București a aprobat joi componența Comisiei Tehnice de Urbanism din Primăria Capitalei, nominalizările fiind făcute de primarul general Nicușor Dan. Comisia discută cele mai mari proiecte imobiliare din oraș. Pe baza discuțiilor din Comisie, arhitectul șef își fundamentează decizia de aprobare sau respingere a proiectelor imobiliare. Comisia are 13 membri, iar cele mai cunoscute nume propuse sunt: Irina Criveanu, Cătălin Berescu, Ioana Tudora, Vera Marin, Petru Mortu, Bogdan Suditu.

Majoritatea membrilor propuși sunt specialiști pe patrimoniu, dar și urbaniști, geografi, sociologi. Față de comisiile trecute, nominalizate de Gabriela Firea și Sorin Oprescu, printre propunerile lui Nicușor Dan nu se află elabori ai unor proiecte urbanistice care au mutilat Bucureștiul. O altă noutate este că majoritatea celor propuși sunt tineri.

Nominalizările primarului Nicușor Dan

Toader Popescu (n. 1980) este arhitect diplomat și doctor în arhitectură. Din 2006-2016 a lucrat la biroul de arhitectură Quattro Design, unde este și administrator. Din 2014 este lector universitar, Departamentul de Istoria & Teoria Arhitecturii și Conservarea Patrimoniului, Universitatea de Arhitectură și Urbanism „Ion Mincu”, București.

Studii:

-2012: doctor în arhitectură, Universitatea de Arhitectură și Urbanism „Ion Mincu”, București 2006: master în urbanism, program româno-francez „Dezvoltare urbană integrată”, Universitatea de Arhitectură și Urbanism „Ion Mincu”, București

-2004: arhitect diplomat, Universitatea de Arhitectură și Urbanism „Ion Mincu”, București 1998.

Irina Popescu-Criveanu este arhitect, specialist pe patrimoniu construit și a participat la detalierea planurilor urbanistice zonale pentru 12 zone protejate din București.

Alte date din CV:

– 1997/1998 – prezent – cadru didactic UAUIM – Departamentul de Istoria, teoria arhitecturii şi conservarea patrimoniului

– 2004 –prezent – Director ştiinţific – S.C. QUATTRO DESIGN S.R.L.

– 1995 – 2004 – arhitect proiectant/director de studii – URBANA S.A.

Studii:

– 1996 – 1997 – Institut Français d’Urbanisme – Universităţile Paris I, Paris VIII, Marne-la-Vallée şi École Nationale des Ponts et Chaussées, opţiune: „Patrimoniu şi mutaţii urbane” / Arhitectură şi urbanism -Specializare în patrimoniu şi urbanism istoric

– 1988 – 1992; 1993 – 1995 Institutul de Arhitectura „Ion Mincu” – Bucureşti Facultatea de Arhitectură şi Urbanism / Specializare în Restaurarea monumentelor şi ansamblurilor istorice şi urbanism istoric / Diplomă în urbanism / Diploma de licenţă în arhitectură

Veronica lleana Marin este arhitect cu studii doctorale la UAUIM. În prezent este Lector universitar la Departamentul de Planificare Urbană şi Dezvoltare de la UAUIM, președinte Asociația pentru Tranziție Urbană, organizaţie non-guvernamentală care promovează dialogul între actorii urbani si cercetarea aplicată de urbanism şi arhitectură prin abordare interdisciplinară a dezvoltarii urbane și vice-președinte Asociația de-a arhitectura, organizaţie non-guvernamentală care promovează educația de mediu construit.

Studii:

– decembrie 2000 – decembrie 2008 – doctor în urbanism UAUIM – 3 stagii de cercetare doctorală (Bursier al Guvernului Francez) la Institutul de Urbanism – Universite Lumiere din Lyon;

– octombrie 2006 – iulie 2008 – master în Managementul Proiectelor SNSPA;

– octombrie 1999-februarie 2001 – Master Dezvoltare Urbană Integrată – UAUIM;

– octombrie 1993 – iulie 1999 – arhitect diplomat UAUIM.

Vera Marin a lucrat/lucrează la SC Square Birou Arhitectură Urbanism SRL – Argeș, SC Next Birou Arhitectură Urbanism – București și SC Arhitext Intelsoft SRL București.

llinca Paun Constantinescu este arhitect, curator, cadru didactic. Aceasta este co-fondator la biroul de arhitectură Ideogram Studio, conduce proiecte culturale în cadrul Asociației IDEILAGRAM și predă teoria arhitecturii la Universitatea de Arhitectură și Urbanism „Ion Mincu” din București. Împreună cu echipa de la IDEILAGRAM, a editat Shrinking Cities in Romania. Orașe românești în declin.

loana Tudora este arhitect, urbanist, doctor în sociologie. Studiile de arhitectură și le-a făcut la Universitatea de Arhitectură și Urbanism „Ion Mincu”, iar pe cele de sociologie la UNIVERSTITE LIBRE DE BRUXELLES. Din 1998 este conferențiar universitar la UNIVERSITATEA DE ȘTIINTE AGRONOMICE ȘI MEDICINĂ Veterinară, departamentul Peisagistică, Biodiversitate și Horticultură ornamentală. Din 2010 este asociat la RPR Birou de Studii Contemporane care elaborează studii de arhitectură, urbanism și peisagistică.

