Sari direct la conținut

Coronavirus: Un român din 5 are încredere ridicată în informațiile medicale de pe Facebook, 63% spun că autoritățile vor fi depășite și 4 din 5 români se așteaptă la creșterea prețurilor (sondaj Irsop)

HotNews.ro
Coronavirus: Un român din 5 are încredere ridicată în informațiile 
medicale de pe Facebook, 63% spun că autoritățile vor fi depășite și 4 
din 5 români se așteaptă la creșterea prețurilor (sondaj Irsop)

Circa ​44% din populație are încredere mică în metodele prin care autorităţile abordează soluţionarea crizei coronavirusului, arată datele unui sondaj Irsop, transmise luni HotNews.ro, iar 28% din populație are încredere mare sau foarte mare în capacitatea Guvernului. Aproape 3 români din 4 spun ca au încredere mică și foarte mică în actualul Guvern, referindu-se la gestionarea crizei. Pentru a înţelege sentimentele populaţiei în contextul actual, IRSOP a intervievat telefonic 720 de persoane între 25 şi 29 martie. Eşantionul este reprezentativ la nivel naţional pentru întreaga populaţie în vârstă de peste 18 ani din România. Toleranţa de eşantionare este de +/- 3,7 %, la un

nivel de încredere de 95%.

Ce mai arată datele sondajului IRSOP:

  • 37% din români cred că informațiile despre epidemie comunicate populaţiei de autorităţi sunt total adevărate, 58% spun că sunt parțial adevărate și 4% dintre români consideră că sunt false.
  • Încrederea în informaţiile medicale care apar pe Facebook este mare doar pentru 18% dintre respondenți, în vreme ce 60% spun că e mică sau chiar zero.
  • Patru români dintr-o sută spun că se simt deprimați de Situaţia creată de epidemia actuală, 54% se simt îngrijorați și 37% încrezători.
  • Peste jumătate dintre români (67%) spun că vom ieși greu sau foarte greu din această criză, în vreme ce 31% sunt optimiști, convinși că vom ieși repede sau foarte repede.
  • 57% spun că lucrurile merg spre mai rău, iar 42% că merg spre mai bine
  • 63% spun că autoritățile vor fi depășite și 77% se așteaptă la creșterea prețurilor, iar produsele să se găsească mai greu.
ARHIVĂ COMENTARII
INTERVIURILE HotNews.ro