Sari direct la conținut

Cornel Pieptea, viceprimar al Capitalei: Circa 2.000 de bucuresteni din cartierul Tineretului au ramas fara apa calda si caldura marti din cauza faptului ca RADET nu si-a platit facturile la gaze

HotNews.ro

Circa 2000 de bucuresteni din cartierul Tineretului, o gradinita si o policlinica au ramas fara apa calda si caldura marti din cauza faptului ca RADET nu si-a platit facturile la gaze, avand restante de 17 milioane lei, a declarat Cornel Pieptea, unul dintre viceprimarii Bucurestiului, in cadrul sedintei de Consiliu General. Acesta spune ca furnizorul de gaze a sistat pentru inceput furnizarea de combustibil pentru punctul termic Marasesti aflat pe bd. Cantemir nr. 22-24 dar ar putea fi oprita furnizarea gazelor si pentru alte puncte termice.

Si surse din cadrul RADET au declarat pentru HotNews.ro ca furnizarea de gaze catre punctul termic Marasesti a fost inchisa din cauza unor datorii catre furnizorul de gaze, 13 blocuri unde locuiesc circa 2.800 de bucuresteni fiind afectate. Sursa citata spune ca s-a ajuns in aceasta situatie deoarece de la 1 martie RADET are conturile poprite de catre ELCEN in proportie de 100%, iar in primele doua luni ale anului au fost poprite 95%.

Primarul Sorin Oprescu a declarat insa ca punctul termic a fost inchis fiindca nu avea autorizatie de functionare, iar RADET-ul si-a platit toate datoriile catre furnizorii de gaze. Edilul spune ca va face tot ce ii permite legea ca sa remedieze situatia.

Pieptea a mai declarat ca RADET indeplineste conditiile pentru a intra in insolventa si acuza executivul si Guvernul ca tergiverseaza fuziunea Regiei cu ELCEN-ul. Primarul Sorin Oprescu spune ca afirmatiile facute de viceprimar nu au niciun fel de acoperire.

„Afirmatiile facute nu au niciun fel de acoperire. Ati schimbat de doua ori consiliul de administratie. In noul consiliu de administratie, care dupa parerea mea nu este numit legal, au fost numiti oameni care sunt de profesie lichidatori. D-voastra nu ati vrut sa scapam de penalitati. Una vorbeam cu toti si alte informatii ati dat d-voastra ca sa starniti un val de nemultumiri. Eu fac astazi raspunzator Consiliul si o parte din grupul PNL ca v-ati asezat si ati facut contra a reusi sa mearga mai repede fuziunea RADET si ELCEN. Da, aveti dreptate, s-a intarziat, s-au iscat mai multe probleme care au cazut rand pe rand. ELCEN este la fel de falimentar ca RADET daca este tinut in aceasta zgarda cu o lege nedreapta. Da, doresc sa asigur protectia bucurestenilor fata de marirea aberanta a gazelor. Merg mai departe cu fuziunea RADET cu ELCEN”, a declarat primarul Sorin Oprescu.

Cornel Pieptea spune insa ca premierul Victor Ponta blocheaza memorandumul fiindca nu se ocupa de aceasta problema, iar Primaria Capitalei fiindca nu are documentatiile cadastrale.

Sediul central al RADET, furnizorul de apa calda si caldura al Capitalei, a ramas fara apa calda si caldura incepand de luni deoarece regia are restante la gaze.

„Am ajuns in situatia tragic-comica in care sediul central al RADET, furnizorul de apa calda si caldura al Capitalei, a ramas chiar fara apa calda si caldura deoarece regia are restante de milioane de lei la gaze. Acesta este doar inceputul. Momentul in care sute de mii de cetateni ai Capitalei nu vor mai beneficia de apa calda si caldura, desi au facturile platite la zi, este iminent. De asemenea, nu mai putin de 13 puncte termice sunt pe punctul de a fi inchise urgent, intrucat nu respecta conditiile legale de siguranta si securitate. Iar daca la situatia descrisa mai sus adaugam somatiile trimise saptamanal de furnizorii de energie electrica si gaze privind restantele de zeci de milioane de lei si faptul ca RADET are, de patru luni, poprire de 100% pe conturi, avem imaginea colapsului in care se afla aceasta regie”, a declarat Pieptea, luni.

Acesta ii solicita primarului Sorin Oprescu sa cheme la discutii conducerile ELCEN, RADET si reprezentantii Guvernului pentru a gasi o solutie pe termen scurt la aceste probleme. In caz contrar, cetatenii vor ramane cat de curand fara caldura si apa calda, spune Pieptea.

ARHIVĂ COMENTARII
INTERVIURILE HotNews.ro