Sari direct la conținut

Creatorul jocului "Call of Duty" a fost angajat de expertii militari americani. Dave Anthony trebuie sa isi imagineze "un razboi al viitorului"

HotNews.ro

Creatorul celebrului joc video „Call of Duty”, Dave Anthony, a fost angajat de un grup de experti americani, care doresc ca acesta sa isi imagineze cum ar putea arata un razboi al viitorului. Acesta va coordona un grup de scriitori si producatori, care au ca sarcinacrearea unei imagini cat mai realiste a raboiului secolului XXI, relateaza AFP.

Dave Anthony a fost recrutat de think-tank-ul Atlantic Council, specializat pe probleme si conflicte internationale.

Intitiativa Atlantic Council, numita „Proict asupra artei razboiului viitorului”, va demara saptamana viitoare. Ideea a luat nastere atunci cand Steven Grundman, fost angajat al Pentagonului si membru al Atlantic Council, a fost foarte impresionat de scenariul jocului video pe care il juca fiul sau.

Jocul in cauza era cel mai recent din seria „Call of Duty”, numit „Black Ops II”. Actiunea are loc in anul 2025 in timpul unui nou Razboi Rece, iar in acest scenariu rivalii sunt Statele Unite si China.

Grundman „a fost impresionat de realismul acestui joc, care descrie un conflict viitor”, a declarat David Anthony pentru AFP. Pentru a dezvolta povestea, Anthony a apelat la un scenarist, un scriitor si un fost ofiter de marina.

„Pui mai multi oameni la un loc si observi cum diferite sensibilitati se aduna. As vrea sa aduc la Washington un asemenea grup de reflectie”, spune Anthony.

Acesta este constient de numarul de carti, filme si scenarii existente, care contureaza posibilele amenintari cu care Statele Unite s-ar putea confrunta intr-un viitor mai apropiat sau mai indepartat.

„Problema nu este ca nu stim la ce sa ne asteptam. Problema este ca nu stim pentru ce sa ne pregatim. Iar guvernul nu poate sa se pregateasca. Acesta este aspectul pe care vreau sa il examinez”, spune Anthony.

Grupul Atlantic Council spune ca l-a angajat pe Dave Anthony pentru ca cei care raspund de securitatea nationala nu pot tine pasul cu ritmul alert in care se schimba lumea si pentru ca sunt necesare „noi modalitati” de abordare.

ARHIVĂ COMENTARII
INTERVIURILE HotNews.ro