Decizia concedierii a 840 de angajati de la Complexul Energetic Hunedoara incepand cu 1 octombrie 2016 a fost publicata in Monitorul Oficial
Decizia actionarilor Complexului Energetic Hunedoara privind disponibilizarea a 840 de salariati, intr-o singura etapa, incepand cu 1 octombrie 2016, decizie luata in data de 5 iulie 2016, a fost publicata joi, 11 august, in Monitorul Oficial. Acestia vor primi plati compensatorii de circa 3,31 milioane de lei din bugetul asigurarilor sociale pentru acest an, potrivit unui proiect de hotarare de Guvern, initiat de Ministerul Energiei. Potrivit unui proiect de hotarare de Guvern, initiat de Ministerul Energiei, citat de Agerpres. In total, salariatii disponibilizati vor primi 25,9 milioane de lei pana in 2018.
Documentul mentionat luna trecuta de Agerpres precizeaza ca programul de restructurare si reorganizare are ca scop principal „mentinerea in functiune a capacitatilor de productie eficiente si inchiderea sau conservarea activelor nerentabile, precum si redimensionarea numarului de personal in functie de necesarul optim care sa asigure functionarea in siguranta a capacitatilor care vor fi mentinute in functiune”.
„Prin masura de disponibilizare de personal se urmareste reducerea activitatii S. CEH S.A., echilibrarea bugetului de venituri si cheltuieli si imbunatatirea indicatorilor economico-financiari ai societatii. Influenta/costul disponibilizarii salariatilor, corespunzatoare venitului de completare asupra bugetului asigurarilor pentru somaj este de 25.908 mii lei, din care: 2016 – 3.306 mii lei, 2017 – 9.918 mii lei, 2017 – 3.306 mii lei si 2018 – 9.918 mii lei.”, se mai arata in nota explicativa, citata de Agerpres.
- In prezent, CEH are 6.260 de salariati. Potrivit sindicatelor, de la termocentrala Mintia ar urma sa plece in acest an 452 de angajati, la termocentrala Paroseni vor fi concediati 100 de salariati, iar de la minele din Valea Jiului vor fi disponibilizati 228 de oameni.
CEH se afla in insolventa din 7 ianuarie 2016. Compania are datorii totale de 1,5 miliarde de lei, din care 1,2 miliarde de lei catre Ministerul Finantelor Publice.
La inceputul lunii mai, ministrul Energiei, Victor Grigorescu, a declarat intr-o conferinta de presa ca riscul de faliment in privinta Complexului Energetic Hunedoara a existat inca de la inceput, dar, intr-un fel sau altul, compania va fi salvata, fiind identificate deja solutii concrete.
Oficialii Ministerului Energiei au prezentat, in aprilie, planul de restructurare a CE Hunedoara, care va fi prezentat Comisiei Europene in vederea aprobarii unor ajutoare de stat.