Din nou despre Mona Musca
O revenire a Monei Musca in prim planul politicii romanesti introduce si riscuri pentru aliatii sai politici. Cu toate acestea, exista insa toate semnele ca potentialul ei electoral ramine in continuare unul redutabil, element ce ar putea conta intr-o batalie politica ce se anunta extrem de echilibrata.
Potentiala revenire in politica a Monei Musca pare sa stirneasca o orecare agitatie pi chiar controverse in interiorul PD-L. Desi d-na Musca nu a facut nici un fel de anunt in acest sens in ultimul timp, nu e deloc exclus ca atit ea cit si apropiatii sai ar putea lua in calcul o astfel de varianta, acum, cind la viitoarele alegeri vom avea un sistem de vot cit de cit uninominal. Ea afirmase, de altfel, la un moment dat, ca doar intr-o astfel de situatie s-ar putea gindi la o revenire in spatiul public.
In ciuda scandalului stirnit in jurul sau datorita angajamentului de informator si a deciziei CNSAS care o incadra in categoria celor care au colaborat cu fosta Securitate ca politie politica, ceea ce a si provocat retragerea sa din Parlament si in general din viata politica, Mona Musca a ramas in continuare o personalitate cu o mare cota de popularitate printre romani.
Chiar si dupa o absenta cvasi-completa din spatiul public, cercetarile de piata o plaseaza in continuare foarte sus in topul increderii, mult peste fosti colegi care se zbat aproape cu disperare sa fure cit de putin din atentia alegatorilor. De aceea ea ar cistiga, probabil fara prea mari emotii, un loc in Parlament in aproape orice circumscriptie electorala din tara, daca ar candida la legislative. Chiar si ca independent.
Iata de ce pare oarecum curios faptul ca ipotetica ei revenire stirneste atitea controverse atit printre fostii colegi, cit si printre o parte dintre jurnalisti. Dupa cum pe forumurile de discutii de pe Internet, alaturi de mesaje binevoitoare, intilnim si atacuri neobisnuit de dure, uneori chiar virulente. In cazul Monei Musca exista o adevarata prapastie intre unele declaratii si comentarii care se vehiculeaza in spatiul public, in zona politica ssi in mass media, si opinia preponderent favorabila, simpatia generala pe care le intilnim la nivelul omului de pe strada.
Ne putem intreba, desigur, de ce doar un angajament de colaborator si citeva note informative cu aprecieri banale si preponderent favorabile despre doua colege, care cu siguranta nu le-au pricinuit celor in cauza nici un fel de rau, au pus capat carierei politice a unuia dintre cei mai buni parlamentari pe care i-a avut Romania din 1990 incoace, in timp ce in spatiul nostru politic, in particular in Parlament, colcaie mari profitori ai trecutului regim, aflati la un moment dat in legatura strinsa si directa cu virfuri ale nomenclaturii comuniste si ale fostei Securitatii, de la Vadim Tudor la Dan Voiculescu, fosti ofiteri superiori de securitate si fosti oameni grei din aparatul de propaganda al PCR, gazetari de frunte de la „Scinteia” si multi altii ca ei?
Integral in Ziarul de Iasi