Sari direct la conținut

Economie și grijă față de mediu cu detergenții de rufe pudră de uz casnic, concentrați

Smile Media
​Economie și grijă față de mediu cu detergenții de rufe pudră de uz casnic, concentrați, Foto: RUCODEM
​Economie și grijă față de mediu cu detergenții de rufe pudră de uz casnic, concentrați, Foto: RUCODEM

​​O amplă campanie inițiată de Uniunea Română a Producătorilor de Cosmetice și Detergenți (RUCODEM) a dat startul unei noi etape în modul în care românii beneficiază de aceleași rezultate pentru a obține rufe la fel de curate, cu o cantitate mai mică de produs și atunci când utilizează detergenții de rufe pudră de uz casnic, concentrați. Mai mult, companiile producătoare care s-au alăturat acestei campanii și-au propus să aducă o îmbunătățire continuă a durabilității produselor lor din această categorie, ceea ce înseamnă că românii se vor bucura constant de noi beneficii în urma utilizării detergenților de rufe pudră de uz casnic, concentrați.

Astfel, ne aliniem preocupărilor și tendințelor europene, unde o campanie similară A.I.S.E. – Asociația Internațională a Săpunurilor, Detergenților și Produselor de întreținere a înregistrat deja rezultate semnificative, precum 115.000 de tone de substanțe chimice mai puține, peste 8.000 de tone de ambalaje mai puține și cu aproximativ 6.000 de transporturi cu camionul mai puține.

4 beneficii ale detergenților pudră concentrați pentru fiecare dintre noi:

  • folosim o cantitate mai mică de produs pentru a spăla aceeași cantitate de rufe, cu aceeași calitate a rezultatelor finale;
  • putem reduce cheltuielile, utilizând cea mai scăzută temperatură recomandată, ceea ce înseamnă un consum redus de energie;
  • avem ocazia să ne reamintim de obiceiuri economice, prietenoase cu mediul: prin evitarea umplerii insuficientă a mașinii de spălat rufe și doza în funcție de gradul de murdărire a articolelor de îmbrăcăminte și de nivelurile de duritate a apei;
  • contribuim la o îmbunătățire continuă a durabilității, alegând acești detergenți, al căror consum presupune utilizarea a mai puține materiale de ambalare, deci mai puține deșeuri menajere.

Metoda de a beneficia de toate acestea necesită respectarea a doar doi pași simpli:

1. Urmărirea indicațiilor de dozare cu măsurarea cantității de detergent pentru o spălare, dozând-o în funcție de nivelul de murdărie și de duritate a apei.

2. Utilizarea celei mai scăzute temperaturi de spălare recomandate.

Detergenții pudră concentrați vor putea fi recunoscuți cu ușurință în rafturile magazinelor, unde vor fi semnalizați cu ajutorul unor simboluri unice și distinctive, plasate pe partea frontală a fiecărui ambalaj. Acestea vor oferi, într-un mod ușor de înțeles, informații cheie despre nivelul de concentrație și vor informa consumatorii despre dozarea adecvată.

Proiecte similare cu inițiativa RUCODEM, desfășurate în Europa în anii anteriori, s-au dovedit a fi benefice pentru toți factorii implicați – pentru mediu și pentru consumatori. Au fost folosite mai puține ingrediente, mai puține materiale de ambalare, și consumatorii au devenit mai implicați în a contribui la o îmbunătățire continuă a durabilității.

RUCODEM este o organizaţie neguvernamentală, apolitică şi non-profit, înființată în iunie 1997. Misiunea sa este de a contribui la susținerea unui mediu de afaceri conform pentru membrii săi, în scopul de a permite industriei să crească și să se dezvolte în mod sustenabil, să genereze un impact pozitiv în societate și să contribuie la îmbunătățirea standardelor de viață ale românilor.

Articol susținut de RUCODEM

ARHIVĂ COMENTARII
INTERVIURILE HotNews.ro