Criminalitatea cibernetică este cel mai răspândit și perturbator eveniment experimentat de companii în ultimii doi ani. Ce pași trebuie urmați dacă ați fost victima unui atac cibernetic?
Pe măsură ce companiile sunt tot mai dependente de tehnologie în contextul digitalizării accelerate începute în pandemie, iar metodele folosite de infractorii cibernetici tot mai sofisticate, necesitatea de a crește securitatea și de a adresa rapid atacurile cibernetice devine tot mai presantă.
Potrivit celui mai recent raport Global Economic Crime and Fraud Survey 2023 al PwC, criminalitatea cibernetică este cel mai răspândit și cel mai perturbator eveniment experimentat de companii în ultimii doi ani, în România și în întreaga lume, din 19 categorii de infracțiuni economice analizate. Tot conform acestui studiu, aproximativ 42% dintre respondenți s-au confruntat cu criminalitatea informatică în ultimele 24 de luni.
Mai mult, datele firmei de cercetare Cybersecurity Ventures arată că, până în 2025, costurile generate de criminalitatea cibernetică vor ajunge la 10,5 trilioane de dolari la nivel mondial, de la 3 trilioane dolari în 2015, reprezentând una dintre cele mai profitabile activități infracționale.
Citește continuarea articolului pe blogul PwC România
Articol semnat de Mircea Bozga, Partener, PwC România și Ana Sebov, Director și Lider Forensic, PwC România
Articol susținut de PwC România