Sari direct la conținut

Faze tari: Fenomen uimitor găsit la cea mai mare planetă din Sistemul Solar. Aurorele lui Jupiter au o particularitate surprinzătoare; Jaf în 30 de secunde la un magazin Apple; Orașul în care o veveriță de 12 metri a stârnit furia cetățenilor

HotNews.ro
O lume nebuna, Foto: Colaj foto
O lume nebuna, Foto: Colaj foto

Fenomen uimitor găsit la cea mai mare planetă din Sistemul Solar. Aurorele lui Jupiter au o particularitate surprinzătoare. O echipă de cercetători din Italia, SUA şi Belgia au descoperit că doi sateliţi naturali ai lui Jupiter lasă „urme” în aurora planetei. Deşi aurorele pe Jupiter seamănă cu cele de pe Terra, procesul care stă la baza formării este diferit, cel puţin de la un punct. Gigantul gazos are o magnetosferă înconjurătoare – plasma transportată de câmpul magnetic puternic al planetei, potrivit Descopera.ro.

Jaf în 30 de secunde, la un magazin Apple. Jaf în 30 de secunde, la un magazin Apple din California, unde patru hoţi au reuşit să fugă cu dispozitive în valoare de 27.000 dolari. În imaginile surprinse de camerele de supraveghere se vede cum cei patru intră în magazin şi, spre uimirea clienţilor, încep să smulgă de pe standuri mai multe produse, printre care laptopuri şi telefoane, potrivit digi24.ro.

Orașul în care o veveriță de 12 metri a stârnit furia cetățenilor. O veveriță de 12 metri stârnește controverse, în Kazakhstan, după ce a apărut peste noapte în orașul Almaty. Sculptura, făcută din paie și lemn pe o structură de metal, ar fi costat în jur de 67.000 de dolari și a fost plătită parțial din bani publici. Unii oamenii au sugerat că banii publici ar fi putut fi investiți mai bine, în condițiile în care veverița uriașă face parte dintr-un proiect de artă pentru Festivalul de Artă și Energie, informează BBC News, citează stirileprotv.ro.

De ce e o idee cât se poate de proastă să îndrepți lasere către avioane. În Anglia, o lege nouă interzice oamenilor să îndrepte lasere către vehiculele aflate în mișcare, precum mașini, trenuri, vapoare și avioane. „Să îndrepți un laser către un avion poate avea consecințe serioase, posibil fatale și este bine ca oameenii care folosesc [lasere] aiurea să aibă de a face cu penalități mai dure, pentru punerea în pericol a vieții altora”, a explicat Steve Landells, specialist în siguranța zborurilor, potrivit International Airport Review, citat de Playtech.ro.

Preţul imens pe care urmaşii noştri vor trebui să-l plătească din cauza inundaţiilor rezultate în urma creşterii nivelului mărilor. Cercetătorii au avertizat că neîmplinirea obiectivului pus de Naţiunile Unite de a limita creşterea globală a temperaturii la maxim 2 grade Celsius va avea consecinţe economice dramatice. Inundaţiile rezultate în urma creşterii nivelului mării vor costa 14 trilioane de dolari anual, în întreaga lume, începând cu secolul XXII. „Mai mult de 600 de milioane de oameni trăiesc în zonele de coastă cu altitudine mică de mai puţin de 10 metri peste nivelul mării, potrivit Descopera.ro

ARHIVĂ COMENTARII
INTERVIURILE HotNews.ro