Mihaela Hărmănescu este arhitect, doctor în arhitectură. Din 2019 este conferențiar universitar la Universitatea de Arhitectură și Urbanism „Ion Mincu”, în perioada 2008-2014 fiind asistent unievrsitar, apoi lector universitar. În perioada 2008-2010 a lucrat ca arhitect la Chapman Taylor, apoi din 2009 -prezent lucrează la propriul birou de arhitectură: Mihaela Hărmănescu – Birou Individual de Arhitectură.

Cătălin Berescu a terminat Universitatea de Arhitectură și Urbanism „Ion Mincu” și este doctor în arhitectură. În perioada 2001-2020 a fost director și arhitect la biroul de arhitectură Virtualia din Arad. Din 2009 până în prezent este președintele Asociației Frontal. În perioada octombrie 2017– februarie 2021 a fost lector asociat la SNSPA și la TU Wien, Institut für Städtebau Landschaftsarchitektur und Entwerfen.

Andrei Răzvan Voinea (n. 1985) a terminat Facultatea de Istorie de la Universitatea București, în perioada 2013 – 2018 a făcut studii doctorale la Universitatea de Arhitectură și Urbanism “Ion Mincu”, iar în prezent desfășoară studii post-doctorale la Institutul de Cercetare al Universității București: „Prefab socialism: a social history of Floreasca District in Bucharest (1954-1965)”.

Alte studii:

-2011 – 2012 Studii Masterale: Central European History, Central European University, Budapesta; Titlu: „Documenting Post-communism: Romanian Non-fiction Film Industry (1989 – 2005)”. Coordonatori: Prof. Marsha Siefert și Prof. Vlad Naumescu;

-2008 – 2010 Studii Masterale: Studii Culturale Britanice, Facultatea de Limbi Străine, Universitatea București; Titlu: „Historian between Memory and Justice. Can Historians Serve as Expert Witnesses?” Coordonator: Prof. Mihaela Irimia;

Petru Mortu (n.1975) este arhitect, conferențiar la Universitatea de Arhitectură și Urbanism „Ion Mincu”, București; Facultatea de Arhitectură, membru în Comisia Națională a Monumentelor Istorice, dar și proiectant/partener la biroul SC 3 ad PUNCT SRL.

Andreea Liliana Pop a terminat Universitatea de Arhitectură și Urbanism „Ion Mincu”, București, iar în prezent lucrează ca și cercetător la Institutul Național al Monumentelor și lector la Universitatea Spiru Haret. În perioada 2018-2019 a fost arhitect șef al orașului Sulina.

Bogdan Silviu Șandric este licențiat în studiul istoriei și arheologiei la Universitatea din București. În prezent este director adjunct la Institutul Național al Patrimoniului și secretarul Comisiei Naționale Limes.

Bogdan Alexandru Suditu este conferenţiar universitar doctor la Facultatea de Geografie – Universitatea București. Din iunie 2016 este partener / expert planificare urbană și politici de locuire la S.C. MKBT HABITAT S.A. În perioada martie 2009 – iunie 2011 a fost șef serviciu – Serviciul Urbanism, Dezvoltare Locală, Habitat, Direcția Generală Dezvoltare Teritorială la Ministerul Dezvoltării Regionale și Turismului.

Studii:

– 2009 – 2010 – Diplomat al Școlii Naționale de Administrație (Ecole Nationale d’Administration), Strasbourg – Franța.

– 2002 – 2006 – Doctor în Geografie – “Mobilitatea rezidențială a populației Municipiului București”

– 1997- 1998 Diplomă Masterat “Analiza sistemelor urbane și rurale”, Universitatea din București – Facultatea de Geografie

– 1992-1997 Diploma Licență Universitatea din București – Facultatea de Geografie, Specializarea Geografie Umană și Economică.

Serban Marinescu a terminat Universitatea de Arhitectură și Urbanism “Ion Mincu”, iar în perioada 2014-2017 a fost asociat la MARINESCU POPESCU ARHITECȚI SRL și arhitect la VIA Construct. Marinescu este membru USR PLUS.

Membri supleanți: Claudia Pamfil, Raluca Munteanu, Radu-Matei Cocheci, Andrei Tudor Mihail și Marius-Cristian-Streinu.

Alegeri 2024: Vezi aici prezența și rezultatele LIVE pe hartă și grafice interactive.
Sondaje, Comparații, Informații de la celelalte alegeri. Toate datele esențiale pe alegeri.hotnews.ro.
ARHIVĂ COMENTARII
INTERVIURILE HotNews.ro