Sari direct la conținut

Ediţie specială a ziarului Libertatea, vineri, la chioşcuri. Istoria Gazetei Sporturilor, în „numărul de adio” dedicat cititorilor

HotNews.ro
Gazeta Sporturilor se închide pe print, Foto: Hotnews
Gazeta Sporturilor se închide pe print, Foto: Hotnews

Redacţiile Libertatea şi GSP au decis ca vineri, 3 noiembrie, ziarul Libertatea să găzduiescă „un ultim semnal tipărit al Gazetei Sporturilor”, realizat special pentru ca publicul să-și poată lua „la revedere” de la cel mai vechi ziar al sportului românesc, anunță jurnaliștii GSP. Reamintim că miercuri, 1 noiembrie 2023, a fost tipărit ultimul număr al GSP, ediția de print fiind închisă peste noapte.

  • „Decizia jurnaliștilor: ediția de mâine a Libertății va găzdui un ultim semnal tipărit al Gazetei Sporturilor, realizat special pentru ca publicul să-și poată lua „la revedere” de la cel mai vechi ziar al sportului românesc. Tirajul Libertății va fi suplimentat la toate chioșcurile de difuzare din țară”, a anunțat joi Cătălin Tolontan, care, în urma deciziei Ringier, va rămâne doar la coordonarea „Libertatea”

Astfel, vineri, la toate chioșcurile de ziare în Libertatea va apărea numărul de „adio” al Gazetei Sporturilor.

„Ultimul semnal”

Jurnaliștii de la GSP anunță și ei pe site această decizie, spunând că după decizia de închidere a ediției de print redacția a primit sute de mesaje – „unele de încurajare, unele de critică la adresa ziariștilor, dar aproape toate conțineau supărarea pentru că oamenii n-au apucat să-și ia „la revedere” de la ziar”.

  • „De aceea, redacțiile Libertatea și GSP au decis ca mâine, vineri, 3 noiembrie, ziarul Libertatea să publice și știrile de actualitate, dar să ofere și spațiu pentru istoria Gazetei Sporturilor.
  • Va fi o ediție specială a Libertății, o dedicație și reverență pentru istoria Gazetei, gândită în timpul scurt pe care-l avem la dispoziție. Multe ziare s-au închis în lume mai ales în ultimul deceniu.
  • Dar nu cunoaștem niciun caz în care un ziar important, care să fi avut un impact în viața țării sale, a comunității profesionale și să fie admirat pe plan internațional, cum a fost Gazeta Sporturilor, care să fie închis peste noapte. La propriu, peste noapte.
  • De regulă, oprirea unei publicații, mai ales una care la anul ar fi împlinit 100 de ani, este un moment aparte. El reprezintă o ruptură față de o tradiție, anunțul unui nou drum, proaspăt, și o celebrare a continuității unei comunități, cu eroii și amintirile ei de neșters”, spun jurnaliștii GSP.

Amintim că miercuri compania elveţiană Ringier i-a anunțat pe jurnaliştii de la GSP că numărul tipărit din 1 noimbrie al ziarului Gazeta Sporturilor este ultimul. În anunțul oficial transmis miercuri pe e-mail angajaților GSP, Ringier spune și că renunță la 9 posturi, printre care și cel al editorului coordonator, Cătălin Tolontan, care rămâne doar la Libertatea.

Decizia închiderii ediției tipărite și renunțării la Tolontan vine la trei luni de la plecarea lui Mihnea Vasiliu, CEO Ringier România, și la o lună de la îndepărtarea redactorul-șef Cătălin Țepelin, după ce 95 de ziariști au denunțat ceea ce ei au numit imixtiuni ale comercialului în editorialul GSP, în favoarea caselor de pariuri.

Gazeta Sporturilor ar fi împlinit în 2024 un secol de existență neîntreruptă.

CITEȘTE ȘI: Surse din GSP explică ce motive ar fi în spatele deciziei de închidere a ediției print a cotidianului de sport. Ringier spune că e doar o „restructurare strategică”

ARHIVĂ COMENTARII
INTERVIURILE HotNews.ro