Sari direct la conținut

Expozitie de fotografie "Razboiul cel Mare" vernisata la ICR Berlin

HotNews.ro
Expozitie de fotografie "Razboiul cel Mare" , Foto: ICR Berlin
Expozitie de fotografie "Razboiul cel Mare" , Foto: ICR Berlin

Pe 8 iulie 2016, în galeria ICR Berlin, în cadrul manifestărilor consacrate comemorării centenarului Primului Război Mondial, va avea loc vernisarea expoziţiei de fotografie „Războiul cel Mare. Fotografii pe frontul românesc 1916-1919”. Concomitent va avea loc şi lansarea albumului cu acelasi titlu, de Adrian-Silvan Ionescu, apărut la editura ICR.

Dimensiunea istorică a intrării României în Primul Război Mondial continuă să prezinte interes în rândul cunoscătorilor, inclusiv în Germania, unul din principalii protagoniști ai marii încleștări din urmă cu un secol. Expoziția se adresează nu doar publicului larg, ci și reprezentanților mediului academic, științific, militar, ai editurilor și publicațiilor specializate pe teme de istorie, ai asociațiilor de colecționari etc. Pe lângă înfățișarea diferitelor momente din perioada operațiunilor militare ale anilor 1916/1917, pe front și în spatele acestuia, din perioada ocupației și de la Parada Victoriei, selecția fotografiilor, realizată de către A.S. Ionescu, prezintă interes și sub aspectul aducerii în prim-plan a alianțelor din acea vreme.

Particularitățile Familiei Regale Române, înrudită atât cu familia imperială germană, pe linia descendenței Hohenzollern, cât și, prin Regina Maria, deopotrivă cu Casa Regală Britanică și cu Țarul rus, vor constitui de asemenea un punct de atracție pentru vizitatori.

Expoziția va putea fi vizitată la galeria ICR Berlin până pe 16 septembrie 2016.

Adrian-Silvan Ionescu, directorul Institutului de Istoria Artei, este cercetător ştiinţific gradul I. A absolvit în anul 1975 Institutul de Arte Plastice „Nicolae Grigorescu”, secţia Istoria şi Teoria Artei, iar în 1997 a obţinut titlul de doctor în ştiinţe istorice – specialitatea istorie modernă universală. A lucrat ca muzeograf, consilier cultural, cercetător ştiinţific. Din anul 1986 a început să-şi desfăşoare activitatea didactică în învăţământul superior de artă, find în prezent profesor asociat la Universitatea Naţională de Arte din Bucureşti şi conducător de doctorat. Domenii de specializare: istoria artei româneşti şi universale, sec. XIX; etnografie şi artă populară românească (icoane pe sticlă şi pe lemn, recipiente pentru praf de puşcă, ceramică); etnografie extra-europeană (Africa, America de Nord); istoria costumului civil şi militar; istoria fotografiei şi a filmului.

ARHIVĂ COMENTARII
INTERVIURILE HotNews.ro