Sari direct la conținut

Faze tari: Cel mai scump iPhone X din lume va fi unul din aur inchinat lui Putin; Un chinez si-a ascuns serpi veninosi in sosete ca sa ii aduca ilegal in Canada; Tara in care peste un milion de pasari sunt ucise zilnic de catre pisici

HotNews.ro
O lume nebuna, Foto: Colaj foto
O lume nebuna, Foto: Colaj foto

Cel mai scump iPhone X din lume va fi unul din aur inchinat lui Putin. O companie de lux din Rusia vrea sa-i intre in gratiile liderului de la Vladimir Putin cu un iPhone X, gravat pe spate cu chipul lui. Noul iPhone X il reprezinta pe Vladimir Putin din profil, in stilul frescelor realist-socialiste, in timp ce de sub umerii lui se intinde peisajul celebrelor turle multicolore ale Catedralei Sfantul Vasile din Piata Rosie. Managerii companiei Caviar spun ca noul design personalizat va avea o editie limitata la un numar de 65 de telefoane iPhone X din aur cu nuante de rosu, potrivit PlayTech.

Primul clip la 360° realizat in cosmos, in afara Statiei Spatiale Internationale, de doi cosmonauti din Rusia. Publicat de agentia spatiala Roscosmos, primul clip la 360° realizat din afara Statiei Spatiale Internationale surprinde activitatea cosmonautilor Sergey Ryazansky si Fyodor Yurchikhin in timp ce desfasoara activitati de mentenanta si plaseaza pe orbita trei nano-sateliti. Totodata, clipul ofera spectatorilor un punct de observatie asupra planetei Pamant, asa cum arata aceasta din perspectiva unui cosmonaut, scrie descopera.ro.

Doua canadience, blocate in „escape room”, dupa ce au evadat dintr-o inchisoare. Doua femei, care au evadat din curtea unei inchisori din Edmonton, Canada, au fost gasite dupa 24 de ore intr-un local destinat unui joc de strategie: „escape room”. Kelsie Laine Marie Mast, in varsta de 23 de ani si Samantha Faye Toope, de 20 de ani, au fost date disparute luni noaptea din centrul de corectie. Politia a facut publica urmarirea femeilor, descriindu-le ca fiind violente, noteaza The Guardian. Mare a fost uimirea politistilor, cand le-a gasit pe femei in interiorul unui „escape room”. Acestea reprezinta o incapere unde doritorii se vad nevoiti sa evadeze, insa acest fapt este posibil numai dupa rezolvarea unor elemente de strategie, relateaza Stirile ProTV.

Bandajul inteligent care administreaza medicament pentru orice tratament. Bandajul este alcatuit din fibre electrice conductive, care sunt acoperite intr-un gel unde sunt depozitate medicamente, de la antibiotice la analgezice. Fibrele individuale pot fi apoi activate de la un microcontroler, conectat la telefon. Acesta descoperire reprezinta o platforma care poate fi aplicata in multe domenii diferite ale ingineriei biomedicale si medicinei. Nu numai ca este utila pentru tratarea ranilor de pe campul de lupta, dar poate fi folosita pentru tratarea problemelor cronice, cum ar fi pacientii care sufera de diabet, anunta PlayTech.

Un chinez si-a ascuns serpi veninosi in sosete ca sa ii aduca ilegal in Canada. Chaoyi Le, un tanar chinez cu drept de sedere in Canada, a recunoscut in fata tribunalului ca a incercat sa faca contrabanda cu serpi. Le a fost oprit la granita dintre Statele Unite si Canada, iar politistii de frontiera i-au gasit in sosete trei reptile din special Heterodon nasicus (sarpele cu rat de porc). Barbatul ii aducea din SUA si planuia sa ii trimita in China prin posta. Initial, Le a sustinut ca i-a gasit intr-un parc din New York si a vrut sa-i salveze, dar apoi si-a recunoscut fapta in fata tribunalului din Buffalo, potrivit Stirile ProTV.

Tara in care peste un milion de pasari sunt ucise zilnic de catre pisici. Peste un milion de pasari sunt ucise zilnic pe continentul australian, releva ultimele cercetari in domeniu. Studiul, publicat in jurnalul „Biological Conversation”, estimeaza ca pisicile salbatice ucid, anual, 316 milioane de pasari, iar pisicile domestice ucid anual alte 61 milioane de pasari. Peste 99 de procente dintre pasarile ucise de pisici care sunt specii native, scrie Rador. „Toata lumea stie ca pisicile ucid pasari, insa acest studiu arata ca, la nivel national, anvergura fenomenului este uimitoare si ar putea sa fie cauza inceputului disparitiei multor specii”, a declarat conducatorul studiului, prof. John Woinarski din cadrul Universitatii Charles Darwin, anunta descopera.ro.

ARHIVĂ COMENTARII
INTERVIURILE HotNews.ro