Credit pentru casa neconstruita
Solutia consta in acordarea unui credit ipotecar pentru constructie cu plata in mai multe transe, dupa ce ati negociat cu dezvoltatorul proiectului imobiliar.
Banca va pune ipoteca pe terenul unde va fi construita casa si pe locuinta care urmeaza a fi construita.
De aceea este foarte important ca, in negocierea cu dezvoltatorul proiectului imobiliar, sa solicitati transferarea dreptului de proprietate asupra terenului inca dinainte de inceperea constructiei efective.
In acest fel veti fi proprietari pe teren si veti putea garanta creditul.
Proprietatea asupra terenului va confera libertatea de a negocia cu mai multe institutii de credit (nu doar cu una asa cum sugereaza unii dezvoltatori imobiliari).
Odata obtinut dreptul de proprietate asupra terenului, veti putea obtine creditul, cu conditia de a plati un avans de 25% din valoarea totala a terenului si locuintei.
O situatie clara in care poate fi utila o astfel de finantare este cazul ansamblurilor rezidentiale, din ce in ce mai multe in Bucuresti. Aici, dezvoltatorul proiectului solicita plata locuintei inca dinainte de a incepe constructia efectiva. Si aici intervine rolul bancii.
Portalul www.finzoom.ro a realizat un top al acestor credite bazat pe analiza ofertelor bancare in cazul unui credit in valoare de 135.000 de euro, o valoare a proprietatii de 180.000 de euro si o perioada de acordare de 25 de ani.
Este vorba despre un imprumut ipotecar pentru constructia de locuinte.