Sari direct la conținut

Faze tari: Doi elefanţi s-au îmbătat cu alcool de porumb şi au căzut laţi într-o grădină de ceai; Polonia va utiliza 400.000 de litri de votcă de contrabandă pe post de dezinfectant

HotNews.ro
Faze tari, Foto: Colaj foto
Faze tari, Foto: Colaj foto

Doi elefanţi s-au îmbătat cu alcool de porumb şi au căzut laţi într-o grădină de ceai. Animalele consumă şi ele alcool, în diferite situaţii, atunci când acesta provine din fructe sau cereale care au fermentat. Doi elefanţi din China au dat însă peste 30 de litri de alcool de porumb pe care i-au băut integral. Cei 15 litri băuţi de fiecare se pare că au fost suficienţi pentru a-i adormi, în timp ce intrseră cu turma într-o grădină de ceai. O turmă de 14 elefanţi au făcut o plimbare într-un sat din Yunnan, China şi în timp ce căutau de mâncare, au dat peste nişte alcool din porumb. Doi dintre elefanţi s-au îmbătat şi au adormit într-o grădină din apropiere după ce au băut 30 de litri de alcool de porumb, scrie Adevărul.

Polonia va utiliza 400.000 de litri de votcă de contrabandă pe post de dezinfectant. Autoritățile din Polonia au confiscat peste peste 400.000 de litri de votcă de contrabandă şi de alcool pur produs ilegal, iar produsele vor fi folosite ca dezinfectant în lupta împotriva coronavirusului. Anunțul a fost făcut vineri de parchetul din această țară. În Polonia au fost confirmate 378 de cazuri cu COVID-19, iar șase persoane au murit, potrivit ultimelor date. În această situație, autoritățile încearcă să vină cu diferite soluții pentru a stopa răspândirea virusului. Distilerii clandestine, artizanale sau industriale, sunt frecvent închise de autorităţi în Polonia, în special în nord-estul ţării. Astfel, pompierii din Olsztyn, în nord-estul Poloniei, au primit 1.000 de litri de alcool pur, în timp ce trei spitale, două la Olsztyn şi unul la Elblag, au primit în total 2.500 de litri, a declarat Marta Rosiak, notează Libertatea.

Supercomputerul care a descoperit cele mai eficiente substanțe chimice în lupta cu pandemia. Cel mai rapid supercomputer din lume contribuie masiv la lupta cu pandemia cu care se confruntă planeta noastră la ora actuală. În lupta cu combaterea răspândirii noului virus, soluțiile de care avem nevoie trebuie să fie cât mai eficiente și rapide. În acest sens, IBM a pus la bătaie supercomputerul său, care a permis cercetătorilor să facă pași importanți în împiedicarea propagării coronavirusului. Supercomputerul IBM are și un nume: Summit. Acesta a efectuat simulări de peste 8.000 de compuși care ar putea fi folosiți. Aceștia ar putea limita capacitatea sa de a se răspândi în celulele gazdă. A identificat pe 77 dintre aceștia și i-a clasificat în ordinea eficienței de care au dat dovadă. Rezultatul ar putea fi un vaccin împotriva noului coronavirus, arată Playtech.ro.

7 lucruri interesante și mai puțin știute despre Alexander Graham Bell. Alexander Graham Bell, astăzi notoriu datorită invenției sale folosite de toată lumea – telefonul -, a avut și alte contribuții semnificative la știință în timpul vieții sale extraordinare. Botezat Alexander Bell, inventatorul și-a dorit în copilărie un al doilea prenume, ceva care să îl deosebească de tată și de bunic, ambii cu același prenume: Alexander. Când băiatul a împlinit 11 ani, tatăl lui Bell i-a permis să adopte și prenumele „Graham”, în onoarea lui Alexander Graham, un fost elev al său, care se îmbarcase odată cu familia Bell. Cu circa un secol înainte de apariția telefoanelor mobile, Bell a inventat un telefon fără fir, care transmitea sunete prin raze de lumină. Bell l-a botezat „fotofon”, informează Incredibilia.ro.

Un bărbat a întreținut relații sexuale timp de un an cu un delfin: „M-a sedus”. Un bărbat din Statele Unite a întreținut relații sexuale cu un delfin timp de un an, în adolescență. Potrivit presei locale, bărbatul, care acum are vârsta de 68 de ani, a povestit cum a început o relație cu un delfin în timp ce era adolescent, relație care a durat aproape un an. Mai mult decât atât, bărbatul susține că mamiferul l-ar fi sedus. El a mai povestit cum totul a început în timp ce el lucra ca fotograf într-un parc acvatic, potrivit Știrile Pro Tv.

ARHIVĂ COMENTARII
INTERVIURILE HotNews.ro