Sari direct la conținut

Cum pot fi pacaliti utilizatorii Facebook: Top 5 cele mai comune inselatorii

HotNews.ro
Facebook, Foto: Facebook.com
Facebook, Foto: Facebook.com

Utilizatorii retelei de socializare Facebook continua sa fie pacaliti cu aceleasi inselatorii vechi, potrivit unui nou studiu. Chiar si persoanele educate, cu studii superioare, cad in plasa acestora, noteaza The Telegraph. Intr-un studiu care a durat doi ani si a inclus peste 850000 de escrocherii pe Facebook, realizat de catre Bitdefender, compania a aratat ca escrocii au „infectat” milioane de utilizatori cu aceleasi trucuri, reambalate.

Aproape jumatate din problemele retelei de socializare apar din vulnerabilitatea utilizatorilor care vor sa vada cine le-a vizualizat profilul.

Aproximativ una din trei inselatorii atrage victime cu caracteristici pe care Facebook-ul nu le are: butoane „dislike” sau posibilitatea schimbarii culorii timeline-ului.

Cadourile false, incluzand bilete gratuite la Disneyland si puncte la diverse jocuri, constituie 16,5% din inselatoriile care au fost efectuate in utlimii doi ani.

Inregistrarile cu vedete surprinse in ipostaze erotice constituie 7,5% din inselatorii. Procentul utilizatorilor pacaliti de potentialele filmari cu scene de sex ale vedetelor scade datorita faptului ca oamenii devin mai atenti dupa ce au fost pacaliti prima oara.

In plus, filmarile cu atrocitati, care folosesc imagini cu animale mutilate, copii care sufera sau femei torturate constituie 1% din inselatorii.

Studiile au descoperit ca empatia in randul copiilor a scazut considerabil in ultimii 30 de ani, toleranta acestora pentru violenta intensificandu-se. Noul studiu prezice ca numarul inselatoriilor cauzate de inregistrari violente cu imagini oribile va creste in viitor.

„In incercarea crearii profilului utilizatorilor naivi, analistii Bitdefender au descoperit ca exista o gama larga de utilizatori care pot fi pacaliti de inselatoriile de pe Facebook, astfel ca un profil precis ar fi prea restrictiv”, se arata in raportul companiei.

ARHIVĂ COMENTARII
INTERVIURILE HotNews.ro