Sari direct la conținut

Contestatii reciproce intre revolutionarii clujeni

Romania libera Editia Transilvania-Banat

Eliberarea noilor certificate de revolutionar a fost prilej de cearta intre liderii diferitelor asociatii. Actorul Dorel Visan a contestat certificatul de revolutionar al vicepresedintelui Asociatiei pentru Adevarul Revolutiei din Cluj, Aurel Coltor, pe motiv ca acesta a fost impuscat in fund.

Acesta din urma a contestat, la randul sau, certificatul de revolutionar al actorului, pe motiv ca Visan ar fi iesit in fata multimii doar atunci cand orice pericol trecuse. In cele din urma, ambele contestatii au fost retrase.

Ieri au primit certificate noi primii 60 de revolutionari clujeni, din mana secretarului de stat pentru problemele revolutionarilor, Petrisor Morar.

Ceremonia, la care a participat si primarul municipiului Cluj-Napoca, Emil Boc, el insusi participant la Revolutie, a fost amanata cu o ora, pentru ca liderii revolutionarilor s-au adunat la Prefectura de la ora 9.00, insa secretarul de stat a fost anuntat ca intalnirea ar fi trebuit sa inceapa abia la 10.00.

Rivalitatile dintre asociatiile revolutionarilor au iesit din nou la iveala. In Cluj-Napoca functioneaza patru astfel de organizatii, in Turda mai este una, iar cea de-a sasea este cea din Campia Turzii.

Politica, motiv de zanzanie

Unul dintre motivele dezbinarii este implicarea politica a revolutionarilor. Presedintele Asociatiei pentru Adevarul Revolutiei, Gheorghe Pastor, a fost membru PRM, iar acum face parte din Partidul Conservator. El ar putea demisiona, insa, si din aceasta formatiune politica pentru ca a fost unul dintre aliatii fostului vicepresedinte PC, Dan Brudascu.

Vicepresedintele asociatiei, Aurel Coltor, este membru marcant al PNL Cluj, in timp ce purtatorul de cuvant al Asociatiei pentru Adevarul Revolutiei, Iosif Zagrean, este secretar al organizatiei judetene a PSD. O alta figura marcanta a Revolutiei de la Cluj, Doina Cornea, este membru PPCD (PNTCD).

Certificatele de revolutionar dau dreptul posesorilor acestora sa primeasca o indemnizatie de circa 11 milioane de lei lunar, sa primeasca gratuit suprafete de teren sau spatii comerciale, sa beneficieze de medicamente gratuite, precum si de transport in comun gratis.

ARHIVĂ COMENTARII
INTERVIURILE HotNews.ro