Sari direct la conținut

Ecaterina Andronescu îi ceartă, pe Facebook, pe elevii care-i cer subiectele la Evaluarea Națională. Sfatul ministrului înainte de proba de matematică

HotNews.ro
Ecaterina Andronescu, Foto: Hotnews
Ecaterina Andronescu, Foto: Hotnews

După ce luni s-a filmat în fața Colegiului ”Sfântul Sava” în zgomot de picamere pentru a le transmite succes elevilor care susțin examenele naționale, ministrul Educației, Ecaterina Andronescu, s-a filmat din nou în minister pentru a-i dojeni pe elevii care îi transmit prin mesaje private să le dea subiectele. Într-un video postat la miezul nopții pe pagina de Facebook a Ministerului Educației, Andronescu le spune elevilor că subiectele la limba română au fost ușoare și îi sfătuiește să se mai uite peste ceea ce au rezolvat la matematică. În final, ministrul Educației le cere să nu-i mai transmită mesaje prin care îi cer subiectele, mesaje care sunt pline de greșeli de ortografie.

Mesajul integral al Ecaterinei Andronescu:

”Dragii mei absolvenți de gimnaziu,

Astăzi sper că ați avut o zi ușoară, o zi în care ați dat primul examen din viața voastră, o zi în care ați dat examen la o disciplină importantă pentru fiecare dintre noi, limba și literatura română. Subiectele au fost frumoase, subiectele v-au permis să arătați că știți carte, și de asemenea că puteți să fiți creativi cu ceea ce ați învățat.

Peste o zi o să dați examen la matematică, o disciplină care ne construiește gândirea algoritmică, ne dă rigoare în modul în care gândim ne ajută să ne structurăm ideile. Vă doresc să aveți succes și la matematică.

În ziua de repaus pe care o aveți mâine răsfoiți ceea ce ați făcut, încercați să vă mai uitați odată peste exercițiile pe care le-ați rezolvat cu profesorii voștri la clasă și sunt sigură că veți obține și la examenul de matematică rezultate bune.

Foarte mulți dintre voi mi-ați trimis mesaje și în aceste mesaje mi-ați cerut să vă spun subiectele. Nu mai trimiteți mesaje cu această cerință, că fără îndoială nu am cum să fac lucrul acesta și nici nu-l voi face niciodată. În același timp când scrieți mesaje, fiți atenți să nu mai faceți greșeli de ortografie, pentru că asta mă supără și supără pe oricine le vede, dar mai ales pe profesorii voștri de limba și literatura română.

Aveți încredere în voi și cu siguranță veți putea să dați rezultate bune, rezultate corecte și la examenul de matematică. Vă doresc succes și să aveți încredere în voi!”

Tot pe pagina de Facebook a ministerului sunt prezentate datele de prezență la prima probă de la Evaluarea Națională. Astfel, 146.553 de absolvenţi ai clasei a VIII-a au participat la prima probă scrisă din cadrul Evaluării Naţionale 2019, în condițiile în care la examen s-au înscris peste 154.956 de elevi. Rezultă că 8.403 elevi nu s-au prezentat la examen.

Joi, 20 iunie, are loc proba scrisă la matematică. Pentru proba la matematică, elevii pot să utilizeze instrumente de desen, însă nu au voie în sală cu mijloace de calcul. Elevii care doresc să corecteze o greşeală trebuie să taie fiecare rând din pasajul greşit cu o linie orizontală. Candidații trebuie să aibă asupra lor un act de identitate și instrumente de scris cu cerneală sau pastă albastră pentru redactarea lucrărilor, creion negru pentru realizarea desenelor/schemelor și instrumente de desen la proba de Matematică.

Calendar Evaluare Națională 2019

18 iunie – Evaluare Națională la Limba și literatura română – probă scrisă

20 iunie – Evaluare Națională la Matematica – probă scrisă

21 iunie – Evaluare Națională la Limba și literatura maternă – probă scrisă

25 iunie – Afișarea rezultatelor înaintea contestațiilor (până la ora 12:00)

25 iunie – Depunerea contestațiilor (orele 14:00 – 20:00)

26-28 iunie – Soluționarea contestațiilor

29 iunie – Afișarea rezultatelor finale după soluționarea contestațiilor

În weekendul prelungit de Rusalii, ministrul Educației le-a urat succes elevilor care susțin examenele naționale și vacanță plăcută celorlalți elevi pe care i-a sfătuit să mai învețe câte ceva în vacanță.

MedLife susține informarea și educarea ca sursă principală de dezvoltare a unei minți sănătoase. De aceea, recomandăm informarea continuă cu ajutorul articolelor din secțiunea Educație!

ARHIVĂ COMENTARII
INTERVIURILE HotNews.ro