Sari direct la conținut

Electrica a finalizat procesul de fuziune a celor trei companii de distributie din cadrul grupului

HotNews.ro
Electrica, Foto: Tradeville
Electrica, Foto: Tradeville

​Electrica are, începând cu 1 ianuarie 2021, o singură companie de distribuție în loc de trei. Aceasta după ce a fost finalizată prima etapă a fuziunii prin absorbție a celor trei companii de distribuție a energiei electrice din cadrul Grupului, care, de la 1 ianuarie 2021, au devenit Distribuție Energie Electrică Romania SA (DEER). Această companie devine cel mai important operator național de distribuție a energiei electrice, cu o acoperire de 40.7% din teritoriul României.

Prin fuziunea Societății de Distribuție a Energiei Electrice Transilvania Nord S.A, a SDEE Transilvania Sud și a SDEE Muntenia Nord, noua companie Distribuție Energie Electrică Romania va opera 198.988 km de linii electrice, în 18 județe, din trei zone geografice ale țării și va deservi peste 3,8 milioane de utilizatori.

Fuziunea prin absorbție a societăților de distribuție a energiei electrice din cadrul Grupului Electrica a fost aprobată de principiu de către Consiliul de Administrație al Electrica S.A. în ședința din data de 27 mai 2020, hotărârea fiind un pas important în planul de implementare a Strategiei Grupului pentru perioada 2019-2023.

“Prin implementarea fuziunii celor trei societăți de distributie din cadrul Grupului se vor obține beneficii pe termen mediu și lung pentru toate părțile interesate. Este un proiect major care ne va permite eficientizarea costurilor, în paralel cu accelerarea digitalizarii principalelor procese de business, precum și îmbunătățirea performanței operaționale în vederea creșterii calității serviciilor oferite”, a declarat Corina Popescu, director general Electrica SA.

DEER este responsabilă pentru distribuția energiei electrice în următoarele județe: Cluj, Maramureș, Satu Mare, Sălaj, Bihor, Bistrița-Năsăud, Brașov, Alba, Sibiu, Mureș, Harghita, Covasna, Prahova, Buzău, Dâmbovița, Brăila, Galați și Vrancea.

La nivel regional, vor exista optsprezece sucursale, cu sediile în: Cluj-Napoca, Oradea, Baia Mare, Satu Mare, Bistrița, Zalău, Brașov, Sibiu, Alba Iulia, Târgu Mureș, Miercurea Ciuc, Sfântu Gheorghe, Ploiești, Brăila, Galați, Buzău, Târgoviște și Focșani.

Grupul Electrica oferă servicii la circa 3,8 milioane de utilizatori și are o arie de cuprindere națională – cu organizare în trei zone pentru distribuția energiei electrice: Transilvania Nord, Transilvania Sud, Muntenia Nord, și pe cuprinsul întregii țări pentru furnizarea energiei electrice și pentru întreținere și servicii energetice.

Din iulie 2014, Electrica este o companie cu capital majoritar privat, listată pe bursele de valori din București și Londra. Însă cel mai mare acționar rămâne statul român, cu 48,8% din participații. Electrica este singura companie românească listată din domeniul distribuției și furnizării energiei electrice din România.

ARHIVĂ COMENTARII
INTERVIURILE HotNews.ro